Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: Όλοι στο Συλλαλητήριο 7 Απρίλη, 7:00 μμ στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων

Δημοσιεύτηκε στις

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΜΑΧΗΤΙΚΑ!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ 7:00 μμ στο ΑΓΑΛΜΑ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ

 Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους σε ξεσηκωμό. Η νέα συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους «θεσμούς» είναι ένα ακόμα μνημόνιο στις πλάτες του λαού. Η νέα φορολεηλασία με την μείωση του αφορολόγητου, οι μειώσεις των συντάξεων, των μισθών με την καθιέρωση του υποκατώτατου μισθού, ο περιορισμός της συνδικαλιστικής δράσης με νέο αντιδραστικό νόμο, οι παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις, η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, αποδεικνύουν ότι το βαρέλι των αντιλαϊκών μέτρων δεν έχει πάτο και αν δεν εκφραστεί μαζικά και οργανωμένα η οργή του λαού, αυτοί θα συνεχίζουν μέχρι να μας εξαθλιώσουν.

 Τώρα είναι η ώρα του αγώνα! Μην μένεις απαθείς όλα θα αλλάξουν αν ξεσηκωθείς!!

 Κανένας εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί από τη νέα εξαπάτηση με «τα μέτρα και αντίμετρα»! Τα μέτρα συντρίβουν τον λαό και τα αντίμετρα απαλλάσσουν το κεφάλαιο από την φορολογία. Μόνο από την μείωση του αφορολόγητου, το πλήγμα για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους θα είναι για όσους μέχρι πρότινος δεν πλήρωναν φόρο περίπου ένας μισθός. Εργαζόμενοι με μισθούς 500 ευρώ θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν βαριά φορολογία.

Τώρα όλοι γνωρίζουν και δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Υπάρχει διέξοδος για τον λαό και χρειάζεται να τον ακολουθήσουν μαζικά τα εργατικά λαίκά στρώματα. Η κριτική εκ αποστάσεως τελείωσε. Ήρθε η ώρα της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος. Είναι υπόθεση όλων και του καθενός ξεχωριστά, πάρε την υπόθεση πάνω σου. Κάνε το πρώτο βήμα στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 7 Απρίλη στο Συλλαλητήριο που πραγματοποιούν εκατοντάδες ταξικά σωματεία και δευτεροβάθμια όργανα σε όλη την Ελλάδα και στο Λαύριο το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου με τα σωματεία της δυναμής του.

 Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συνομιλεί απευθείας και συμφωνεί με εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ, του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, έχοντας υπογράψει ακόμα και μνημόνια συνεργασίας με το ΣΕΒ και την κυβέρνηση. Δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν οι εργαζόμενοι από τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας, να οργανώσουμε τον αγώνα μας και να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας, τα δικαιώματά μας, που έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Να βαδίσουμε στον ίδιο δρόμο με όσους βασανίζονται από την κυριαρχία των μονοπωλίων στις ζωές μας, με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς επαγγελματίες τη φτωχή αγροτιά. Να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία!

 

Ένα δρόμο έχουμε, μια επιλογή:

ΑΓΩΝΑΣ – ΡΗΞΗ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

 

Παλεύουμε για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Έχει αποκαλυφθεί όλο και περισσότερο ο ρόλος τους ως λυκοσυμμαχίες και δυνάστες των εργαζομένων, των λαών. Το δίλημμα είναι μπροστά μας: ανατροπή ή υποταγή με θυσίες δίχως τέλος; Ανασυντάσσουμε το κίνημά μας, χτίζουμε τη συμμαχία μας, ανοίγουμε το δρόμο ο εργαζόμενος λαός να πάρει το τιμόνι της εξουσίας.

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Περισσότερα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Απόστρατων Στρατιωτικών: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Την 21η Απριλίου του 2024 συμπληρώνονται 57 χρόνια από την επιβολή της επτάχρονης στρατιωτικής...

Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού Υπ. Πολιτισμού: Συμμετοχή στην αποστολή συνδικάτων στο Βελιγράδι

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία το Σωματείο...

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου: Ανασφαλείς συνθήκες νοσηλείας ασθενών στην ορθοπαιδική κλινική

Ανασφαλείς συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους στην...