Εργατικό Κέντρο Λαυρίου : Πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό. Ένα έγκλημα με αιτία το κέρδος που πληρώνει η λαϊκή οικογένεια

Δημοσιεύτηκε στις

 

 

Ένα σαπακι 40 ετών που “σερνόταν” στο Σαρωνικό με παρατάσεις, ήταν η αιτία να προκληθεί μια τεράστια οικολογική καταστροφή που πλήττει τον λαό της ευρύτερης περιοχής. Έρχεται να προστεθεί στις οικολογικές καταστροφές από τις πυρκαγιές στην περιοχή της Αναβυσσου και δημιουργεί διευρυμένη επιβάρυνση στην ποιότητα ζωής. Όλα υποτάσσονται στα κέρδη με αποτέλεσμα τον ελλειπή έλεγχο και τους κανόνες-λάστιχο μην θιχτούν οι “υγιείς” επιχειρηματίες Για το μέγιστο κέρδος έπαιρνε παρατάσεις το Αγία ζώνη.

Στην καταστροφή του περιβάλλοντος έρχεται να προστεθεί και η οικονομική καταστροφή μικρομεσαίων ψαράδων και επισιτιστικών καταστημάτων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν τεράστιες ευθύνες για τα υπέργηρα νεκροταφεία που γυρνούν στις θάλασσες καθώς και για την διάλυση των δικαιωμάτων των πληρωμάτων και των ΣΣΕ που ενέχουν άμεσους κινδύνους για την ζωή των ναυτεργατών και των πολιτών που ταξιδεύουν με αυτά.

Το ότι αυτό το καράβι ήταν μικρό και η καταστροφή ήταν τέτοιου μεγέθους, τότε καταλαβαίνουμε τι θα προκύψει αν μεγαλύτερο καράβι ή εξέδρα εξόρυξης (που σχεδιάζουν τα μονοπώλια να βαλουν στη νότια Ελλάδα, πάνω στο πιο σεισμογενές σημείο της Ευρώπης) βρεθούν σε ανάλογη θέση. Γι αυτό χρειάζεται αγώνας που να στοχεύει στην προστασία του κοινωνικού φυσικού πλούτου από την αρπαγή του από τα μονοπώλια, τα οποία δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια του φυσικού περιβάλλοντος.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, συμμετέχει στην κινητοποίηση των συνδικάτων του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 6:30μμ στον Πειραιά.

 Απαιτούμε:

  • Να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την άμεση
    αντιμετώπιση της ρύπανσης. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία να αναλάβει το κόστος, έτσι ώστε να
    μη μετακυλιστεί στο λαό.

  • Πάλη για σταθερή δουλειά με δικαιώματα στους ναυτεργάτες, όπως και σε όλους
    τους κλάδους.

  • Να αντισταθούμε στα αναπτυξιακά σχέδια κυβέρνησης και άρχουσας τάξης, που
    θυσιάζουν την υγεία, το περιβάλλον και γενικότερα τα δικαιώματα των εργαζόμενων στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας, να παλέψουμε για έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, αυτόν που θα βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες μας και όχι το κέρδος.

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τη σημερινή απεργία

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, που με τη σημερινή απεργία έδωσαν ώθηση στον αγώνα να ικανοποιηθούν...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αθλιότητα των «απογευματινών» επί πληρωμή...

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα

Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα που διεκδικεί ...