Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου : Το εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ έχει όνομα και είναι το κυνήγι του κέρδους

Δημοσιεύτηκε στις

Στο βωμό του κέρδους, είχαμε ακόμα ένα εργοδοτικό έγκλημα, αυτή την φορά στα ΕΛΠΕ. Όπως καταγγέλλουν οι συνάδελφοι η εντατικοποίηση  της παραγωγής και η έλλειψη μέτρων ασφαλείας ήταν η αιτία να τραυματιστούν 6 συνάδελφοι και οι 2 να χαροπαλεύουν.

Τους εργάτες τους θεωρούν αναλώσιμους, με τους εργολάβους-δουλέμπορους, να κάνουν πάρτι με τις ζωές των συναδέλφων μας. Οι καταγγελίες πέφτουν «βροχή» για τα εξαντλητικά ωράρια, τα 12ώρα και την πίεση για ακόμα περισσότερη παραγωγή. Αυτός είναι ο δρόμος του παράδεισου της ανταγωνιστικότητας και της ελεύθερης αγοράς, δρόμος γέματος κέρδη για τους μονοπωλιακούς ομίλους, φτώχεια, εντατικοποίηση και νεκροί στα κάτεργα της εργοδοσίας από την εργατική τάξη.

Η Διοίκηση των ΕΛΠΕ έριξε την ευθύνη στο ανθρώπινο λάθος και σε «τυχαίους παράγοντες» πετώντας από πάνω της τις ευθύνες για την έλλειψη των μέτρων προστασίας της ζωής των εργαζομένων.

Ευθύνες έχει και η σημερινή κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει τον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ενίσχυσης των κερδών των καπιταλιστών, της ανταγωνιστικότητας στα πλαίσια της ελευθερίας της αγοράς. Ο εργασιακός μεσαίωνας που επιβλήθηκε τα προηγούμενα χρόνια , η διάλυση των συλλογικών συμβάσεων και η προώθηση των εργολαβικών σχέσεων σε μεγάλους χώρους παραγωγής, θα συνεχίσουν να υφίστανται και να διευρύνονται και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο μόνος δρόμος που υπάρχει για την προστασία της ζωής των εργαζομένων, είναι ο δρόμος του αγώνα, της οργάνωσης στους χώρους εργασίας για να αντιμετωπισθεί η εργοδοτική επίθεση, να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για γενικευμένη αντεπίθεση της εργατικής τάξης, με στόχο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της.    

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συνάδελφους που με απεργιακές κινητοποιήσεις απαιτούν να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας, να σταματήσει η εντατικοποίηση, να γίνουν αυξήσεις στους μισθούς, να Σταματήσουν τα δουλεμπόρια των εργολάβων, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ευχόμαστε περαστικά στους συνάδελφους και να γυρίσουν γρήγορα στα σπίτια τους και στην δουλειά τους.

   

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...

Για την απόφαση του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας

Η αλληλεγγύη των συνδικάτων και των εργαζομένων που υπήρξε σε όλο το διάστημα του...

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας