Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου : Καταγγέλουμε την εταιρεία Green Meida και την Δημοτική Αρχή που έχουν προχωρήσει σε Lock – Out

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το Δ.Σ. του ΕΚΖ καταγγέλλει την άθλια μεθόδευση της εταιρείας GREENMEDIA ΕΠΕ, ιδιοκτησίας Ρέντζου, και την Δημοτική αρχή Ζακύνθου που κρατούν παράνομα κλειστό το ΚΔΑΥ στο αεροδρόμιο και μεταφέρουν το ανακυκλώσιμο υλικό μαζί με τα σκουπίδια στον Λίβα, ενώ οι εργαζόμενοι του ΚΔΑΥ προχώρησαν από την Παρασκευή 9/3 σε επίσχεση εργασίας γιατί παραμένουν απλήρωτοι από τον Δεκέμβρη.

Ο ιδιοκτήτης της GREENMEDIA είναι αυτός που προμήθευσε τον Δήμο με τα μηχανήματα διαλογής στον Λίβα και τα παραχώρησαν για εκμετάλλευση στην εταιρεία Μεσόγειος Α.Ε.. Το ΚΔΑΥ στο αεροδρόμιο είναι δημοτική περιουσία που παραχωρήθηκε στην GreenMedia, παραμένει χωρίς πρέσα (βασικό μηχάνημα) εδώ και ένα μήνα κατόπιν βλάβης, με την εταιρεία να αρνείται να το επισκευάσει. «Τραγική ειρωνεία» ο προμηθευτής των μηχανημάτων του Λίβα… δεν «διορθώνει» το μηχάνημα που του παραχώρησε ο Δήμος.

Από την πρώτη στιγμή που οι εργαζόμενοι κατάγγειλαν στο σωματείο τους την κατάσταση έγινε παράσταση στην εταιρεία, στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τηλεφωνικά στον πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ και τους ενημερώσαμε για την απλήρωτη εργασία και ότι δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής σε βάρος των εργαζομένων στο ΚΔΑΥ. Καταγγείλαμε τα γεγονότα στην Επιθεώρηση Εργασίας ενώ ζητήσαμε την συνδρομή του ΚΕΠΕΚ από την Πάτρα, οι οποίοι όμως μας απάντησαν ότι δεν έχουν κονδύλια για να έρθουν Ζάκυνθο!!

Η δημοτική αρχή αντί να παρέμβει προς όφελος των εργαζομένων και της Ζακυνθινής κοινωνίας επέλεξε να κάνει το χατίρι του επιχειρηματία και να στέλνει όλο το υλικό ανακυκλώσιμο και μη στο Λίβα, χωρίς σύμβαση, χωρίς προδιαγραφές δημιουργώντας στην πράξη ένα lockout σε βάρος των εργαζομένων και επιβαρύνοντας την Μονάδα του Λίβα χωρίς προδιαγραφές.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή, το ΚΕΠΕΚ, την Επιθεώρηση Εργασίας να παρέμβουν να σταματήσουν το lock – out και να προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες του εργολάβου.

Θα είμαστε σε συντονισμό και με τα υπόλοιπα σωματεία της Πελοποννήσου, γιατί παρόμοια προβλήματα δημιουργεί η ίδια επιχείρηση και σε Αστρος Κυνουρίας, Καλαμάτας κλπ.

Παράλληλα απαιτούμε: 

  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Να εφαρμοστεί από το Δήμο το άρθρο 37 παράγραφος 9 του νόμου 3669/2008 για την πληρωμή των δεδουλευμένων απευθείας από το δήμο.

  • Καμία τροποποίηση συμβάσεων εργασίας. 5ήμερη, οχτάωρη εργασία.

  • Βασικός μισθός με κατώτερο όριο τα 751,00 ευρώ μηνιαίως και του μεροκάματου στα 33,57 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους.

  • Καταβολή του μισθού όλων των εργαζομένων το αργότερο μέχρι την 5η εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, όπως προβλέπεται από το νόμο.

  • Συνθήκες και μέτρα υγείας και ασφάλειας της εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.

  • Άμεση χορήγηση των εμβολίων που συστήνει ο ιατρός Εργασίας.

  • Άμεση διάθεση των κατάλληλων μέσων ατομικής εργασίας (γάντια, μάσκες, παπούτσια, φόρμες κλπ.).

  • Είδη καθαριότητας.

  • Φαρμακείο.

  • Κατάλληλα μέσα πυρόσβεσης.

Από τη Διοίκηση

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...