Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου : Αλληλεγγύη στον αγώνα των ναυτεργατών

Δημοσιεύτηκε στις

Εργαζόμενοι -εργαζόμενες,

           Το Διοικητικό συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών.

Οι ναυτεργάτες διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας καθώς και κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Αιτήματα δίκαια, που διεκδικούν όλοι οι κλάδοι, το   σύνολο  της   εργατικής  τάξης   της χώρας   μας,   κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές και τους μνημονιακούς νόμους που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις που υπηρετούν την μεγαλοεργοδοσία και την Ε.Ε.

Οι   ναυτεργάτες   έχουν   απέναντι   τους   την   κυβέρνηση   και   τους εφοπλιστές,   όλο   τον   προπαγανδιστικό   τους   μηχανισμό   που επιδιώκουν   να   συκοφαντήσουν   τον   αγώνα   τους   και   να δημιουργήσουν   κλίμα   κοινωνικού   αυτοματισμού.   Η   κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ   –   ΑΝΕΛ,   πατώντας   στους   νόμους   που   έχουν   ψηφίσει   οι προηγούμενες   κυβερνήσεις   ΠΑΣΟΚ   και   ΝΔ   και   αξιοποιώντας   την πείρα   της   καταστολής   και   των   πολιτικών   επιστρατεύσεων   που έχουν   επιχειρηθεί   ξανά   και   ξανά   απέναντι   στους   απεργιακούς αγώνες   των   ναυτεργατών,   επιδιώκει   να   στήσει   απεργασποστικό μηχανισμό. Δεν θα τους περάσει!

Παράλληλα το Δ.Σ. του Εργατ/κού Κέντρου καταγγέλλει την προσπάθεια ενεργοποίησης του “κοινωνικού αυτοματισμού”, θέλοντας να βάλουν το ζακυνθινό λαό απέναντι στους ναυτεργάτες. Από την πρώτη μέρα, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, από την πλειψηφία της δημοτικής αρχής εκφράστηκε προσπάθεια για να μην γίνει η απεργία, στην συνέχεια κυκλοφόρησαν διάφορα «άρθρα γνώμης» που δημιουργούν κλίμα.

Έκτατες ανάγκες υγείας μπορούν και πρέπει να αντιμετωπιστούν από πλευράς λιμενικού αλλά και με ναύλωση αεροπλάνου από τις αρμόδιες αρχές χωρίς καμμία οικονομική επιβάρυνση.

          Στην προσπάθειά τους να διαιρέσουν τους εργαζόμενους και να μας βάλουν τον έναν απέναντι στον άλλο, η απάντηση πρέπει να είναι η στήριξη της απεργίας των ναυτεργατών και η καθολική μαζική συμμετοχή όλων στην απεργία, την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη και την απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 στο παλιό Εργατ/κό Κέντρο.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 Από τη Διοίκηση

 

Περισσότερα

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Ξεσκεπάζουμε τα ψέματα και τις μεθοδεύσεις τους !

-ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΣΕΒ-COSCO/DPORT και ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΝΑ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι Από το Σικάγο του 1886, ως τους 11...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία! Όλοι 10:30 το...