Εργατικό Κέντρο Σάμου : Όχι στη Νοθεία. Συνδικάτα των εργατών – όχι των εργοδοτών

Δημοσιεύτηκε στις

Η Διοίκηση του ΕΚΣ εκφράζει αλληλεγγύη και στήριξη στα σωματεία της Πάτρας που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Όλων αυτών που βρίσκονται στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές και παλεύουν για την οργάνωση της εργατικής τάξης και την αντεπίθεσής της ενάντια στην αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και αφεντικών.

 Χαιρετίζουμε τον αγώνα των σωματείων που θέλουν τους εργαζόμενους στο προσκήνιο των εξελίξεων να παλεύουν και να αγωνίζονται για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, ενάντια σε πλειστηριασμούς, φοροληστεία, μειώσεις μισθών και συντάξεων, απληρωσιά και απολύσεις. Που βγαίνουν μπροστά και διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Που με όλες τους τις δυνάμεις θα παλέψουν για την καλύτερη δυνατή οργάνωση και συμμετοχή στην Απεργία της 14ης Δεκέμβρη.

 Χαιρετίζουμε τον αγώνα των σωματείων που είναι σε αντιπαράθεση με όλους όσους θέλουν τους εργαζόμενους να είναι αμέτοχοι, υποταγμένοι και συμβιβασμένοι και να ζούνε στην ανέχεια για τα κέρδη και την «ανάπτυξη» των αφεντικών τους. Ενάντια σε όλους αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια ξεπουλάνε την εργατική τάξη και κάθονται στα σαλόνια και στα τραπέζια του «κοινωνικού διαλόγου» και υπογράφουν πόσα θα μας πάρουν κράτος και εργοδότες. Ενάντια σε όλους αυτούς που τα σωματεία τα βλέπουν ως εκλογικές διαδικασίες για τα συμφέροντά των εργοδοτών και όχι σαν κάστρα οργάνωσης του αγώνα των εργαζομένων.

 Είμαστε δίπλα στα σωματεία και στους εργαζόμενους της Πάτρας που δίνουν αυτή τη μάχη κάθε μέρα όπως και σήμερα μέρα Συνεδρίου και παλεύουν για ένα συνδικαλιστικό κίνημα και για Εργατικό Κέντρο Πάτρας πραγματικό μετερίζι αγώνα και σπίτι κάθε εργάτη!

Για ένα συνδικαλιστικό κίνημα και ένα Ε.Κ. μακριά από νοθείες, μη συλλογικές διαδικασίες, μακριά από την εργοδοσία και το κράτος, τους μηχανισμούς και τις ορέξεις τους.

Η προσπάθειά τους συμβάλει στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και στη μαζική οργάνωση της εργατικής τάξης.

 Η εργατική τάξη της Σάμου σας στηρίζει γιατί υπερασπίζεστε και διεκδικείτε το δίκιο των εργαζομένων της Πάτρας, της Πελοποννήσου. Το δίκιο της εργατικής τάξης όλης της χώρας.

 

Είμαστε μαζί σας!

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: 17 Απρίλη Απεργούμε για αυξήσεις σε μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: 24ωρη Παμπειραϊκή Απεργία στις 17 Απρίλη

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης Παμπειραϊκής απεργίας την...

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Διοργάνωση λαχειοφόρου για οικονομική ενίσχυση

Tο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας διοργανώνει λαχειοφόρο με δώρα 1 αρνί, 1 τάμπλετ, 2 κινητά...