Εργατικό Κέντρο Σάμου: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία στις 5 Δεκέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η φοροληστεία της Κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό. Τα χαράτσια, οι κατασχέσεις, οι αυξήσεις της φορολογίας έχουν δημιουργήσει ασφυκτική κατάσταση για εργαζόμενους, μικρούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, για όλο το λαό, ενώ ετοιμάζεται και νέα επίθεση.

 Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και των προηγούμενων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μας ξεζουμίζει καθημερινά και θέλει να μας αφανίσει, ενώ την ίδια ώρα και μέσα από την φορολογία αυγαταίνουν τα κέρδη των βιομηχάνων, εφοπλιστών και τραπεζιτών.

 Ο προϋπολογισμός του 2017 είναι βαθύτατα αντιλαϊκός και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την εργατική τάξη και το λαό. Ισοπεδώνει άτομα με ειδικές ανάγκες, ευπαθείς ομάδες, πολύτεκνους κλπ. Υλοποιεί τα μέτρα του 3ου Μνημονίου που από κοινού ψήφισαν όλα τα κόμματα που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική. Περικόπτει ακόμη περισσότερο κοινωνικές παροχές (παιδεία, υγεία και πρόνοια) και δίνει ακόμη περισσότερα κονδύλια στο μεγάλο κεφάλαιο με πρόσχημα την «ανάπτυξη». Ανάπτυξη που ως γνωστόν αφορά μόνο τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών και όχι την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Ο λαός ακόμη μια φορά θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και θα χάσει πολλά απ όσα είχε κατακτήσει.

 Η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά μας από 1/1/2017 είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής του 3ου Μνημονίου. Θα επιφέρει νέα δεινά σε εργαζόμενους, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους (αυξήσεις τιμών, μεγαλύτερη μείωση εισοδήματος και κατανάλωσης, κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων κλπ). Όχι μόνο πρέπει να διατηρηθεί η μείωση του 30% στους συντελεστές ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου, αλλά διεκδικούμε την μείωση των συντελεστών ΦΠΑ για όλη τη χώρα και την κατάργησή του από τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο.

 Καλούμε το λαό, τους μικρέμπορους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους επιστήμονες να βγάλουν συμπεράσματα από την ίδια τους την πείρα, που πλέον είναι ιδιαίτερα πλούσια. Πολλοί από αυτούς που σήμερα χύνουν «δάκρυα» και δήθεν «εξεγείρονται» για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ, είναι οι ίδιοι που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν την πολιτική των κομμάτων τους που επέβαλλαν αυτά τα μέτρα και αυτή την πολιτική. Έχουν ευθύνη για τα δεινά μας.

 Καλούμε το Σαμιώτικο λαό να μην καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια. Έχει τη δύναμη! Να μπει τώρα στον αγώνα και μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους του, συντονισμένα και οργανωμένα να βάλει στο στόχαστρο αυτούς που πραγματικά ευθύνονται για την κατάσταση που ζούμε: την πολιτική της Ε.Ε. και των ελληνικών κυβερνήσεων που μας οδηγούν στη φτώχια και την εξαθλίωση για τα κέρδη των «μεγάλων».

Όλοι και όλες τη Δευτέρα 5 Δεκέμβρη, στις 10 το πρωί έξω από την εφορία Σάμου στο Βαθύ.

 

Στηρίζουμε τον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων, ψαράδων και του Αγροτικού Συλλόγου Σάμου για να μην ξεκληριστούν από τα χωράφια τους. Στη Σάμο ένα μεγάλο κομμάτι εργαζομένων και συνταξιούχων συμπληρώνουν το οικογενειακό εισόδημα με τα αγροτικά. Η χώρα και ο τόπος μας έχει τη δυνατότητα να θρέψει το λαό μας, με φθηνά και ποιοτικά τρόφιμα, αρκεί τον ιδρώτα των αγροτών να μην τον εκμεταλλεύεται το μεγάλο κεφάλαιο. Ο αγώνας είναι κοινός.

Κλιμακώνουμε τη πάλη με την

Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες τώρα πρέπει να βγούμε στο δρόμο! Κανένας να μην πάει στη δουλειά. Καλούμε μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους να κλείσουν τα καταστήματά τους και να συμμετέχουν μαζικά στην Απεργία της 8ης Δεκέμβρη και στις Απεργιακές συγκεντρώσεις:

Στη Σάμο: 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Σάμου στο Βαθύ και

Στην Ικαρία: 12 το μεσημέρι στην πλατεία Αγίου Κηρύκου

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...