Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει την εργοδοσία των επιχειρήσεων συμφερόντων “Ζούρα”

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει την εργοδοσία των επιχειρήσεων συμφερόντων “Ζούρα” που με τη συμβολή των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών, επιστρατεύει την τρομοκρατία και “μπράβους” της για να “σπάσει” την απεργία των εργαζομένων, που έχει ξεκινήσει με συνεχόμενες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Παρασκευή 21 Ιούλη σε μονάδα της επιχείρησης στο Μαντούδι.

Καταγγέλλουμε επίσης το γεγονός ότι δόθηκε εισαγγελική εντολή να συλληφθούν ο πρόεδρος και δύο μέλη του Δ.Σ. του επιχειρησιακού σωματείου με το πρόσχημα της “παράνομης βίας”, οι οποίοι αφού τους ασκήθηκαν διώξεις αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η υλοποίηση της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής πηγαίνει χέρι-χέρι με την καταστολή, το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος στην απεργία, αξιοποιώντας τον κρατικό κατασταλτικό μηχανισμό και τις δικαστικές αρχές.

Η προσπάθεια να χτυπηθεί η απεργία των εργαζομένων στις επιχειρήσεις συμφερόντων “Ζούρα” αποτελεί προαναγγελία για τις προθέσεις της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις επιδιώξεις της εργοδοσίας, στο πλαίσιο των προαπαιτούμενων για την αξιολόγηση από τους δανειστές.

Αυτά περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε άλλα μέτρα, την άμεση δρομολόγηση αντιδραστικών αλλαγών στο συνδικαλιστικό νόμο, βάζοντας επιπρόσθετα εμπόδια στο δικαίωμα των εργαζομένων κάθε κλάδου και κάθε επιχείρησης να επιλέγουν τις μορφές πάλης για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους που τους αφαιρούνται καθημερινά, συνολικότερο χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας και της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης.

Έχουμε εμπειρία και από το εργοστάσιο της ανακύκλωσης στο Ηράκλειο, αφού κι εδώ η αποθράσυνση της εργοδοσίας δεν είναι τυχαία αφού πατάει πάνω στο έδαφος που απλώνουν κυβερνήσεις με το αντεργατικό οπλοστάσιο που δίνουν στη διάθεση τους καθώς και ο Δήμος Ηρακλείουόχι μόνο δεν στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων αλλά κάνει ότι μπορεί για να προωθήσει τις επενδύσεις σε ένα περιβάλλον ευνοϊκό για το κεφάλαιο, δηλαδή με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και κατακτήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρώην επιστημονικός συνεργάτης του Αντιδημάρχου Καθαριότητας είναι τώρα διευθυντής στο εργοστάσιο και μεθοδεύει αυτή την επίθεση της εργοδοσίας που καταγγέλθηκε στο ΣΕΠΕ.

Οι εργαζόμενοι πρέπει σήμερα να κάνουν δική τους υπόθεση την ανάκτηση των απωλειών τους, τη διασφάλιση επαρκών συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας. Οργανωμένοι στα σωματεία τους να βάλουν ένα τέλος στην ασυδοσία της εργοδοσίας που δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στο κέρδος.

Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις “Ζούρα” που δίνουν με ψηλά το κεφάλι έναν πολύμηνο αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά.

Οι διεκδικήσεις τους για την καταβολή των δεδουλευμένων, για την ανάκληση των απολύσεων και διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, είναι και δικές μας διεκδικήσεις.

Η νίκη του αγώνα τους θα είναι νίκη για όλη την εργατική τάξη.

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων συμφερόντων “Ζούρα”!

Κάτω τα χέρια από την απεργία και τη συνδικαλιστική δράση! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...