Εργατικό Κέντρο Πειραιά : Όλοι στην Παμπειραϊκή Απεργία 12 Γενάρη

Δημοσιεύτηκε στις

Αύριο η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης. Σε αυτά περιλαμβάνονται η διάταξη για την παρεμπόδιση της απεργίας, οι πλειστηριασμοί Α κατοικίας για χρέη στο δημόσιο καθώς και άλλα μέτρα ενάντια σε εργαζόμενους, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους.

Η επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα δεν έχει τέλος. Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε την κήρυξη απεργίας όταν τολμήσουν και φέρουν αυτό το έκτρωμα προς συζήτηση και ψήφιση.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους του Πειραιά αλλά και όλη την εργατική τάξη να μην αφήσουν ούτε ώρα να μην πάει χαμένη, στην υπόθεση οργάνωσης της απεργίας την Παρασκευή 12/1/2018.

Απεργούμε και διεκδικούμε:

  • Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και του μεροκάματου στα 33,57 ευρώ, την επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών.

  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι και μέτρα των μνημονίων.

  • Να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών – λαϊκών οικογενειών σε χέρια τραπεζίτη.

  • Να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, να καταργηθούν ο ΕΝΦΙΑ και τα κάθε είδους χαράτσια.

  • Να μην περάσουν οι αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

  • Να δυναμώσουμε τους αγώνες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους».

 

Περισσότερα

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Ξεσκεπάζουμε τα ψέματα και τις μεθοδεύσεις τους !

-ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΣΕΒ-COSCO/DPORT και ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΝΑ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι Από το Σικάγο του 1886, ως τους 11...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία! Όλοι 10:30 το...