Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου : Να σταματήσουν οι διώξεις για συνδικαλιστική δράση

Δημοσιεύτηκε στις

Το τριμελές Εφετείο Λάρισας καταδίκασε πρόσφατα 4 συνδικαλιστές γιατί πρωτοστάτησαν στην απεργία στις 4-5-2012 στη γαλακτοβιομηχανία «ΟΛΥΜΠΟΣ» ενάντια στις ενέργειες της εργοδοσίας να επιβάλει μειώσεις μισθών από 16,2% έως 53% στους εργαζόμενους.

Καταδικάστηκαν οι τέσσερις συνδικαλιστές γιατί έκαναν το αυτονόητο ταξικό τους καθήκον , να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων συναδέλφων τους .

Οι καταδίκες αυτές , όπως και ανάλογες σ’ άλλες περιοχές, επιδιώκουν να βάλουν φραγμό στη συνδικαλιστική δράση και στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα , ποινικοποιώντας κάθε αγωνιστική εκδήλωση των εργαζομένων, ενεργοποιώντας την τακτική της τρομοκρατίας και του εκφοβισμού.

Στοχεύουν στην αφαίρεση κάθε δυνατότητας των εργαζομένων να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, κόντρα στις διαθέσεις της μεγαλοεργοδοσίας και του κεφαλαίου. Θέλουν τους εργαζόμενους να μην αντιδρούν και να μη σηκώνουν κεφάλι.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες αφού διατηρεί και ενεργοποιεί όλο το νομικό καθεστώς των προηγούμενων κυβερνήσεων χωρίς μέχρι σήμερα να έχει προχωρήσει σε κανέναν μέτρο για να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις , ενώ συνεχίζει και εντείνει την αντεργατική πολιτική που έχουν επιβάλει οι προηγούμενες κυβερνήσεις , η Ε.Ε. και το μεγάλο κεφάλαιο .

Απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις για συνδικαλιστική δράση , να διαγραφούν όλες οι ποινές σε συνδικαλιστές και εργαζόμενους , να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις για το συγκεκριμένο λόγο.

Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τις ενέργειες αυτές , να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία και τον εκφοβισμό της εργοδοσίας και των δικαστηρίων, αγωνιστικά να αντιπαλέψουν την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική μέσα από τα ταξικά τους σωματεία για να την ανατρέψουν.

Το Δ.Σ.

 

Περισσότερα

Για την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας που αποφυλακίζει τον Μιχαλολιάκο

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας με την οποία αποφυλακίζεται «για λόγους...

Από το Παρίσι ως την Αθήνα Όλοι στα συνδικάτα – Όλοι στους δρόμους – Όλοι στην απεργία!

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς εργάτες και εργάτριες της Γαλλίας, τα συνδικάτα τους,...

Για τη θεατρική παράσταση στη Γλυφάδα

Ικανοποιημένοι από το έργο του Μπρεχτ «Η Αγία Ιωάννα των Σφαγείων», τη σκηνοθετική επιμέλεια...