Εργατικό Κέντρο Λάρισας : Όχι στην καθαίρεση της εκλεγμένης διοίκησης του Ε.Κ Αθήνας

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλει στους εργαζόμενους, την απαράδεκτη απόφαση της αστικής δικαιοσύνης, που για λογαριασμό της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, ακύρωσε την εκλεγμένη διοίκηση και τις αποφάσεις που προέκυψαν από το 29ο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας που έγινε τον Μάη του 2016,αποδεχόμενη τα ασφαλιστικά μέτρα, ενός σωματείου τηςAlphaBank που με νοθείες και παρατυπίες προσπαθούσε να συμμετάσχει με τους αντιπροσώπους του στο συνέδριο του ΕΚΑ. Το συγκριμένο σωματείο εμφάνιζε ψηφίσαντες για το ΕΚΑ από όλη την Ελλάδα και μάλιστα χωρίς τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα. Μάλιστα έχοντας τις πλάτες των τραπεζιτών και του κράτους, αρνούνταν να προσκομίσει οποιοδήποτε στοιχείο για τους ψηφίσαντες που παρουσίαζε.

Η μεγάλη πλειοψηφία των συνέδρων, στο συνέδριο του ΕΚΑ, σωστά απέρριψαν τη συμμετοχή των νόθων αντιπροσώπων. Η δικαστής Σταματία Μητσοπούλου όμως απεφάνθη πως η δικαιοσύνη έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στην λειτουργία των συνδικάτων και μάλιστα ότι είναι και η μόνη αρμόδια. Ουσιαστικά ακυρώνει το δικαίωμα των εργαζομένων να εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους, να αποφασίζουν, να ψηφίζουν στα συνδικαλιστικά όργανα πως και από ποιους θα εκπροσωπηθούν.

Η απόφαση του δικαστηρίου, ακυρώνει στην πράξη τη δυνατότητα των συνδικαλιστικών οργάνων, ιδιαίτερα των δευτεροβάθμιων, να ελέγχουν και να νομιμοποιούν τους αντιπροσώπους των συνδικαλιστικών τους αρχαιρεσιών όπως προβλέπουν ρητά τα καταστατικά των συνδικαλιστικών οργανώσεων, που άλλωστε γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά από ένα πρωτοβάθμιο σωματείο για να γίνει μέλος σε δευτεροβάθμιο.

Η κατάπτυστη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, δείχνει για ακόμα μια φορά ότι η δικαιοσύνη δεν είναι καθόλου τυφλή προκειμένου να χτυπήσει το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργατικούς αγώνες, να υπηρετήσει με τις αποφάσεις της τη μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση.

Η απόφαση αυτή ανοίγει πολύ επικίνδυνες ατραπούς, μας γυρίζει πίσω στις πιο σκοτεινές εποχές για το σ.κ, όπου οι διοικήσεις δεν εκλέγονταν από τους εργαζόμενους, αλλά διορίζονταν. Αποδεικνύει ότι (κυβέρνηση και εργοδοσία) θέλουν χειραγωγήσουν πλήρως τα συνδικάτα. Θέλουν να καταργήσουν κάθε μορφή οργάνωσης των εργαζομένων. Άλλωστε αυτά θα φέρει και η κυβέρνηση για συζήτηση στη Βουλή, αυτά είναι τα νέα μέτρα ολοφάνερα υπέρ του κεφαλαίου.

Πολύ μεγάλες ευθύνες έχουν οι παρατάξειςΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ), ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ (διάσπαση ΔΑΚΕ), που συμμετέχουν στην διοίκηση του ΕΚΑ, όχι μόνο γιατί συμμετέχουν σε όλο αυτό το σάπιο σκηνικό της νοθείας και του εκφυλισμού του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και γιατί στο ΔΣ του ΕΚΑ, αποφάσισαν να καταργήσουν την εκλεγμένη διοίκηση και να πάνε στο δικαστήριο να διορίσει καινούργια, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια, τις αποφάσεις και την ψήφο 1.161 αντιπροσώπων που συμμετείχαν στο συνέδριο του ΕΚΑ.

Το ΕΚΝΛ, τάσσεται κατά της παύσης με δικαστική απόφαση της εκλεγμένης διοίκησης του ΕΚΑ και καλεί όλα τα συνδικάτα να καταδικάσουν την απροκάλυπτη παρέμβαση στα εσωτερικά του συνδικαλιστικού κινήματος.

Τα συνδικάτα είναι των εργατών και αυτοί είναι οι μόνοι που μπορούν να αποφασίζουν για την δράση τους, τη λειτουργία τους και να εκλέγουν ή να καθαιρούν τις διοικήσεις τους.

Περισσότερα

Σύλλογος Συνταξιούχων (ΙΚΑ) ΕΦΚΑ Ν. Αχαΐας: 1η Μάη Τιμάμε τους αγώνες της εργατικής τάξης

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, Ο Σύλλογος Συνταξιούχων (ΙΚΑ) ΕΦΚΑ Ν. Αχαΐας «Η Αναγέννηση» μαζί με τον Σύλλογο...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: Οι αγώνες των εργαζομένων όλου του κόσμου θα κερδίσουν!

1η Μάη 2024 Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία! Οι αγώνες των εργαζομένων όλου του...

Κοινό ψήφισμα συνδικαλιστικών οργανώσεων στο χώρο της δικαιοσύνης ενάντια στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΝΑ...