Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λάρισας : Ο εννιάμηνος ηρωικός ταξικός αγώνας των Χαλυβουργών του Ασπροπύργου, δεν φυλακίζεται, δεν σβήνεται με τα αστικά δικαστήρια και την τρομοκρατία

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλει την ποινικοποίηση και εκδίκηση από το αστικό κράτος, του 9μηνου ηρωικού ταξικού αγώνα των Χαλυβουργών του Ασπροπύργου, που ανήμερα πανεργατικής απεργίας, επέβαλε με απόφαση δικαστηρίου, βαρύτατες ποινές (23 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή στους Γιώργο Σιφωνιό, Νάσο Παυλάκη και Νίκο Χαροκόπο, πρόεδρο, γραμματέα και αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων «Ελληνικής Χαλυβουργίας», κατά την περίοδο του ηρωικού 9μηνου απεργιακού αγώνα, με την κατηγορία της παραβίασης δικαστικής απόφασης και παράνομης βίας και 21 μήνες στους υπόλοιπους διωκόμενους χαλυβουργούς με 3ετή αναστολή με τις ίδιες κατηγορίες).

Όσα μέτρα τρομοκράτησης και καταστολής κι αν πάρουν, οι καπιταλιστές, οι κυβερνήσεις και το κράτος τους, δεν πρόκειται να σταματήσουν τους αγώνες των εργατών. Η ενωμένη και αποφασιστική πάλη της εργατικής τάξης, θα εξουδετερώσει την εργοδοτική και κυβερνητική καταστολή, αλλά και συνολικά το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα, που απομυζά τον κόπο και τον ιδρώτα των εργατών για χάρη των κερδών των καπιταλιστών.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, εκφράζει την ταξική συμπαράσταση και αλληλεγγύη του, στους καταδικασμένους συναδέλφους χαλυβουργούς, που με τον 9μηνο σκληρό ταξικό αγώνα τους, κόντρα στην μεγαλοεργοδοσία, την κυβέρνηση και το κράτος της, έγραψαν μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού εργατικού κινήματος. Η απάντησή μας στην καταδίκη τους, θα είναι η ένταση της προσπάθειάς μας για το δυνάμωμα του ταξικού αγώνα.  

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...