Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων : “Έξω οι εργοδότες από τα σωματεία και το συνδικαλιστικό κίνημα”

Δημοσιεύτηκε στις

Για τις εκλογές στο «σωματείο» του εμπορίου-τροφίμων και supermarket Αθηνών

Καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη παρέμβαση των εργοδοτών μέσα στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα που γίνεται στις εκλογές του “σωματείου” εμπορίου-τροφίμων και super market αυτές τις μέρες στην Αθήνα έχοντας ως όπλο τη στήριξη της εργοδοσίας και των ανθρώπων της αλλά και των δικηγόρων που εκτελούν χρέη δικαστικού αντιπροσώπου.

Η τρομοκρατία και οι απειλές στους χώρους δουλειάς, η απληρωσιά και οι απολύσεις “για ψίλου πήδημα” έχουν σαν προαπαιτούμενο το στρατό των εργοδοτικών συνδικαλιστών, των προδοτών των εργατών ανάμεσα στους εργάτες, που δουλεύουν για τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Είναι οι ίδιοι που θα υποστηρίξουν αύριο τις αλλαγές του συνδικαλιστικού νόμου, στο όνομα της καταπολέμησης των “παθογενειών” που δημιουργούν οι ίδιοι, με πλήρη επίγνωση. Είναι αυτοί που ούτως ή άλλως δεν προκηρύσσουν καμία απεργία στον κλάδο τους για να διευκολύνουν την εργοδοσία και την κυβέρνηση, και άρα δεν θα εναντιωθούν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις απεργίες. Είναι οι συνδικαλιστές εκείνοι που αξιοποιούν τις θέσεις που καταλαμβάνουν με νοθείες και τρομοκρατία για να τις στρέψουν ενάντια στους εργάτες, είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο της εργοδοσίας.

Είναι αυτοί που φροντίζουν να υπάρχει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Να μην οργανώνονται οι εργαζόμενοι, να μη διεκδικούν. Είναι αυτοί που σπέρνουν τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Είναι αυτοί που το επόμενο διάστημα θα βάλουν πλάτη να βρουν πρακτική εφαρμογή όλοι οι αντεργατικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης- εργοδοσίας στο όνομα της «ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ».

Τέτοιες οργανωμένες παρεμβάσεις της μεγαλοεργοδοσίας στους εργάτες δυστυχώς δεν είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο για την πόλη μας. Έχουμε εμπειρία, και γι αυτό στεκόμαστε με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στο θέμα. Ενημερώσαμε, ως οφείλαμε, την πόλη των Ιωαννίνων και όλα τα σωματεία της δύναμής μας και καλούμε την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να μην επιτραπεί να προστεθούν και άλλοι εκπρόσωποι της εργοδοσίας και της κυβέρνησης στο Εργατικό Συνδικαλιστικό κίνημα.

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...