Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου : Τα βάρβαρα μέτρα πάνε χέρι – χέρι με την ένταση της καταστολής και της τρομοκρατίας

Δημοσιεύτηκε στις

          Την Τρίτη 16 Σεπτέμβρη άλλο ένα δικαστήριο έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες που έχουν σε βάρος τους τα στελέχη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος του νησιού.

          Συγκεκριμένα, τον Γενάρη του 2009 ασκήθηκε δίωξη στους: Τάκη Στρούζα, Πρόεδρο του ΕΚΖ,  Δημήτρη Σούλη, μέλους της Γραμματείας της ΠΑΣΥ και σε 21 ακόμα αγρότες, επειδή συμμετείχαν σε συγκέντρωση στο λιμάνι, διαμαρτυρόμενοι για την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης που ξεκλήριζε και ξεκληρίζει τη φτωχή αγροτιά.

          Ουσιαστικά δηλαδή διώκονται αυτοί που αγωνίζονται να οργανώσουν την πάλη των ανθρώπων του μόχθου, προκειμένου να φρενάρουν τη λαίλαπα των μέτρων, που παίρνονται για την ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων.

          Αποκαλύπτεται, για άλλη μια φορά, το αστικό κράτος με τους μηχανισμούς του, ιδιαίτερα τώρα εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης, ποιούς πραγματικά φοβάται.

Η συγκυβέρνηση κυβέρνηση, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι ταγμένη να υπηρετεί αυτό ακριβώς το κράτος, αφού είναι το πολιτικό προσωπικό του μεγάλου κεφαλαίου.

Ξέρουν πολύ καλά ότι ο ταξικός εχθρός τους είναι οι εργαζόμενοι με τα υπόλοιπα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους, που παλεύουν οργανωμένα για να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ώστε να μπολιάζονται όλο και περισσότερες συνειδήσεις με έναν άλλο σχεδιασμό του παραγόμενου πλούτου, απαλλαγμένο από τα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες.

Ο μόνος που μπορεί να τους βάλει εμπόδιο είναι ο οργανωμένος λαός.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους του νησιού να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους συνδικαλιστές. Ιδιαιτέρα τώρα που επιχειρούν να βάλουν στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση. Έχει μεγάλη σημασία η υπεράσπιση του δικαιώματος του αγώνα.

Να συμμετέχουμε μαζικά στο δικαστήριο την Τρίτη 16 Σεπτέμβρη, να απαιτήσουμε να σταματήσουν οι διώξεις των συνδικαλιστών.

Εμείς έχουμε τη δύναμη.

Όλοι την Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 9:00΄πμ στα  δικαστήρια

 

Από τη Διοίκηση

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...