Εργατικό Κέντρο Δωδεκανήσου : Για εξαγγελίες πρωθυπουργού από Νίσυρο

Δημοσιεύτηκε στις

Μες στον χειμώνα επέλεξε ο Πρωθυπουργός να επισκεφθεί το μικρό νησί της Νισύρου για να ανταλλάξει φιλοφρονήσεις με τους υπουργούς του και να κάνει  εξαγγελίες .

Τι δεν μας είπε ο πρωθυπουργός;

Στην θύμηση  των   διακοπών του εκεί παλιότερα θα περίμεναν οι κάτοικοι  μια σχετική  εξαγγελία και για αυτούς . Μάταια. Σαν να μην γνωρίζει πως οι εργαζόμενοι στην αναπτυγμένη τουριστική περιοχή μας,δεν ξεμυτούν από την πόρτα τους γιατί:

-δεν υπάρχει καθημερινή, απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία,εκτός και αν ο εφοπλιστής επιδοτηθεί για να περάσει από τα λιμάνια μας.

-τα εισιτήρια είναι πανάκριβα, ακόμη και σε θέση  καταστρώματος σε καράβι ,ενώ τα  αεροπορικά είναι απλησίαστα.

-το εισόδημα που καταφέρνουν μέσα από σκληρή δουλειά το καλοκαίρι δεν τους φτάνει όχι για διακοπές ,αλλά  ούτε για να πληρώσουν τους φόρους που ο ίδιος με την κυβέρνησή του επιβάλλει. Δεν φτάνει ούτε για τις ελάχιστες οικογενειακές υποχρεώσεις γιαπαιδιά,φαγητό,ρεύμα κα.

Οι νησιώτες  άκουσαν από τον πρωθυπουργό της «αριστερής» κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  ότι άκουγαν και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για μεταφορικά ισοδύναμα, επαναχάραξη των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών  κ.α.

Ξαναζεσταμένη σούπα.

 

Οι εξαγγελίες για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού είναι άλλο ένα χιλιοειπωμένο ανέκδοτο. Περνούν τα χρόνια και τα νοσοκομεία ρημάζουν ,υλικά δεν υπάρχουν ,προσωπικό ελάχιστο που δουλεύει στα όρια του. Ακόμη περιμένει το Νοσοκομείο της Κω (νησί του Ιπποκράτη)  παιδίατρο ,οι κλινικές λειτουργούν οριακά ,οι συμβάσεις στο ΕΚΑΒ τελείωσαν και ξαναγυρνάμε στην ίδια γνωστή και επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων κατάσταση.Παραδίπλα ξεφυτρώνουν η μια μετά την άλλη ιδιωτικές κλινικές.

Το ότι συμπεριέλαβε στις εξαγγελίες κάλυψη κενών στα νοσοκομεία από στρατιωτικούς γιατρούς δεν  είναι δείγμα προόδου. Μας γυρνά χρόνια πίσω όταν η μετακίνηση από το ένα χωριό στο άλλο γινόταν με γαϊδούρια.

Κατά τα άλλα, αφού έλυσε τα υπόλοιπα ,οι κάτοικοι των μικρών νησιών μας μπορούν επιτέλους να   ησυχάσουν με την εξαγγελιά της δυνατότητας ηλεκτρονικής πληρωμής! Τέτοια ελάφρυνση στους «φύλακες Θερμοπύλων»

Ο Πρωθυπουργός από τη Νίσυρο καταπιάστηκε και με τον τουρισμό. Δεν απευθύνθηκε στους εργαζόμενους γιατί τίποτα δεν τόλμησε να πει για μισθούς , για ασφάλιση,συλλογικές συμβάσεις.Πόσο μάλλον για το επίδομα ανεργίας –ντροπής για το οποίο ακόμη δεν έχουν αιτηθεί όλοι οι ξενοδοϋπάλληλοι μιας που το προσωπικό σε ΟΑΕΔ χρόνια τώρα δεν φτάνει  Απευθύνθηκε στους ξενοδόχουςυποσχόμενος αύξηση της πελατείας τους.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στα μέρη μας ,συνέχεια της κυβερνητικής προπαγάνδας που θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε ότι τα ψίχουλα που θα δώσει στους συνταξιούχους είναι η χαμένη 13 σύνταξη, είναι  πρόκληση για τους κατοίκους των νησιών μας.

Είναι απαράδεκτο να επιδιώκει την «εξαγορά σιωπής» για τα έντονα προβλήματα του προσφυγικού, με την διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ,σε μια περιοχή που έτσι και αλλιώς  το κόστος ζωής είναι πολύ ψηλό, επειδή εκείνος με τους υπόλοιπους ομοτράπεζούς του υπογράφει τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στα νησιά μας,από τους πολέμους που η πολιτική που υπηρετεί πυροδοτεί.

Επιπλέον οι νησιώτες δεν αισθανόμαστε καμία ασφάλεια με τις φρεγάτες του ΝΑΤΟ στα νερά μας,ούτε με τα παζάρια που γίνονται και από αυτή την κυβέρνηση με τους ανταγωνιστές της.

Το Εργατικό Κέντρο Β. Συγκροτήματος Δωδεκανήσου απευθύνεται στους εργαζόμενους-άνεργους της περιοχής ,στους συνταξιούχους στους συμμάχους του μικροεπαγγελματίες και φτωχούς αγρότες και τους καλεί  να μην ανεχτούν ως παροχή τα ψίχουλα που του πετούν.

Να κλείσουν τα αυτιά στην προσπάθεια δημιουργίας αυταπατών ότι η σημερινή κυβέρνηση που συνεχίζει στον ίδιο δρόμο εφαρμογής του  3ου μνημονίου και όλων των αντεργατικών νόμων,θέλει να επαναφέρει δικαιώματα και να αναπληρώσει απώλειες.

Να ανταποκριθούν αποφασιστικά στο κάλεσμα οργάνωσης στα σωματεία ,συλλόγους ,επιτροπές που παλεύουν για την ανακούφιση των μικρών και μεγάλων καθημερινών προβλημάτων ώσπου η πάλη τους να καταφέρει η ζωή μας να μην εξαρτάται  από  τα ψίχουλα που του πετάνε οι εκμεταλλευτές τους ,αλλά να γίνουμε  κυρίαρχοι  του πλούτου που παράγουμε.

 

Το ΔΣ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...