Εργατικό Κέντρο Σάμου : Όχι άλλη σφαγή λαϊκών δικαιωμάτων. Κανείς να μην συμβιβαστεί με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία συνεχίζει απαρέγκλιτα τη «βρώμικη δουλειά» που είχαν ξεκινήσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων.

 Έχοντας ήδη ψηφίσει δύο Μνημόνια και σφαγιάσει εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, σήμερα ανακοίνωσε ότι αύριο το μεσημέρι, φέρνει στη Βουλή για ψήφιση όλα τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα της 2ης αξιολόγησης, σε λιγότερο από μισό μήνα από την ψήφιση του 4ου Μνημονίου.

 Το θράσος τους είναι πολύ μεγάλο ακόμη μια φορά. Αυτή τη φορά τα νέα μέτρα που θα ρημάξουν ακόμη περισσότερο τη ζωή της εργατικής και λαϊκής οικογένειας θέλει να τα περάσει με τροπολογία… σε μια σύμβαση για τα…ψάρια.

 Τα μέτρα είναι φωτιά και αφορούν το ασφαλιστικό πάγωμα των συντάξεων μέχρι το τέλος του 2022. Παράταση και μετά το 2018 στο καθεστώς διάλυσης των συλλογικών συμβάσεων. Μείωση του αφορολόγητου. Ανατροπές στο νόμο για την απεργία και τα συνδικάτα, που σημαίνει μεγαλύτερα εμπόδια στη δράση τους. Τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και ποιος ξέρει τι άλλο.

 Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, όλος ο λαός δεν πρέπει να συμβιβαστεί με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Δεν αποτελεί «εθνικό στόχο» η ακόμη μεγαλύτερη φτωχοποίηση, η ανεργία, οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας, η φοροληστεία, το ξερίζωμα των φτωχών εργατών από τη γη τους και το λουκέτο που βάζουν όλο και περισσότεροι αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες.

 Τα μέτρα που παίρνουν είναι για να «βγει στις αγορές» το μεγάλο κεφάλαιο, όπως χαρακτηριστικά λένε. Όσο πιο τσακισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα υπάρχουν, όσο λιγότερες κοινωνικές παροχές δίνονται δημόσια και δωρεάν, τόσο πιο φθηνοί θα είμαστε και τόσο πιο πολύ οι επιχειρηματικοί όμιλοι θ’ αυγατίζουν τα πλούτη τους. Όλα γίνονται για τα κέρδη του κεφαλαίου!

 Η εργατική τάξη και ο λαός μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους του, οργανωμένα πρέπει να αντισταθεί στη σφαγή που καθημερινά του κάνουν. Να παλέψει για να πάρει πίσω όλα όσα μας έχουν κλέψει όλα αυτά τα χρόνια, για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιλαϊκοί νόμοι και μέσα από τον αγώνα του να βάζει τις βάσεις για να ανατρέψει αυτή την πολιτική, την εξουσία δηλαδή των μονοπωλίων.

 Μόνο την οργανωμένη εργατική και λαϊκή δύναμη φοβούνται. Ήρθε η ώρα να τους αποδείξουμε ότι δεν συμβιβαζόμαστε. Θα παλέψουμε για το παρόν και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

 

Δεν θα σταματήσουν αν εμείς δεν τους σταματήσουμε!

Η Διοίκηση

Περισσότερα

Σωματείο Εργ. στην Vodafone – 360Connect και λ.θ:10 χρόνια απ την ίδρυση του Σωματείου μας

10 χρόνια απ την ίδρυση του Σωματείου μας Μεγάλο live, Παρασκευή 19 Απρίλη, 21:00 OLDHABITSBAR (Πλατεία Ελευθερίας...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: Συνεχίζουμε με νέο απεργιακό ραντεβού την πρωτομαγιά

ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ Χαιρετίζουμε...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ Δαφνί: 25 Απρίλη σύσκεψη με αφορμή το σχέδιο νόμου για την ολοκλήρωση της Ψυχικής Υγείας

Ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ καλεί σε σύσκεψη τις Ομοσπονδίες στον χώρο της Υγείας,...