Η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, που βρίσκονται ξανά φέτος στα μπλόκα του αγώνα, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αφού πρώτα επέβαλε τριπλασιασμό των ασφαλιστικών τους εισφορών, τώρα ετοιμάζει, μέσω του διαβόητου Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ),  μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των αγροτικών χρεών προς τον ΟΓΑ, ακόμα και για οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ, με αποτέλεσμα πάνω από 360.000 μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι που δεν μπόρεσαν να  καταβάλουν τις εισφορές στον  ΟΓΑ να βρίσκονται στις δαγκάνες του.

Τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα των αγωνιζόμενων αγροτών αφορούν και τους εργαζόμενους των πόλεων. Η ίδια πολιτική που ξεκληρίζει την αγροτιά, είναι αυτή που θέλει τους εργαζόμενους με άθλιες εργασιακές σχέσεις. Στόχος Κυβέρνησης – ΕΕ είναι να δημιουργήσουν πεδίο κερδοφορίας για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Γι’ αυτό μειώνονται οι μισθοί μας, γι’ αυτό αυξάνονται τα ωράρια μας με τις ίδιες αμοιβές, γι’ αυτό χτυπούν κάθε δικαίωμα σε ασφάλιση, γι’ αυτό ξεκληρίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά.

Είναι κοινός ο αγώνας που πρέπει να δώσουμε μαζί και με τους αγρότες γιατί έχουμε κοινό αντίπαλο. Τα προβλήματα μας έχουν την ίδια πηγή: Τα κέρδη των μονοπωλίων, την ανάγκη τους να «βγουν στην ανάπτυξη» πάνω στα τσακισμένα δικαιώματα μας. Θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι είμαστε σύμμαχοι με τους μικρομεσαίους αγρότες.

 

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ!

 

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους για:

 Άμεση απόσυρση της κυβερνητικής απόφασης για διαβίβαση στο ΚΕΑΟ των χρεών στα ταμεία κάτω των 5.000 ευρώ. Καμία κατάσχεση για χρέη ασφαλιστικών εισφορών των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. Ετήσιο ακατάσχετο όριο 15.000 ευρώ στα τραπεζικά βιβλιάρια  των αγροτοκτηνοτρόφων, καθώς πληρώνονται για τη διάθεση της παραγωγής τους μια – δυο φορές το χρόνο και χρειάζεται να υπάρχουν αυτά τα χρήματα για να μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους και να συνεχίσουν την αγροτοκτηνοτροφική απασχόληση. Κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.Συντάξεις αξιοπρέπειας.Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ – ΑΓΡΟΤΙΑ, ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Περισσότερα

Κατάθεση στεφάνων για την Πρωτομαγιά

1η Μάη 2024- Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της...

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...

Για την απόφαση του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας

Η αλληλεγγύη των συνδικάτων και των εργαζομένων που υπήρξε σε όλο το διάστημα του...