ΕΣΑΚ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ: Σχετικά με την εντολή-απειλή της Διοίκησης για άμεση μετακίνηση της συναδέλφου
και συνδικαλίστριας των ταξικών δυνάμεων Τατιάνας Ευαγγελοπούλου μετά από προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου.

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Με διαδικασίες εξπρές (εντός ωρών!!) η Πρόεδρος του Β΄Τμήματος του Διακοπών του Διοικητικού Εφετείου εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία απορρίπτει το αίτημα της συναδέλφισσας Τατιάνας Ευαγγελοπούλου σχετικά με τη μη ανάληψη καθηκόντων προϊσταμένης έως ότου εκδικαστεί η αγωγή της. Προφανώς, δεν μας εκπλήσσει η ταχύτητα με την οποία τα δικαστήρια βγάζουν αποφάσεις κατά αγωνιστών εργαζομένων και συνδικαλιστών, κατά απεργιών κλπ. Όπως επίσης δεν μας εκπλήσσει ούτε το γεγονός ότι η απόφαση δεν αναφέρει ούτε λέξη επί της ουσίας, αλλά σχεδόν μονολεκτικά απορρίπτει το αίτημα της συναδέλφου. Δεν μας εκπλήσσει ακόμη, ούτε η ταχύτητα με την οποία η Διοίκηση έστειλε αυθημερόν με δικαστικό επιμελητή και θυροκόλλησε την δικαστική απόφαση στο σπίτι της συναδέλφισσας, συνοδεύοντας την με μία ολοσέλιδη επιστολή με ευθεία απειλή προς τη συναδέλφισσα ότι, αν δεν αναλάβει άμεσα θα υποστεί τις (πειθαρχικές – ποινικές) συνέπειες!!
Ο αυταρχισμός και η πολιτική του «αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν» σ’όλο τους το μεγαλείο.

Πολλά ερωτηματικά γεννά και το γεγονός ότι, μηχανισμοί της Διοίκησης – Διεύθυνσης είχαν ενημερωθεί για την απόφαση από το πρωϊ της ίδιας μέρας!!!!!!

Όπως έχουμε τονίσει κατ΄επανάληψη, απώτερος στόχος της Διοίκησης είναι να «συμμορφώνονται» οι εργαζόμενοι και να «σκύβουν το κεφάλι» στις αποφάσεις της που οδηγούν στην πλήρη διάλυση και απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα και των υπηρεσιών του νοσοκομείου και τη γενικευμένη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση με ασθενείς – «πελάτες» κι εργαζομένους – «πειθήνιους ομήρους».

Σαν ΕΣΑΚ μετά και από αυτή την εξέλιξη, θέλουμε να επισημάνουμε επιγραμματικά ότι:

