Εργατικό Κέντρο Ν. Σάμου : Εργάτες και Αγρότες σε Κοινό Μέτωπο

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου εκφράζει την αλληλεγγύη της και συμπαραστέκεται στην συνέχιση του αγώνα από την αγροτιά του νησιού μας για να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης. Στηρίζουμε τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων και τις κινητοποιήσεις τους στην Αθήνα. Συμμετέχουμε στην Πανσαμιακή κινητοποίηση των αγροτών την Παρασκευή στη Σάμο και στο κάλεσμα της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την ίδρυση Αγροτικού Συλλόγου.

 Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας και των εργατών! Είναι κοινός ο αντίπαλος που έχουμε να αντιπαλέψουμε: την Ε.Ε., το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις τους. Αυτοί καταδικάζουν την εργατική τάξη, τους αγρότες και τους αυτοπασχολούμενους σε μεροκάματα πείνας, χωρίς ΣΣΕ, χωρίς Κοινωνική Ασφάλισης, με δουλειά ως τον τάφο, ανασφάλιστους, χωρίς Υγεία και Πρόνοια. Μας πετάνε όλους στην ανεργία και μας οδηγούν στην ανέχεια. Βγάζουν τους αγρότες από τα χωράφια τους για τα συμφέροντα μιας χούφτας πλουτοκρατών.

 Ο αγώνας των αγροτών είναι μια σκληρή αναμέτρηση ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων. Ενάντια στη συνεχή φοροληστεία που θερίζει τους φτωχούς αγρότες και ενισχύει τα μεγάλα συμφέροντα. Ενάντια στην κατάργηση της αναγκαστικότητας της ΕΟΣΣ.

 Εργατιά και αγροτιά συντονίζουμε τον αγώνα μας για να μην φτάσει ποτέ ο νόμος-λαιμητόμος ούτε στη Βουλή, ούτε στη ζωή. Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι η ίδια η ζωή μας και πρέπει να δώσουμε ότι χρειαστεί και ακόμα περισσότερα για να μην περάσει το έγκλημα αυτό.

 Η επιτυχία της απεργία την 4η Φλεβάρη δείχνει τη δύναμη της λαϊκής συμμαχίας των εργαζομένων με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, με αιτήματα και συνθήματα ενάντια σε όσους ζουν σε βάρος μας: μονοπώλια και μεγαλοεργοδοσία, την Ε.Ε. και τις κυβερνήσεις τους.

 Κλιμακώνουμε τη δράση μας με την προετοιμασία 48ωρης Απεργίας αν η κυβέρνηση θελήσει να φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή. Συνεχίζουμε ανυποχώρητα!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΦΛΕΒΑΡΗ, 6.00 το απόγευμα

στο περίπτερο Ζαχαράκη και πορεία στη πλατεία Πυθαγόρα

Να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί…

Διαλύουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο

πάρτε πίσω το νόμο – λαιμητόμο

ΟΛΟΙ στον Α Γ Ω Ν Α ….

Η Διοίκηση

Περισσότερα

Για τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ

Συνεδρίασε χτες 17 Σεπτέμβρη η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ. Στη συνεδρίαση οι δυνάμεις της...

Παρέμβαση στην doValue Τρίτη 17 Σεπτέμβρη στις 2μμ

Παρέμβαση στην doValue Τρίτη 17 Σεπτέμβρη στις 2μμ Κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στη dovalue για...

Φωτογραφίες από τη θεατρική παράσταση Η Τρελή του Σαγιό, στον Βαρβάβα Αττικής

Με τη μυρουδιά της πρόσφατης φονικής πυρκαγιάς να μπαίνει στα ρουθούνια και τις εγκαταστάσεις...