Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: Αποτροπή απολύσεων συμβασιούχων μετά από κινητοποιήσεις

Δημοσιεύτηκε στις

Μετά από τις κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας, παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής (ΕΦΑΝΑΤ) και στο Υπουργείο πολιτισμού, επετεύχθη η παράταση της σύμβασης για όλο το εργατοτεχνικό προσωπικό που εργάζεται στο έργο του αποχετευτικού δικτύου του Δήμου Παιανίας. Συγκεκριμένα στις 5 Δεκέμβρη ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους του έργου ότι επειδή απεντάχθηκε μέρος του έργου από την χρηματοδότηση και μειώθηκε το συνολικό ποσό θα πρέπει να μειωθεί το προσωπικό, όμως η χρηματοδότηση για την ανασκαφική εργασία παρέμεινε η ίδια. Μετά μας ενημέρωσαν ότι επειδή ο Δήμος δεν δεσμεύεται για το πότε θα ξεκινήσει ο εργολάβος, δεν μπορούν να ανανεώσουν την σύμβαση σε όλους. Σε παράσταση διαμαρτυρίας που είχε γίνει την προηγούμενη εβδομάδα στο Υπουργείο και στην Υπουργό κ. Κονιόρδου, τους είπαν ότι θα πρέπει να έχουν ενημέρωση από το διοικητικό προσωπικό γιατί γίνονται οι απολύσεις. Την επόμενη ημέρα σε παράσταση που έγινε στην ΕΦΑΝΑΤ, η προϊσταμένη ανέφερε ότι χρειάζεται πέρα της οποιαδήποτε πολιτικής παρέμβασης και διοικητική κάλυψη. Μετά από δύο μέρες τους ανακοινώθηκε ότι η απόφαση για τις 6 απολύσεις είναι τελεσίδικη.

Τελικά σήμερα ξανά έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Πολιτισμού, όπου απαίτησαν την συνέχιση της σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους. Μετά από αυτή την πίεση που υπήρχε με αυτές τις παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις, έγινε τελικά δυνατό να ανανεωθεί η σύμβαση σε όλους τους εργαζόμενους.

Ήταν μία σημαντική επιτυχία που βασίστηκε στην αλληλεγγύη όλων των συναδέλφων που εργάζονται στο συγκεκριμένο έργο, αλλά και πολλών άλλων από τα εναπομείναντα έργα στην Αττική, στην συμμετοχή των κινήσεων που αποφασίστηκαν από το σωματείο, στην επιμονή και στην πεποίθηση ότι το δίκιο το έχουν οι εργαζόμενοι, ότι δεν μπορούν να γίνονται μπαλάκι από υπηρεσία, σε υπηρεσία, από τον Δήμο, στην περιφέρεια και τον εργολάβο, αλλά να διεκδικήσουν την συνέχιση της εργασίας τους από αυτούς που τους έχουν προσλάβει, δηλαδή το Υπουργείο Πολιτισμού

Καταγγέλλουμε την συμπεριφορά των αντρών της ασφάλειας της Υπουργού οι οποίοι ήθελαν να μας απαγορεύσουν τον έντονο διάλογο στον προθάλαμο του Υπουργικού γραφείου γιατί το θεωρούν κίνδυνο για την ασφάλεια της υπουργού.

Καλούμε όλους τους συνάδελφους να αγωνιστούν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για την μόνιμη και σταθερή εργασία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Την πρόσληψη μόνιμου εργατοτεχνικού και επιστημονικού προσωπικού στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Την ένταξη των εργατοτεχνιτών στα οικοδομικά ένσημα.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Περισσότερα

Όλοι στα δικαστήρια την Παρασκευή 5 Απρίλη στις 9πμ στο κτίριο 12 Θ. Τριμελές

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2024    ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ...

Αλληλεγγύη συνδικαλιστικών οργανώσεων στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δε θα περάσει. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα καλούν σε...

ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ από τη συνέντευξη τύπου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έξω από το Υπ. Οικονομικών

Συνέντευξη τύπου έξω από το Yπ. Οικονομικών παραχώρησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία...