Εργατικό Κέντρο Σάμου : Απαιτούμε να σταματήσει η δίωξη και να αθωωθούν οι συνάδελφοί μας!

Δημοσιεύτηκε στις

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους συναδέλφους Γιώργο Αμπαζή, Πρόεδρο της ΕΓ της ΑΔΕΔΥ Χίου, αιρετό ΑΠΥΣΠΕ Β. Αιγαίου και μέλους του ΔΣ του συλλόγου Δασκάλων και Νηπ/γων Χίου και Μάρκο Σκούφαλο, επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης Χίου, Δημοτικό Σύμβουλο και αιρετό του ΠΥΣΠΕ Ν. Χίου, για την δικαστική δίωξη που συνεχίζεται εδώ και χρόνια από τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Chiospress και της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ, ποινικοποιώντας έτσι την πολιτική ζωή και διασύροντάς τους ως κοινούς εγκληματίες.

 Οι διωκόμενοι συνάδελφοί μας έκαναν το αυτονόητο, να εκφράσουν δηλαδή την άποψή τους για τις λεγόμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝΣΕΠ) στηρίζοντας παράλληλα με λόγια και έργα τα δικαιώματα των εργαζομένων.

 Τη Δευτέρα 29 Γενάρη στο δικαστήριο δεν δικάζονται οι δύο συνάδελφοι μας αλλά ποινικοποιείται και διώκεται η συνδικαλιστική δράση, το δικαίωμα των εκλεγμένων να έχουν και να εκφράζουν την πολιτική-συνδικαλιστική άποψή τους. Αυτή είναι η δημοκρατία αυτού του συστήματος που τόσο επικαλούνται: αν δεν συμφωνείς με τη γνώμη τους να διώκεσαι με στόχο την φίμωση και την τρομοκράτηση όσων θέλουν να παλέψουν.

 Η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής και στάσης δεν πρέπει να περάσει γιατί συνεπάγεται πολλά δεινά τόσο για το συνδικαλιστικό κίνημα και τους αγωνιστές ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, όσο και για την ίδια την κοινωνία που υποταγμένη θα δέχεται καρτερικά και αδιαμαρτύρητα τις αντιλαϊκές πολιτικές.

 Είναι καθαρό, για μας, ότι οι διώξεις αυτές ενάντια στο δικαίωμα έκφρασης, έχουν στόχο να ανοίξουν τον δρόμο στα γενικότερα σχέδια που προωθούνται για την ποινικοποίηση των αγώνων, του δικαιώματος στην απεργία, της παραπέρα ποινικοποίησης της πολιτικής και συνδικαλιστικής ζωής.

 Τασσόμαστε αλληλέγγυοι στους διωκόμενους συναδέλφους μας και δηλώνουμε ρητά ότι καμία απόφαση δεν θα μας οδηγήσει στην παραίτηση των δικαιωμάτων μας και πολύ περισσότερο στο να έχουμε άποψη και να την εκφράζουμε.

 

Απαιτούμε να σταματήσει η δίωξη και να αθωωθούν οι συνάδελφοί μας!

 

Η Διοίκηση

 

Περισσότερα

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Ξεσκεπάζουμε τα ψέματα και τις μεθοδεύσεις τους !

-ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΣΕΒ-COSCO/DPORT και ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΝΑ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι Από το Σικάγο του 1886, ως τους 11...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία! Όλοι 10:30 το...