Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης : Συνεχίζουμε με την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ και τη 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!!

Δημοσιεύτηκε στις

Την Τετάρτη 27/411 πμ μαζική παράσταση στη διοίκηση του Νοσοκομείου Αργοστολίου για την κατάσταση της υγείας στο Νομό και την αποδυνάμωση του Μαντζαβινάτειου!!

Συνεχίζουμε με την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ και τη 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!!

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία του ΕΚΚΙ στην οποία συμμετείχαν μέλη ΔΣ και εκπρόσωποι από το Σύλλογο Εργαζομένων Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου, τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Κεφαλονιάς, την ΕΛΜΕ-ΚΙ, το Σύλλογο Δασκάλων, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΕ, το Σωματείο Οικοδόμων, το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σύνδεσμο Υδραυλικών και την ΔΑΣ ΟΤΑ. Στη σύσκεψη συζητήθηκε η οργάνωση της 48ωρης απεργίας ενόψει της ψήφισης του ασφαλιστικού και του υπόλοιπου πακέτου αντιλαϊκών μέτρων από τη συγκυβέρνηση, αμέσως μετά το Πάσχα. Τα σωματεία αποφάσισαν να οργανώσουν συσκέψεις, περιοδείες, συνεδριάσεις ΔΣ και ΓΣ ώστε να περάσει ο λόγος στους συνάδελφους και να αποκρουστούν τα τερτίπια κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ, που στόχο έχουν να εξωραΐσουν την κατάσταση και να εξασφαλίσουν τη συναίνεση της εργατικής τάξης στη σφαγή της.

Στο Νομό η 48ωρη θα δεθεί με το τρίπτυχο ασφαλιστικό – υγεία – σεισμόπληκτοι και επιβεβαιώθηκαν οι αποφάσεις για το πώς θα δράσουμε το διήμερο (1η μέρα Αργοστόλι με αιχμή την υγεία και 2 μέρα Ληξούρι με αιχμή το σεισμόπληκτο). Επίσης, πάρθηκαν μέτρα για τον αγωνιστικό – ταξικό – απεργιακό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς στις 8 Μάη και ώρα 10 πμ.

Ιδιαίτερα συζητηθήκαν οι εξελίξεις στο Μαντζαβινάτειο και η υπολειτουργία όλου του συστήματος υγείας στο Νομό.

Με αίτημα να γίνουν μαζικές μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στα Νοσοκομεία και σε όλες τις δομές υγείας του Νομού – να αρθούν οι μετακινήσεις προσωπικού από το Μαντζαβινάτειο, θα πραγματοποιηθεί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Νοσοκομείου Αργοστολίου την Τετάρτη 27 Απρίλη και ώρα 11 πμ. Την κινητοποίηση στηρίζει η Επιτροπή Αγώνα Φορέων, η οποία και προγραμματίζει συνέχεια από κοινού με τη Λαϊκή Επιτροπή Παλικής με συγκέντρωση στο Ληξούρι την επόμενη Τετάρτη 4 Μάη.

Την Πέμπτη 5 Μάη θα γίνει μαζική πικετοφορία στο Αργοστόλι (ΕΚΚΙ, 8 μμ) για τα ίδια θέματα.

Οργανώνουμε τον αγώνα για τα λαϊκά δικαιώματα!!

Δεν θα αφήσουμε το παρόν και το μέλλον του λαού και των παιδιών του να γίνει θυσία στο βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου!!!

Αργοστόλι 26/4/16

Η διοίκηση

Περισσότερα

Ενημέρωση από το πολιορκημένο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια -UCLA

Το ΠΑΜΕ σταθερά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, των φοιτητών και των εργαζομένων...

Κατάθεση στεφάνων για την Πρωτομαγιά

1η Μάη 2024- Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της...

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...