Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης : “Κανένα εργατικό λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα”

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το Εργατικό κέντρο (Κ-Ι) από κοινού με το Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων πραγματοποίησε χθες 4 Απρίλη παρέμβαση στο κατάστημα της ΔΕΗ στο Αργοστόλι προκειμένου να γίνει επανασύνδεση ρεύματος σε συνάδελφους που τους είχε γίνει διακοπή λόγω αδυναμίας πληρωμής . Καλούμε λοιπόν όλα τα σωματεία να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και πραγματικά με όρους κινήματος να μη μείνει κανένας συνάδελφος χωρίς ρεύμα με γνώμονα την ουσιαστικη ικανοποίηση των αναγκών των εργαζόμενων , ταυτόχρονα με την πάλη για ΣΣΕ και κόντρα στον “κοινωνικό” διάλογο που επιχειρουν η κυβέρνηση και ο ΣΕΒ από κοινού με τα τσιράκια τους ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ . Το τελευταίο διάστημα πανελλαδικά η ΔΕΗ προβαίνει σε μπαράζ διακοπών ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά που αντικειμενικά αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής και της σημερινής κυβέρνησης που και με το πρόσχημα της αξιόλόγησης προσπαθεί να ξεγελάσει τους εργαζόμενους κάνοντας λόγο για “αντίμετρα”. Οπωσδήποτε , το “ αντίμετρο” της περαιτέρω ιδιωτικόποίησης της ΔΕΗ τσακίζει στην πράξη το δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας στο ηλεκτρικό ρεύμα και τη θέρμανση δίνοντας την ίδια στιγμή τζάμπα ρεύμα σε βιομήχανους και μονοπωλιακούς ομίλους , τζάμπα πετρέλαιο στους εφοπλίστές . Συνάδελφοι , μας καλούν να συνηθίσουμε στην ανεργία, στη φτώχεια, στη μετανάστευση των παιδιών μας, την άθλια ζωή. Τα μέτρα που συζητούν, παρά τις αναβολές και τις δήθεν ασυμφωνίες, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αυταπάτες, για προσδοκίες και για ανοχή. Περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο που ψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και στηρίζει ο Λεβέντης. 

Μπορούμε να τους σταματήσουμε, με τη δύναμη της οργάνωσης, της ενότητας, με σχέδιο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κι εκμετάλλευσης

 Έχουν συμφωνήσει και θα προχωρήσουν:

  •                  Στη μείωση του αφορολόγητου ορίου, που θα επιβαρύνει με αύξηση της φορολογίας μισθωτούς και συνταξιούχους και θα φέρει νέα δραματική μείωση του ήδη πενιχρού εισοδήματος.
  •                  Σε νέες μειώσεις σε μισθούς, σε νέες μειώσεις στις συντάξεις με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, την εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, με ενίσχυση της μερικής απασχόλησης και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με τον υποκατώτερο μισθό, με μόνιμους «κόφτες».
  •                  Στην αύξηση της ανεργίας με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
  •                  Σε νέες ιδιωτικοποιήσεις.
  •                  Στο τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος στην απεργία με αντιδραστικό συνδικαλιστικό νόμο.
  •                  Στη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών που επιβάλλουν εργασιακό καθεστώς ζούγκλας για τους εργαζόμενους, φορολογικό παράδεισο κι άλλα προνόμια για το κεφάλαιο.

 Κανένας εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί από τη νέα εξαπάτηση με «τα μέτρα και αντίμετρα»!

  Να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας, να οργανώσουμε τον αγώνα μας και να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας, τα δικαιώματά μας, που έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Να βαδίσουμε στον ίδιο δρόμο με όσους βασανίζονται από την κυριαρχία των μονοπωλίων στις ζωές μας, με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς επαγγελματίες τη φτωχή αγροτιά. Να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία!

 Ένα δρόμο έχουμε, μια επιλογή:

ΑΓΩΝΑΣ – ΡΗΞΗ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 7:30μ.μ.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...