Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Θεσπρωτίας : 1η Μάη Απεργούμε

Δημοσιεύτηκε στις

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 1Η ΜΑΗ

Μέρα πάλης και αγώνα της εργατικής τάξης όλου του κόσμου

 

Ολοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 1η Μάη στις 10 το πρωί στον πεζόδρομο στην Ηγουμενίτσα

Αγωνιζόμαστε και δηλώνουμε την απόφασή μας:

  •         Να υπερασπιστούμε τη ζωή μας απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου.
  •         Να διεκδικήσουμε μέτρα για την προστασία των ανέργων.
  •         Να απαιτήσουμε, εδώ και τώρα, την επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση.
  •         Να μη συμβιβαστούμε με την πολιτική των υποσχέσεων της κυβέρνησης που παραπέμπει τη λύση των προβλημάτων μας στην Δευτέρα παρουσία.
  •         Να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στην πολιτική της ΕΕ, του κεφαλαίου και την εξουσία του, στην βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος. Με τον αγώνα μας να ανοίξουμε το δρόμο για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

 Συνάδελφοι, έλληνες και μετανάστες,

Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς βρίσκει για μια ακόμη χρονιά τις οικογένειές μας να βιώνουν σε μεγαλύτερο βαθμό τις συνέπειες της κρίσης.

Η ανεργία, τα χαμηλά μεροκάματα, η περικοπή παροχών στη υγεία, την παιδεία, το ανύπαρκτο επίδομα ανεργίας για την πλειοψηφία των ανέργων, ο ΕΝΦΙΑ και άλλοι φόροι, οι απειλές των τραπεζών για κατασχέσεις, είναι όλα εδώ.

Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κινείται και αυτή ουσιαστικά στη γραμμή της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και όχι των εργαζομένων. Το νέο μείγμα διαχείρισης, η λεγόμενη επεκτατική πολιτική της, δεν συνιστά φιλολαϊκή πολιτική, αλλά στοχεύει στην εξασφάλιση χρηματοδότησης του μεγάλου κεφαλαίου, για να ανακάμψει η καπιταλιστική οικονομία.

 

Το μεγάλο κεφάλαιο αξιώνει από την κυβέρνηση νέα προνόμια (χρηματοδότηση με διάφορα προγράμματα, νέα δάνεια, μειώσεις εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, διατήρηση αντεργατικών νόμων, μείωση τιμής ρεύματος κ.ά.) η οποία θα τα δώσει. Γι’ αυτό θέλει νέα συμφωνία (μνημόνιο) με ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ.

 

Την ίδια στιγμή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ:

 

  • ·         Δεν καταργεί τα μνημόνια, αλλά τα επεκτείνει βαπτίζοντάς τα (νέα συμφωνία) και ετοιμάζεται να υπογράψει νέο.
  • ·         Η άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ μετατίθεται πλέον για τέλος του 2016 και με νέα κίνητρα στους επιχειρηματίες (φοροελαφρύνσεις, μείωση εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, μείωση τιμής ρεύματος).
  • ·         Έβαλαν χέρι στα διαθέσιμα του ΟΑΕΔ (120 εκατ.) και σε άλλα δημόσια ιδρύματα, οργανισμούς,
  • ·         Οι προεκλογικές υποσχέσεις ψίχουλα για μέτρα για την ακραία φτώχεια, μέσω του νόμου που ψήφισε, από 2 δισ. που έλεγε προεκλογικά έγιναν 200 εκατ. ευρώ, την ίδια στιγμή που δίνουν 500 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση αεροπλάνων, που θα καλύπτουν ανάγκες του ΝΑΤΟ.
  • ·         Η επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ μετατίθεται και αυτή για το απώτερο μέλλον.

 

Για τους εργαζόμενους η ανεργία και η απλήρωτη δουλειά παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι απολύσεις, οι διαθεσιμότητες, η εκ περιτροπής εργασία, οι μειώσεις μισθών με ατομικές συμβάσεις, οι ελαστικές μορφές εργασίας που αφορούν το 1/3 των εργαζομένων, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, η βαριά και άδικη φορολογία, η εμπορευματοποίηση της Υγείας, οι τεράστιες ελλείψεις στη Δημόσια Υγεία, τα προβλήματα των συνταξιούχων, παραμένουν, όπως και όλα τα άλλα προβλήματα.

 

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση επιβάλλεται να παλέψουμε για αποκατάσταση όλων των απωλειών που είχαμε στην περίοδο της κρίσης, για διεκδικήσεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Η συμμετοχή στην απεργίας της 1ης Μάη θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που μας θέλουν να ζούμε με ψίχουλα (κυβέρνηση – ΕΕ – εργοδοσία).

 

Σ΄αυτήν την κατεύθυνση και στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την εργατική Πρωτομαγιά, το ΕΚΘ και τα ταξικά συνδικάτα καλούμε τους εργαζόμενους του νομού όλων των κλάδων, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες των φτωχών λαϊκών οικογενειών, να πάρουν μέρος στις παρακάτω κινητοποιήσεις:

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΑΠΡΙΛΗ

Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Φιλιατών για τα ζητήματα της Υγείας.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΠΡΙΛΗ

Κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ για τα προβλήματα των ανέργων στις 10:00 π.μ.

 

ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΗ

Εκδήλωση στις 8.30 μ.μ. στο ΠΑΝΘΕΟΝ με προβολή του ντοκιμαντέρ «Non Omnias Moriar» για το μεγαλειώδη αγώνα των χαλυβουργών.

 

ΠΕΜΠΤΗ 1Η ΜΑΗ

Απεργιακή συγκέντρωση στον Πεζόδρομο στην Ηγουμενίτσα στις 10:00 π.μ 

 

 Συνάδελφοι,

Ξέρουμε καλά ότι όσα κερδίσαμε τα κερδίσαμε με τον αγώνα μας.

Αυτή η επιλογή είναι μονόδρομος για μας.

Αντλούμε δύναμη από τους ανώνυμους επώνυμους πρωτοπόρους εργάτες, που έδωσαν τη ζωή τους για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, που δεν λύγισαν και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

 

Συνεχίζουμε αταλάντευτα στον δρόμο που χάραξαν.

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων στην Καβάλα OIL Α.Ε “ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ”: Ομόφωνη αθωωτική απόφαση του ποινικού δικαστηρίου

Έπειτα από μια σκληρή νομική μάχη και με την εμπνευσμένη υπεράσπιση του συνηγόρου υπεράσπισης...

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Συλλυπητήρια για το θάνατο του συνάδελφου Βασίλη Τουρλεντέ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας αποχαιρετά με θλίψη το συνάδελφο Βασίλη Τουρλεντέ. Ο συνάδελφος υπήρξε...

Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσπρωτίας : Πρόσκληση σε εκδήλωση προβολή ντοκιμαντέρ 29 Απρίλη

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/4 – 8.00 Μ.Μ – ΠΑΝΘΕΟΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ : « ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΗΡΩΙΚΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ...