Εργατικό Κέντρο Λάρισας : Να σταματήσουν οι διώξεις κατά όσων διαδηλώνουν ενάντια στους πλειστηριασμούς

Δημοσιεύτηκε στις

ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ-ΛΑΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

 

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεών του έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας, ενάντια στους πλειστηριασμούς εργατικών-λαϊκών κατοικιών και τις κατασχέσεις, για να ψηφιστεί νόμος που θα τις προστατεύει.

Προκειμένου να κάμψει τις εργατικές – λαικές αντιδράσεις του ΕΚΝΛ και άλλων φορέων, ενάντια στην αρπαγή των σπιτιών και της περιουσίας χιλιάδων εργατικών-λαικών οικογενειών, με βάση τροπολογία που ψήφισε πριν λίγο καιρό για την ποινικοποίηση αυτών των κινητοποιήσεων, ασκήθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών Λάρισας, με την συνδρομή της αστυνομίας, δίωξη σε βάρος του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας Τάσου Tσιαπλέ, και άλλων 6 ατόμων, που συμμετείχαν στις ειρηνικές συγκεντρώσεις έξω από τα δικαστήρια, χωρίς να συμβεί κάποιο πρόβλημα.

Είναι προφανές ότι ο σκοπός της είναι να τιμωρήσει το ΕΚΝΛ και όσους αντιδρούν στην αντιλαική πολιτική της, να εκφοβίσει τον κόσμο, ώστε να μην αντιδρά στην αρπαγή των σπιτιών του και της περιουσίας του. Μόλις χθές ξανά επιστράτευσε την αστυνομική βία εναντίον διαδηλωτών στην Αθήνα, που αντιδρούν στην συνέχιση των πλειστηριασμών.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, δεν εκφοβίζεται και δεν πρόκειται να σταματήσει τους αγώνες του για την υπεράσπιση του δίκιου του εργαζόμενου λαού, που υποφέρει από τις αντιλαϊκές πολιτικές της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που τσακίζουν μισθούς, συντάξεις, επιβάλουν άγρια φοροληστεία στους εργαζόμενους και στα φτωχά λαικά στρώματα και τώρα αρπάζουν τα σπίτια και το βιός του εργαζόμενου λαού, για τα κέρδη των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και γενικότερα των καπιταλιστών.

Να για ποιόν δουλεύει και αυτή η κυβέρνηση, να για ποιους είναι η ανάπτυξη που επαγγέλλεται.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καλεί τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαικά στρώματα, να μην φοβηθούν από την κυβερνητική καταστολή, αλλά να μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους τους, πιο μαζικά στον αγώνα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Ο κάθε χώρος εργασίας, η κάθε γειτονιά να γίνουν σημεία αντίστασης και οργάνωσης.

Να σταματήσουν όλες οι διώξεις και η ποινικοποίηση των αγώνων.

Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί εργατικών-λαικών κατοικιών, λαικών καταθέσεων και εργαλείων δουλειάς αυτοαπασχολούμενων.

Να ψηφιστεί τώρα νόμος που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία κάθε εργατικής-λαϊκής οικογένειας.

Περισσότερα

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος Αττικής: Η Πρωτομαγιά είναι απεργία

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ στις 10.30π.μ., στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ   130 χρόνια από...

Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος : Όλοι στην Απεργία 1η Μάη

Όλοι στην Απεργία 1η Μάη και τις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων σε όλη την Ελλάδα. Στην...

Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ & Τραπεζών:Την Πρωτομαγιά απεργούμε, διαδηλώνουμε για τα δικαιώματά μας

Συνάδελφοι, Η Πρωτομαγιά της Πανεργατικής Απεργίας δεν μπορεί να υπονομευτεί από κανέναν. Αυτή η Τετάρτη...