Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου: Απόφαση Συμμετοχής στην Απεργία του Γενάρη για το Ασφαλιστικό

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου  στην τελευταία συνεδρίαση του χρόνου ,αποφάσισε  την συμμετοχή του στην απεργιακή κινητοποίηση που καλεί το ΠΑΜΕ   σε απάντηση των σχεδίων της κυβέρνησης  για το Ασφαλιστικό.

Το σύνθημά  : «η επίθεση στο ασφαλιστικό  είναι αιτία πολέμου» συμπυκνώνει  την εκτίμησή ότι οι επικείμενες νέες παρεμβάσεις στο σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι κρίκος στη μακριά αλυσίδα των αντιασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων που ξεκίνησαν χρόνια πριν, συνεχίζονται από αυτήν την κυβέρνηση και με βεβαιότητα θα κλιμακωθούν στο μέλλον.

Είναι μέρος της χρόνιας  προσπάθειας του μεγάλου κεφαλαίου να μετατρέψει την εργατική δύναμη σε πάμφθηνο αναλώσιμο  «εμπόρευμα» για τις μηχανές της  αιώνιας κερδοφορίας του.

Με άλλα λόγια να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο χωρίς δικαιώματα και αντιστάσεις,με μισθούς πείνας που θα αρκούν για την ψευτοσυντήρησή μας.

Η καραμέλα τη συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι δεν φταίνε αυτοί, αλλά οι προηγούμενοι είναι άνοστο ανέκδοτο μιας που η ίδια με πρόσφατους νόμους έφερε και τις μειώσεις στις κύριες συντάξεις, και την αύξηση των εισφορών υγείας των ασφαλισμένων που ισοδυναμεί με μείωση των συντάξεων, και αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης  και τσεκούρι στις επικουρικές και το πετσόκομμα  στις δαπάνες για Υγεία-Πρόνοια.

Η χρονιά που πέρασε για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες ήταν από τις πιο δύσκολες.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις όμως στις 12 Νοέμβρη και 3 Δεκέμβρη  φανέρωσαν και διάθεση και αναξιοποίητα περιθώρια οργάνωσης  της  αντεπίθεσης.

Το Εργατικό Κέντρο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά θα εφαρμόσει τα μέτρα που αποφάσισε για την καλύτερη επιτυχία και αυτής της απεργιακής κινητοποίησης  του Ιανουαρίου

Το Εργατικό Κέντρο εύχεται σε όλα τα συνδικάτα και σωματεία ,σε  όλους τους εργαζόμενους της περιοχής ,τις γυναίκες, τους νέους, άνεργους ,συνταξιούχους Υγεία ,Καλή Αγωνιστική και Αποτελεσματική Χρονιά γεμάτη ταξικούς αγώνες. 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Νέο εργοδοτικό έγκλημα στη Λεπενού Αγρινίου

Σήμερα, ακόμη ένας εργάτης δεν θα γυρίσει στο σπίτι του χάνοντας τη ζωή του...

Δ.Α.Σ. Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου: Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτούν οι ζωές μας από τον καύσωνα και τις υψηλές θερμοκρασίες

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Ο καύσωνας στην Κρήτη φαίνεται ότι θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι, με...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Στηρίζει την Πανελλαδική Στάση εργασίας των εργαζομένων στον ΕΟΔΥ

Ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Ψ.Ν.Α (ΔΑΦΝΙ), λόγω και της Παναττικής Στάσης Εργασίας από την...