Η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής καλεί στην Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη 15 Απρίλη

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΑΠΡΙΛΗ, στις 11,00 πμ,  στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Σταδίου 29, Αθήνα)

 

 

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μέσω του Υπουργού Εργασίας της καλεί σε «κοινωνικό διάλογο» τις εργοδοτικές οργανώσεις για να συζητήσουν το θέμα που αφορά τον κατώτατο μισθό και τις εργασιακές σχέσεις.

Παρόλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά υποσχόταν στους εργαζόμενους ότι εάν έρθει στην κυβέρνηση θα κατοχυρώσει με νόμο τον κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ, όχι μόνο δεν φέρνει στη βουλή τέτοιο νόμο, αλλά παραπέμπει το όλο θέμα σε «κοινωνικό διάλογο». Δίνει στους εργοδότες τη δυνατότητα να διατυπώσουν τις δικές τους αξιώσεις και να επαναφέρουν τα «ανταλλάγματα» που ζητούν προκειμένου να δεχτούν ακόμα και τα ελάχιστα για τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι έχουν κακή πείρα από τέτοιους διαλόγους γιατί τις περισσότερες φορέςγίνεται αφορμή για να χάνουν παρά να κατοχυρώνουν δικαιώματα, πόσο μάλλον τώρα που οι κυβερνώντες διαβεβαιώνουν τους εταίρους μας ότι η χώρα μας θα πληρώσει μέχρι τελευταίου ευρώ τις υποχρεώσεις της.

Συνάδελφοι είναι καθαρό, απαιτούμε εδώ και τώρα με νόμο κατοχύρωση και επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για όλους, ως βάση για συζήτηση και διαπραγμάτευση για νέα ΕΓΣΣΕ με αυξήσεις.

Εδώ και τώρα υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, με βάση τις ανάγκες μας. Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τέταρτη 15/4/2015 ώρα 11:00πμ στο Υπ. Εργασίας (Σταδίου 29).

 Συσπείρωση στο σωματείο. Οργάνωση και αγώνας.

  

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Περισσότερα

Ενημέρωση από το πολιορκημένο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια -UCLA

Το ΠΑΜΕ σταθερά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, των φοιτητών και των εργαζομένων...

Κατάθεση στεφάνων για την Πρωτομαγιά

1η Μάη 2024- Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της...

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...