Εργατικό Κέντρο Σάμου : Απεργία 14 Δεκέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

 

Εργαζόμενοι-ες, άνεργοι, συνταξιούχοι, Νέες και νέοι,

 Να δώσουμε ΤΩΡΑ μια μαχητική και αγωνιστική απάντηση στα νέα μέτρα πτώχευσης του εργαζόμενου λαού! Να γεμίσουν οι δρόμοι της χώρας και των νησιών μας από Απεργούς!

 Με ΑΠΕΡΓΙΑ απαντάμε στην κυβέρνηση, τα κόμματα και την εργοδοσία που θέλουν να βάλουν χέρι στο δικαίωμα μας στην ΑΠΕΡΓΙΑ, στην οργανωμένη δράση και διεκδίκηση, στα σωματεία μας.

 

Η Απεργία είναι όπλο των εργατών και

κατακτήθηκε με αίμα και με θυσίες

 

Με ΑΠΕΡΓΙΑ απαντάμε στην πιο βάναυση αντιλαϊκή πολιτική και στο παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης».

Μιας «δίκαιης ανάπτυξης» που έχει φθηνούς και ευέλικτους εργάτες, χωρίς δικαιώματα, άνεργους ή και με δουλειά αλλά με όρους γαλέρας. Φτωχό λαό από τη φοροληστεία, τα σκληρά χαράτσια, τη συνεχή καταλήστευση εργατικών-ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, το πετσόκομμα των συντάξεων, των μισθών και των κοινωνικών δαπανών. Που ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία. Που δίνει ψίχουλα στους εξαθλιωμένους με το κοινωνικό μέρισμα και «μπαξίσι» στους τοκογλύφους και τους τραπεζίτες, τα σπίτια και το εισόδημα του λαού.

Που κάνει τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης, τα νέα παιδιά, να μεταναστεύουν για ένα μεροκάματο.

Μιας «δίκαιης ανάπτυξης» που με ΜΑΤ, συλλήψεις, άγριο ξυλοδαρμό και χημικά αντιμετωπίζει όποιον παλεύει, αγωνίζεται, απεργεί, διαδηλώνει, αντιστέκεται.

Για τη «δίκαιη ανάπτυξη» ψηφίζουν τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης και το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018 που προβλέπουν ακόμα χειρότερα μέτρα και ένταση της εκμετάλλευσης. Τα πρωτογενή πλεονάσματα που θέλουν να πετύχουν θα ποτιστούν ακόμα περισσότερο με εργατικό και λαϊκό αίμα.

 

Δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη

σ’ ένα άδικο σύστημα

 

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,

Κλέβουν τον μόχθο μας για να τον κάνουν κέρδος για τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοξενοδόχους και τους λοιπούς ομοίους τους. Ο μόχθος μας γίνεται δόσεις για δάνεια που εμείς οι εργαζόμενοι ποτέ δεν πήραμε και που καλούμαστε να πληρώσουμε. Γίνεται «αναβάθμιση των F16» ώστε να εκπληρωθούν οι συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας μας προς το ΝΑΤΟ σε εξοπλιστικές δαπάνες.

Όλα αυτά είναι όψεις του ίδιου νομίσματος, της αντιλαϊκής πολιτικής κεφαλαίου, Ε.Ε., κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των κομμάτων της πλουτοκρατίας.

 

 Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

 

Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε ν’ αντιμετωπίζουμε παθητικά και με ανέχεια την αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει όλη μας τη ζωή.

 

Ήρθε η ώρα να κάνουμε το βήμα! Είναι δικό μας έργο και ευθύνη η ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής! Εμείς είμαστε οι πρωταγωνιστές της ζωής γιατί εμείς δουλεύουμε και παράγουμε τον πλούτο όλο. Οργανωμένα και μαζικά, σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους και αγρότες διεκδικούμε μια ζωή και μια κοινωνία στα μέτρα των δικών μας αναγκών.

 

Στο χέρι μας είναι και από τον αγώνα μας εξαρτάται !! Οργανώνουμε τώρα μέσα από τα σωματεία μας, συσκέψεις, περιοδείες, συνελεύσεις, συζητήσεις σε χώρους δουλειάς και ότι άλλο βοηθάει τη δράση μας.

 

Καμία υποχώρηση! Καμία ανοχή!

 

Όλοι και όλες στον Αγώνα!

 

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

 

 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

Διεκδικούμε και Απαιτούμε :

 

Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 € για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 €.

 

Κατάργηση με νόμο του αίσχους των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 €.

 

Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.

 

Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν τις Σ.Σ.Ε.. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Σ.Σ.Ε.. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.

 

Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

 

Όχι στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά μας. Να διευρυνθεί ο μειωμένος Φ.Π.Α. για όλα τα νησιά. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών. Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

 

Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών. Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

 

 

 

 

 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΣΑΜΟΣ: 10.00΄ το πρωί στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΙΚΑΡΙΑ: 12:00΄ Πλατεία Ευδήλου

 

Περισσότερα

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος Αττικής: Η Πρωτομαγιά είναι απεργία

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ στις 10.30π.μ., στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ   130 χρόνια από...

Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος : Όλοι στην Απεργία 1η Μάη

Όλοι στην Απεργία 1η Μάη και τις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων σε όλη την Ελλάδα. Στην...

Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ & Τραπεζών:Την Πρωτομαγιά απεργούμε, διαδηλώνουμε για τα δικαιώματά μας

Συνάδελφοι, Η Πρωτομαγιά της Πανεργατικής Απεργίας δεν μπορεί να υπονομευτεί από κανέναν. Αυτή η Τετάρτη...