Εργατικό Κέντρο Λαυρίου : Καμία αναμονή στο παραμύθι της εξόδου από τα μνημόνια. Οργάνωση της πάλης για τις δικές μας ανάγκες

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες-οι,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής, και αφού οι εργαζόμενοι ένιωσαν στο πετσί τους 8 χρόνια τώρα την καπιταλιστική κρίση χάνοντας κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών, και αφού μαζί με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις τους ζητούσαν να βάλουν πλάτη για να έρθουν «καλύτερες μέρες», ψηφίζοντας τρία μνημόνια, την Δευτέρα με διάγγελμα του πρωθυπουργού μας ανήγγειλε το επόμενο παραμύθι, αυτό της εξόδου από τα μνημόνια αλλά με εκατοντάδες νόμους να μένουν στο σβέρκο της εργατικής τάξης.

Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του με το αφήγημα της εξόδου από τα μνημόνια προσπαθεί να κρύψει από τον λαό ότι η έξοδος είναι μόνο για τους μονοπωλιακούς ομίλους και ότι για τους εργαζόμενους θα συνεχίζεται το τσάκισμα των δικαιωμάτων τους, αυτό άλλωστε το αποδεικνύει και το γεγονός πως την «έξοδο από τα μνημόνια» οι εργαζόμενοι την «υποδέχτηκαν» με απόλυση συναδέλφου με αναπηρία από την ΑΛΦΑ ΒΑΝΚ, με χίλιους περίπου νέους πλειστηριασμούς που περιμένουν τον λαό από τον Σεπτέμβρη αλλά και τον τραγικό θάνατο συναδέλφου στην επιχείριση «Fargeco», στους Άγιους Θεόδωρους Λεχαινών, από αναθυμιάσεις. Αυτή είναι η “ανάπτυξη” που μας περιμένει, κέρδη για τους λίγους και βαρβαρότητα για τα λαικά στρώματα.

Σαν μην έφθαναν όλα αυτά, ο πρωθυπουργός συνέχισε τις υποσχέσεις σήμερα από την Σύρο, όπου κα έταξε 1000 θέσεις εργασίας στο Νεώριο, τόσο αληθινές όσο το σκίσιμο των μνημονίων. Η πραγματικότητα όμως, και αυτό που δεν είπε ο πρωθυπουργός, είναι ότιη κυβέρνησή του επιδιώκει να μετατρέψει την Σύρο σε “κέντρο διερχομένων” αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων – ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, που σημαίνει ότι θα δημιουργηθούν μεγάλοι κίνδυνοι για τους κατοίκους του νησιού και για το λαό γενικότερα και ότι σε αυτόν το σχεδιασμό εντάσσονται το ενδιαφέρον και οι εξελίξεις με το Νεώριο.

Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι θα πρέπει να μην έχουν αυταπάτες, να μην δείξουν καμιά ανοχή, και στην συγκεκριμένη αστική κυβέρνηση που είναι κόντρα στα συμφέροντά τους, και δίχως αναμονή να οργανώσουν την πάλη τους με βάση τις δικές τους ανάγκες. Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καλεί όσους πνίγονται από την αδικία και την βαρβαρότητα που ζούμε, να κάνουν την οργή τους συνειδητή δύναμη οργάνωσης και αγώνα, να συμπορευτούν με το ταξικό εργατικό κίνημα , με το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου για να διεκδικήσουμε την ζωή που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.

 

 ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ.

 

 

Η Διοίκηση  

 

Περισσότερα

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι του Πειραιά αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη την Αθηνά Ζύμαρη

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι του Πειραιά αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη την δημοσιογράφο...

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Αποχαιρετούμε με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά

Οι  Διοικήσεις των Σωματείων μας αποχαιρετούν με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά, την...

Η ΠΕΜΕΝ αποχαιρετά την Αθηνά Ζύμαρη

Το Δ.Σ. της ΠΕΜΕΝ, αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Αθηνά Ζύμαρη,...