1. Ο αγώνας μας για δημόσια Υγεία που θα ανταποκρίνεται ουσιαστικά στις πολύ σημαντικές ανάγκες των λαϊκών οικογενειών και θα έχει επαρκή αριθμό εργαζομένων που θα δουλεύουν με μόνιμη σταθερή δουλειά και πλήρη εργασιακά δικαιώματα, θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση και αποτελεσματικότητα ενισχύοντας πολύπλευρα το ΣΕΝΕ.
2. Οι προσπάθειες της Διοίκησης και της κυβέρνησης για τρομοκράτηση και καθυπόταξη των εργαζομένων θα πέσουν στο κενό, όσους μηχανισμούς, πιέσεις και προσβάσεις κι αν χρησιμοποιήσουν. Γι΄αυτό καλούμε όλες και όλους του συναδέλφους να μη διστάσουν να καταγγείλουν κάθε προσπάθεια των μηχανισμών διοίκησης – κυβέρνησης για τρομοκράτηση και απαξίωσή τους.
3. Σχετικά με τη στοχοποίηση της συναδέλφισσας Τατιάνας, ο αγώνας για να σταματήσει η συνδικαλιστική και εργασιακή της δίωξη θα ενταθεί μέχρι τη τελική της δικαίωση. Σε κάθε περίπτωση επειδή τις ταξικές δυνάμεις δεν μπορούν «να τις βάλουν στο χέρι», η συναδέλφισσα παρότι έχει οικονομικό πρόβλημα καθώς το 70% του μισθού της πάει στη δόση του στεγαστικού της δανείου, τους «πετάει στα μούτρα» το επιχείρημα της «εξαγοράς» μέσω του επιδόματος προϊσταμένης, το οποίο και θα αποδίδει ως εισφορά στο ταμείο του ΣΕΝΕ για κάλυψη εκτάκτων αναγκών συναδέλφων. Αυτά βέβαια αναμένοντας και την κανονική εκδίκαση της αγωγής της κατά της απαράδεκτης απόφασης της Διοίκησης, στο δικαστήριο από Σεπτέμβρη.
4. Όσον αφορά στην απόφαση των μηχανισμών της Διοίκησης να απορρίψουν το αίτημα της συναδέλφου για 10ήμερη κανονική άδεια – ενώ της οφείλουν 8 ½ μήνες (κανονικές άδειες και ρεπό!!!)- αποδεικνύεται ότι ήταν ξεκάθαρα εκδικητική και καμία σχέση δεν είχε με υποτιθέμενες υπηρεσιακές ανάγκες, καθώς λείπει με κανονική άδεια η συναδέλφισσα από την οποία πρέπει να παραλάβει και επιπλέον, δεν έχει οριστεί αντικαταστάτης στο γραφείο προσωπικού ώστε να παραδώσει (η συναδέλφισσα έχει ήδη κάνει σχετικό ερώτημα προς τη Διοίκηση).
5. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε για ακόμα μία φορά ότι, προφανώς σαν ΕΣΑΚ δεν αρνούμαστε την ανάγκη της ύπαρξης θέσεων προϊσταμένων γενικά, ούτε βέβαια το δικαίωμα των συναδέλφων να διεκδικούν αυτές τις θέσεις. Όμως καταγγέλλουμε ξανά ως ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ τόσο την απουσία διαδικασίας Κρίσεων Προϊσταμένων εδώ και 14 χρόνια, όσο και τη μεθόδευση με την οποία η Διοίκηση αποφάσισε να απομακρύνει με κάθε τρόπο (και παράλληλα να την εκθέσει ….«δια της αναβαθμίσεως») τη συναδέλφισσα συνδικαλίστρια των ταξικών δυνάμεων από ένα σημαντικό πόστο που υπηρετούσε με αποδεδειγμένη και μετρήσιμη επάρκεια, μόνο και μόνο επειδή ερχόταν σε επαφή με εκατοντάδες συναδέλφισσες και συναδέλφους, εξυπηρετώντας όλους χωρίς καμία διάκριση και πάντα με φιλεργατική διάθεση.

ΣΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΟΥΤΕ ΕΞΑΓΟΡΕΣ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ!

Αθήνα 1 Αυγούστου 2022

ΠΡΟΣ: τους συναδέλφους μου


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνω ότι επιμένω να μην αποδέχομαι την ιδιότητα της δοτής Προϊσταμένης Τμήματος και θα συνεχίζω να αγωνίζομαι μέχρι την δικαίωσή μου. Όμως, το αίτημά μου ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου για να ανασταλεί άμεσα – με έκδοση προσωρινής διαταγής – η εκτέλεση της απόφασης του διοικητή ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ.

Το γιατί δεν το γνωρίζω. Γνωρίζω μόνο αυτό που γράφτηκε και υπογράφτηκε από την Πρόεδρο του Β΄Τμήματος του Διακοπών του Διοικητικού Εφετείου ότι «απορρίπτει το αίτημα εκδόσεως προσωρινής διαταγής της ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑΤΙΑΝΗΣ, επί της με αρ. καταχ. ΑΝ 135/20-7-2022 αίτησης αναστολής». Σκεπτικό και αιτιολόγηση δεν υπάρχουν.

Σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω τον αγώνα πρώτα από όλα συνδικαλιστικά, αλλά και δικαστικά μέχρι την ουσιαστική εκδίκαση τόσο της αίτησης αναστολής, όσο της αίτησης ακύρωσης που εκκρεμούν.

Ευχαριστώ από καρδιάς τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων που μου συμπαραστάθηκαν και συνεχίζουν να με στηρίζουν, κατανοώντας την ουσία, την ηθική και το δίκιο του αγώνα μου και ζητάω συγγνώμη από όσους υποστούν τις συνέπειες από την αιφνίδια και «δια ροπάλου» μετακίνησή μου από ένα σημαντικό έως κρίσιμο πόστο για τα υπηρεσιακά-εργασιακά τους θέματα.
Σε κάθε περίπτωση, όπως άλλωστε δείχνει ή εργασιακή και συνδικαλιστική μου πορεία, δεν θα γίνουν ανεκτές πρακτικές αυταρχισμού κι εκφοβισμού.

Η ΣΙΩΠΗ & Η ΑΝΟΧΗ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ !

1/8/2022

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς


Τατιάνα Ευαγγελοπούλου

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...