Εργατικό Κέντρο Λαυρίου : Πραγματοποιήθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ για τις διακοπές ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες

Δημοσιεύτηκε στις

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ στο Κορωπί από δυνάμεις του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου. Η κινητοποίηση αυτή γίνεται σε μία περίοδο όπου εντείνεται από την ΔΕΗ η επίθεση στα λαϊκά νοικοκυριά και οι διακοπές ρεύματος είναι καθημερινό φαινόμενο. Η παράσταση διαμαρτυρίας έγινε υπόθεση όλων των παρευρισκόμενων οφειλετών που βλέπουν που τους οδηγούν οι πολιτικές που εφαρμόζονται. Την στηριξή τους έκφρασαν και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα που δημιουργούνται στις λαϊκές οικογένειες από την φτώχεια και την ανεργία, αλλά και από την πολιτική της ΔΕΗ ΑΕ που έχει μία εχθρική στάση απέναντι στον λαό, την ίδια ώρα που με αποφάσεις των κυβερνήσεων δίνεται φτηνό ρεύμα στους μονοπωλιακού ομίλους.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, θα συνεχίσει τον αγώνα για να μην μείνει κανείς χωρίς το κοινωνικό αγαθό της ενέργειας και θα πάρει όλες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται, μαζί με το ταξικό κίνημα της χώρας, ώστε να δημιουργηθεί ένα τέτοιο κίνημα που θα επιβάλει το δίκιο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι υπεύθυνη για την ενεργειακή φτώχεια που μαστίζει τα λαϊκά νοικοκυριά. Όλες οι παρεμβάσεις της έχουν σκοπό την πλήρη απελευθέρωση της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση που θα έχει ακόμα δυσμενέστερες επιπτώσεις από αυτές που βιώνει μέχρι σήμερα ο λαός, ενώ και η εφαρμογή των μνημονίων εξασφαλίζει την ανάπτυξη των κερδών των μονοπωλίων και δουλειά χωρίς συμβάσεις, απληρωσιά, χωρίς δικαιώματα για τον λαό, κάτι που σημαίνει ότι το πανάκριβο εμπόρευμα «ρεύμα» θα παραμείνει απλησίαστο για πλατιά λαϊκά στρώματα.

Καλούμε σε ένταση της πάλης για:

  • Καμία διακοπή ρεύματος στη λαϊκή οικογένεια.

  • Απλούστευση και άμεση έγκριση των αιτήσεων για κοινωνικό τιμολόγιο

  • Να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη μεθόδευση αποπομπής των άνεργων οφειλετών από την ΔΕΗ για να ψάξουν να βρουν άλλο προμηθευτή

  • Να γίνουν 36, 60 και 100 οι δώσεις για όλους τους οικιακούς οφειλέτες

  • Να μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ

  • Να μειωθούν τα τιμολόγια τις ημέρες του καλοκαιριού κατά 60% την περίοδο αυξημένων θερμοκρασιών και ανάλογα τις χειμερινές ημέρες με τις χαμηλές θερμοκρασίες.

  • Να σταματήσει η τιμωριτική πολιτική της ΔΕΗ προς τους οφειλέτες και η με την παραμικρή καθυστέρηση πληρωμής της δόσης απένταξη από την ρύθμιση.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

Περισσότερα

Σύλλογος Συνταξιούχων (ΙΚΑ) ΕΦΚΑ Ν. Αχαΐας: 1η Μάη Τιμάμε τους αγώνες της εργατικής τάξης

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, Ο Σύλλογος Συνταξιούχων (ΙΚΑ) ΕΦΚΑ Ν. Αχαΐας «Η Αναγέννηση» μαζί με τον Σύλλογο...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: Οι αγώνες των εργαζομένων όλου του κόσμου θα κερδίσουν!

1η Μάη 2024 Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία! Οι αγώνες των εργαζομένων όλου του...

Κοινό ψήφισμα συνδικαλιστικών οργανώσεων στο χώρο της δικαιοσύνης ενάντια στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΝΑ...