Εργατικό Κέντρο Λαυρίου : Κάλεσμα σε σύσκεψη για την αγωνιστική υποδοχή του αναπτυξιακού συνεδρίου της Κυβέρνησης

Δημοσιεύτηκε στις

 

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΜΑΡΤΗ 6:30μμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ

 Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, καλεί όλα τα σωματεία εργαζομένων της Ανατολικής Αττικής, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και τους επαγγελματικούς και αγροτικούς συλλόγους σε σύσκεψη οργάνωσης για την αγωνιστική υποδοχή του «αναπτυξιακού συνέδριου» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στην περιοχή μας.

Η κυβέρνηση με αυτά τα συνέδρια προσπαθεί να πείσει τις τοπικές κοινωνίες ότι η ανάπτυξη που θα πραγματοποιηθεί θα είναι δίκαιη, ότι οι παθογένειες του παρελθόντος ξεπεράστηκαν και η αναδιανομή του πλούτου θα γίνεται δίκαια, ενώ τα έργα υποδομής θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες. Αυτό το χιλιοπαιγμένο παιχνίδι από την τωρινή αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις το βαρεθήκαμε.

Φτάνει η κοροϊδία. Αλήθεια, τι θεωρούν παθογένεια του παρελθόντος; μήπως το κυνήγι του κέρδους των μονοπωλίων, μήπως τους ανταγωνισμούς μεταξύ τους που γεννούν τις κρίσεις, την φτώχεια, τους πολέμους; Αυτά είναι τα «ιερά και τα όσια» που δεν τα αγγίζουν. Θεωρούν παθογένεια όμως την σταθερή εργασία, το οκτάωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, τα δικαιώματα που είχαμε κατακτήσει με αγώνες. Θεωρείται αντιαναπτυξιακό να υπάρχει λαϊκή οικογένεια με δικό της σπίτι, θεωρείται αντιαναπτυξιακό να πληρώνουν φόρους τα μονοπώλια και τσακίζουν στη φορολογία τους εργαζόμενους του επαγγελματίες, τους αγρότες.

Ξέρουμε ότι θα ακούσουμε πολλά για την ανάπτυξη της περιοχής, τα τρένα θα φτάσουν στα λιμάνια, ίσως να κοπούν και κορδέλες εγκαινίων, οι αστικές συγκοινωνίες θα αναβαθμιστούν, οι άνεργοι θα εξαφανιστούν, αλώστε στην περιοχή υπάρχει και το αεροδρόμιο, ο μεγαλύτερος εργασιακός χώρος στην χώρα με 15.000 εργαζόμενους, υπόδειγμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας και ανάπτυξης, τα σχολεία θα φτιαχτούν από την αρχή ούτε ένα κοντέινερ δεν θα ντροπιάζει την σύγχρονη παιδεία κλπ, κλπ.

Όσο για τα τρένα, κουραστήκαμε να ακούμε μεγάλα λόγια. Δεν έχουμε αμφιβολία ότι όντως κάποια στιγμή θα φτάσουν στα λιμάνια. Φυσικά αυτό θα γίνει αυτό πραγματικότητα, όχι για να υπηρετήσει τις λαϊκές ανάγκες, αλλά επειδή θα το επιβάλουν αυτοί που θα αρπάξουν τα λιμάνια οι λεγόμενοι και υγιείς επιχειρηματίες. Τους άνεργους τους κρύβουν κάτω από το χαλί της μερικής απασχόλησης, μιας και η μία στις δύο θέσεις εργασίας είναι μερικής απασχόλησης. Το αεροδρόμιο έχει εξελιχθεί σε κάτεργο για τους εργαζόμενους που προσλαμβάνονται με μισθούς πείνας, σακατεύονται στη δουλειά και τραβούν Γολγοθά για να φτάσουν στην εργασία τους, τα σχολεία ακόμα και αν κάποτε ολοκληρωθούν, θα συνεχίσουν να λειτουργούν με αναπληρωτές, δασκάλους χωρίς δικαιώματα…

Σε όλα αυτά και για ακόμα περισσότερα, οι κοινωνικές δυνάμεις της ανατολικής Αττικής θα απαντήσουν αγωνιστικά, την ζωή μας, τα δικαιώματά μας θα τα διεκδικήσουμε, οργανωμένα και αποφασιστικά. Η σύσκεψη για την οργάνωση της αγωνιστικής υποδοχής της κυβέρνησης θα γίνει την Πέμπτη 22 Μάρτη 6:30μμ στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: 17 Απρίλη Απεργούμε για αυξήσεις σε μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: 24ωρη Παμπειραϊκή Απεργία στις 17 Απρίλη

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης Παμπειραϊκής απεργίας την...

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Διοργάνωση λαχειοφόρου για οικονομική ενίσχυση

Tο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας διοργανώνει λαχειοφόρο με δώρα 1 αρνί, 1 τάμπλετ, 2 κινητά...