Εργατικό Κέντρο Λαυρίου : Η τρομοκρατία δεν θα περάσει κάτω τα χέρια από πρωτοπόρους εργάτες

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου καταδικάζει την άνανδρη και τραμπούκικη επίθεση, από μπράβους της εργοδοσίας της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, κατά του προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων της επιχείρησης Μάρκου Μπεκρή, την ώρα που ενημέρωνε συναδέλφους του.

Οι πρακτικές αυτές της εργοδοσίας δεν είναι άγνωστες στο ταξικό εργατικό κίνημα, πολλές φορές στο παρελθόν μηχανισμοί της εργοδοσίας προσπάθησαν να κάμψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων στοχοποιώντας πρωτοπόρους εργάτες. Πάντα οι εργαζόμενοι και το κίνημά τους τις έριχναν στο κενό, εκεί θα πέσουν και τώρα.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στο Σωματείο και τους εργαζόμενους της Cosco που βρίσκονται σε πορεία υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μετά από κινητοποιήσεις, και σας διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε δίπλα σας σε οτιδήποτε χρειαστείτε.

Η κυβέρνηση Συριζα-Ανελ έχει τεράστιες ευθύνες γιατί η δική της φίλο μονοπωλιακή πολιτική είναι που αφήνει λιτά τα χέρια της εργοδοσίας να χτυπούν εργάτες. Συνάδελφοι στις προβλήτες της Cosco η καλύτερη απάντηση στην προσπάθεια τρομοκράτησης του Σωματείου σας και κατ επέκταση και δική σας, είναι το επόμενο διάστημα, πιο αποφασιστικά και οργανωμένα με μεγαλύτερη ενότητα να διεκδικήσετε υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και με σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς η Διοίκηση.

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο : Για τις απαράδεκτες εκφράσεις του Υπ. Υγείας απέναντι σε διαδηλωτές

Στο νησί του μικρού Μιχαήλ και των τραγικών ελλείψεων στην υγεία επέλεξε ο υπουργός υγείας...

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Σάμος τίμησε αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά

Αγωνιστικά τιμήθηκε και φέτος η παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης, η 1η Μάη, στη...

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Από την Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση στην Ικαρία

Την Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργατών όλου του κόσμου για την κατάργηση...