Εργατικό Κέντρο Σάμου : Κάτω τα χέρια από την Απεργία

Δημοσιεύτηκε στις

Κινητοποιήσεις : Βαθύ ώρα 6.00΄μμ στο Εργατικό Κέντρο

5/12/2017 Καρλόβασι ώρα 6.00΄ μμ στα γραφεία των σωματείων

 

Εργαζόμενοι-νες, άνεργοι, νέοι και νέες,

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πιστός υπηρέτης του ΣΕΒ και της πλουτοκρατίας κατέθεσε στην Βουλή και σε ένα άσχετο νομοσχέδιο, τροπολογία για το συνδικαλιστικό κίνημα που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το δικαίωμα στην απεργία.

Ένα δικαίωμα που η εργατική τάξη το κατάκτησε με αμέτρητους αγώνες και θυσίες, με ποτάμια από το ίδιο της το αίμα.

Ένα δικαίωμα που καμιά άλλη κυβέρνηση δεν τόλμησε ν’ αγγίξει.

Ήτανε δίκιο και έγινε πράξη μας λέει ο κ. Τσίπρας διαφημίζοντας τα ψίχουλα του κοινωνικού μερίσματος και προφανώς ήτανε δίκιο και γίνεται πράξη να καταργηθεί το δικαίωμα στην απεργία, κατά πως ήθελαν και δεν το έκρυβαν οι μεγαλοεπιχειρηματίες αφεντικά του. Όπως ήτανε δίκαιο και έγινε πράξη να μας αρπάζουνκαι με τα δύο τους χέρια μέσα από την τσέπη μας τον κόπο μας, να χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ για να σακατέψουν και να συλλάβουν τους απεργούς του Καρυπίδη που διεκδικούν να πληρωθούν την δουλειά τους εδώ και 18 μήνες, τον ξυλοδαρμό των φοιτητών που αγωνίζονταν για φοιτητικές εστίες, τον ξυλοδαρμό όσων διαμαρτύρονταν για τους πλειστηριασμούς των σπιτιών τους και πάει λέγοντας.

Γνωρίζει ο κ. Τσίπρας ότι η «δίκαιη ανάπτυξη» που επαγγέλλεται, μόνο δίκαιη δεν είναι για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Ξέρει ότι «δίκαιη ανάπτυξη» σημαίνει ένταση της εκμετάλλευσης, ακόμα μεγαλύτερη ληστεία του εισοδήματος της εργατικής και λαϊκής οικογένειας, απληρωσιά, φοροληστεία, πλειστηριασμούς κατοικιών κ.λ.π.

Αυτό που επιδιώκει να κάνει με την ξαφνική τροπολογία είναι να βάλει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, ώστε να μην μπορεί ν’ αντιδράσει και να οργανώσει τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Το ότι απέσυρε την τροπολογία, κάτω από τις αντιδράσεις των συνδικάτων, δεν σημαίνει ότι δεν θα το επαναφέρει. Έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις του και το δείχνει η ίδια η αντιλαϊκή πολιτική του.

Του λέμε ότι τα σχέδιά του αυτά δεν θα περάσουν. Το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αίμα και θυσίες, είναι αδιαπραγμάτευτο και όποιος τολμήσει να τ’ αγγίξει θα βρει απέναντί του τους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημά τους.

Δίνουμε σήμερα δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις σε Βαθύ και Καρλόβασι και δεν χάνουμε ούτε μέρα για την προετοιμασία και επιτυχία της

  

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ,

 

 με απεργιακές συγκεντρώσεις στη Σάμο (10.00΄ στο Εργατικό Κέντρο) και στην Ικαρία στις 12.00΄ το μεσημέρι στην πλατεία Ευδήλου.

Απεργούμε για να δοθεί μαχητική και αγωνιστική απάντηση στα νέα μέτρα πτώχευσης του λαού. Να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου – Ε.Ε. με τα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζουν να υλοποιήσουν πριν και μετά την 3η αξιολόγηση.

Να μη τολμήσουν να ψηφίσουν τον νόμο-έκτρωμα για την κήρυξη απεργιών.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

1η Μάη απεργούμε! Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!  Όλοι στην συγκέντρωση στις 10:30π.μ στο Πασαλιμάνι!  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο...

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά: Όλοι στην Απεργία 1η Μάη

1 ΜΑΗ ΔΕΝ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Δελτίο Τύπου για τη συγκέντρωση και τη πορεία ειρήνης

Πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 23 Απριλίου με επιτυχία η δράση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου στα...