Η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Αττικής στηρίζει την απεργία στο Εμπόριο για την προάσπιση της Κυριακάτικης Αργίας

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12:00 μμ, στο Μοναστηράκι

 Το σωματείο μας στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την απεργία στο Εμπόριο για την προάσπιση της Κυριακάτικης Αργίας, την Κυριακή στις 16 Ιουλίου, καλύπτει όμως και όλους τους λογιστές εργαζόμενους επιχειρήσεων στο εμπόριο που θα ανοίξουν την Κυριακή και καλεί όλους τους συναδέλφους να δώσουν αγωνιστικό παρόν στην Απεργιακή Συγκέντρωση.

 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ,

 Η απεργία στις 16 Ιούλη, είναι μάχη που πρέπει να φέρει στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων, την υπεράσπιση της Κυριακής Αργίας!

Την ώρα που η κυβέρνηση «τρέχει» αυτόν τον αντεργατικό σχεδιασμό, εκδίδοντας προχτές, Παρασκευή, την Υπουργική Απόφαση για τον προσδιορισμό των περιοχών στις οποίες «απελευθερώνεται» η λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές από Μάη μέχρι και Οκτώβρη, όπως προέβλεπε το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο για το 4ο μνημόνιο, την ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν ήδη ξεκινήσει από τον Ιούνη την προσπάθεια να ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές όποτε και οπουδήποτε θέλουν, οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι στο Εμπόριο και σε όλους τους κλάδους αντιτείνουν τις δικές τους προετοιμασίες για την απεργία της ερχόμενης Κυριακής, για να ακουστεί δυνατά η απαίτησή τους για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, ένα αίτημα που αφορά συνολικά τον εργαζόμενο λαό.

Η υπεράσπιση της αργίας της Κυριακής δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο εμπόριο, καθώς θα επεκταθεί σε όλους τους εργαζόμενους, θα προκληθεί ντόμινο σε κλάδους που ως σήμερα έχουν κατοχυρωμένο το πενθήμερο, την αργία της Κυριακής. Το συναντάμε ήδη και στον κλάδο μας, όταν οι μεγάλες πολυεθνικές καλούν τους εργαζόμενους να δουλέψουν την Κυριακή και με το άνοιγμα των καταστημάτων δίνεται πάτημα στην αύξηση της εκμετάλλευσης. Η ευελιξία στο ωράριο εργασίας των εργαζομένων που συνδυάζεται με το απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας του εμπορίου, βάζει στο στόχαστρο τον ελεύθερο χρόνο μας, το αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός μας για προσωπική, κοινωνική, οικογενειακή ζωή και μας εξαντλεί σωματικά και ψυχικά.

 Η Κυριακή αργία αποτελεί μια ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης και η κατάργησή της θα επιφέρει πολλαπλά χτυπήματα όχι μόνο στη ζωή των εργαζομένων στο εμπόριο, αλλά συνολικά της εργατικής οικογένειας, καθώς αποδιοργανώνει την κοινωνική, οικογενειακή και προσωπική ζωή τους. Μπαίνουν επιπλέον εμπόδια στη μητρότητα, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τις γυναίκες που αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία στον κλάδο του εμπορίου, τη νεολαία που μαθαίνει να δουλεύει από νωρίς χωρίς δικαιώματα, σε συνθήκες εντατικοποίησης και ελαστικότητας.

 Συνάδελφοι, η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας δεν οδηγεί σε «τόνωση της  αγοράς», όπως ισχυρίζονται, ούτε «εξυπηρετεί τους καταναλωτές» που είμαστε εμείς οι υποαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, που έχουμε υποστεί τη φοροληστεία, τα χαράτσια, τη δραματική μείωση του εισοδήματός μας. Η κατάργηση της Κυριακής Αργίας δεν  δημιουργεί θέσεις εργασίας, αφού χιλιάδες είναι οι άνεργοι στον κλάδο των εμποροϋπαλλήλων, όπως χιλιάδες και οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, ωρομίσθιοι, 5μηνα προγράμματα ΕΣΠΑ, voucher.

Καλούμε τους συναδέλφους μαζί με τα ταξικά σωματεία του εμπορίου καθώς και τους αυτοαπασχολούμενους, να πάρουν και στα δικά τους χέρια την κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, να συσπειρωθούν στα σωματεία μας για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς και πιο αποφασιστικά να διεκδικήσουμε :

 

  • Κυριακή υποχρεωτική Αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κατάργηση της μερικής απασχόλησης, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.

  • Υπογραφή ΣΣΕ που να καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...