Ευχαριστήριο μήνυμα εργαζόμενων από το Μπαγκλαντές στο ΠΑΜΕ και την ΟΕΚΙΔΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Ευχαριστήριο μήνυμα προς το ΠΑΜΕ και την Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), απέστειλαν οι εργαζόμενοι της κλωστοϋφαντουργίας «Swan» του Μπαγκλαντές, μέσω της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Ιματισμό της χώρας.

Οι εργαζόμενοι του Εργοστασίου μετά από πολυήμερο αγώνα και αξιοποιώντας τη Διεθνή Αλληλεγγύη πέτυχαν σημαντική νίκη. Το ΠΑΜΕ και η ΟΕΚΙΔΕ, είχαν αποστείλει άμεσα μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα τους.

Το ευχαριστήριο μήνυμα αναφέρει:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Λάβαμε το μήνυμα αλληλεγγύης σας πριν από 13 ημέρες.

Η Αλληλεγγύη σας μας έδωσε τεράστια δύναμη. Σε αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι του εργοστασίου Swan πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα που τους χρωστούνταν. Κάποιοι τα πήραν χθες (10 Αυγούστου), επειδή υπήρχαν κάποιες δυσκολίες – π.χ. δεν είχαν όνομα στα χαρτιά μισθοδοσίας ή λάθος όνομα στην κάρτα κ.λπ.- Στους περισσότερους από τους 1089 εργαζόμενους οι μισθοί καταβλήθηκαν στις 6 Αυγούστου.

Η καταβολή των δεδουλευμένων έγινε από την κυβέρνηση του Μπαγκλαντές, η οποία πήρε τα χρήματα από την τράπεζα του Ομίλου Swan. Αυτή είναι η πρώτη φορά στην βιομηχανία ενδυμάτων του Μπαγκλαντές όπου η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη της πληρωμής των εργαζομένων. Αυτό έγινε δυνατό χάρη στη δύναμη του κινήματος. Η Αλληλεγγύη σας έκανε το κίνημα πιο δυνατό. Ευχαριστούμε το ΠΑΜΕ και την ΟΕΚΙΔΕ

Μετά την πληρωμή των οφειλόμενων σταματήσαμε την καθιστική διαμαρτυρία μας που κράτησε 20 μέρες, αλλά δεν σταματάμε τις κινητοποιήσεις. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα υπόλοιπα οφειλόμενα, την επαναλειτουργία του εργοστασίου και την απόσυρση των κατασκευασμένων κατηγοριών ενάντια στους εργαζόμενους.

Αγαπητοί φίλοι, ελπίζουμε ότι η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Ιματισμό του Μπαγκλαντές θα έχει μια ισχυρή συναδελφική σχέση με το ΠΑΜΕ και τη ΟΕΚΙΔΕ

Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Ιματισμό του Μπαγκλαντές – 11 Αυγούστου 2015»

Περισσότερα

Μήνυμα αλληλεγγύης της ΠΕΟ στην απεργία που πραγματοποιείται στις 17 Απριλίου από το ΠΑΜΕ

Η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΠΕΟ) εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη της στο ΠΑΜΕ και...

Μήνυμα ΠΕΟ με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΜΕ

Προς Γραμματεία ΠΑΜΕ Αγαπητοί σύντροφοι Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ μεταφέρω προς όλα τα...

Ψήφισμα ενάντια στη δίωξη του Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας

 Να παύσει η δίωξη κατά του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας  Αγωνιζόμαστε για ειρήνη...