Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης : Πραγματοποιήθηκε η σύκεψη σωματείων- εργαζόμενων για τα ζητήματα της υγείας

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το περασμένο Σάββατο 7 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Ληξούρι η προγραμματισμένη σύκεψη σωματείων- εργαζόμενων για τα ζητήματα της υγείας τόσο στην Παλική όσο και ευρύτερα στο νομό όπως και τα οξυμμένα ζητήματα που αφορούν στην αποκατάσταση των σεισμόπληκτων και των υποδομών κυρίως τα σχολικά κτίρια.Παρευρέθηκαν εργαζόμενοι από το Μαντζαβινάτειο που περιέγραψαν τη διαρκή υποβάθμιση και τις ελλειψεις του νοσοκομείου την ίδια ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι με αερολόγίες περί δίκαιης ανάπτυξης .Παρόντες και εργαζόμενοι από τα Ιχθυοτροφεία, το σωματείο οικοδόμων Ληξουρίου ,εκπρόσωποι του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων και την ΕΛΜΕΚΙ που έβαλε τα οξυμμένα ζητήματα των περικοπών και συγχωνεύσεων τμημάτων στο νομό αλλά και τις δυσκολίες στη χορήγηση πιστοποιητικών υγείας των μαθητών.

Ιδιαίτερη αναφορά για τα ζητήματα αυτά αλλά και για την προηγούμενη δράση του ΕΚΚΙ έγινε από τον αντιπρόεδρο Σπ. Καμπίτση ένώ η συναδέλφισσα Α. Ζιάννη ανέλυσε τα ζητήματα της υγείας.Οι συνάδελφοι που συμμετείχαν στη σύσκεψη συμφώνησαν με τοπλαισιο δράσης του ΕΚΚΙ το επόμενοδιάστημα που έχει ως εξής;

Τριτη 10 Οκτώβρη:Συμμετοχή στην κινητοποίηση στη νομαρχία στις 13:00 για το μείζον ζήτημα της κεραίας της COSMOTE

 Τετάρτη 18 Οκτωβρίου:Σύσκεψη σωματείων ιδιωτικού , δημοσίου τομέα και ΕΒΕ στις 19:00 στην αίθουσα τουΕΚΚΙ για την οργάνωση της πάλης ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.

 Παρασκευή 27 Οκτωβρίου:Παράσταση διαμαρτυρίας σωματείων του ΕΚΚΙ από κοινού με συνταξιούχους , ΕΛΜΕΚΙ και εργαζόμενους στην υγεία στο Γενικό νοσοκομείο Κεφαλονιάς στο Αργοστολι στις 10:00.

 Στα πλάισια της πάλης και διεδίκησης για ταζητήματα της υγείας το Δ.Σ. Του ΕΚΚΙ προετοιμαζει μεγάλη κινητοποίηση μέσα στο Νοέμβριο.Ταυτόχρονα καλούμε τα σωματεία να στηρίξουν με αποφάσεις Δ.Σ. και Γ.Σ. την απόφαση του ΕΚΚΙ για απεργία με ανοιχτή ημερομηνία , όποτε δηλαδή έρθει για συζήτηση στη βουλή ο νέος συνδικαλιστικός νόμος που στόχο έχει το φίμωμα του ταξικού εργατικού κινήματος.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Περισσότερα

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να επιβάλλουν τη σιγή...

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Κλαδικό Σωματείο στην Ενέργεια καταγγέλλει την Italgas για την επιχείρηση μη ανανέωσης...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Για τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν από την εταιρία

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Χθες η διοίκηση της εταιρίας...