Εργατικό Κέντρο Αγρινίου : Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη 6 Φλεβάρη στις 6 μ.μ., στην πλατεία μπροστά στον Αγ. Ανδρέα στην Πάτρα

Δημοσιεύτηκε στις

 

Εργατοϋπάλληλοι, άνεργοι, μικρομεσαίοι επαγγελματίες, αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες,

Όλοι στη συγκέντρωση, την Τρίτη 6 Φλεβάρη, στις 5:30μμ,

 

στην πλατεία μπροστά στον Αγ. Ανδρέα στην Πάτρα

Η κυβέρνηση οργανώνει αναπτυξιακή φιέστα για τη Δυτική Ελλάδα, στην Πάτρα, Δευτέρα 5 και Τρίτη 6 Φλεβάρη, με τη συμμετοχή μεγάλου κυβερνητικού κλιμακίου και επικεφαλής τον πρωθυπουργό. Οργανώνει αυτά τα αναπτυξιακά περιφερειακά συνέδρια σε όλη την Ελλάδα, τώρα και στην περιοχή μας, προτάσσοντας προτεραιότητες για την ανάπτυξη που εξυπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου, πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, με τη γνωστή, ψεύτικη και παραπλανητική προπαγάνδα «βγαίνουμε απ’ τα μνημόνια και την επιτροπεία», «μπαίνουμε στην κανονικότητα», «έρχεται η δίκαιη ανάπτυξη που όλοι θα επωφεληθούν».

Προσπαθεί να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, να στρατευτούν και να δείξουν ανοχή στους στόχους της πολιτικής που εξυπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου, διατηρεί ανέπαφα τα αμέτρητα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ψηφίσει στα προηγούμενα μνημόνια και κάνουν τη ζωή της εργατικής τάξης κόλαση.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, έρχονται στην Πάτρα, έχοντας ήδη προχωρήσει στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο είναι ένας νέος κρίκος της επίθεσης διαρκείας κυβέρνησης, Ε.Ε., κεφαλαίου, απέναντι στα λαϊκά στρώματα.

Βεβαίως η κυβέρνηση, σε αυτή της την προσπάθεια, έχει συμμάχους της την αξιωματική αντιπολίτευση και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωπαϊκού και νατοϊκού προσανατολισμού. Γιατί όλοι συμφωνούν στο κύριο, δηλαδή στην υπεράσπιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου με το τσάκισμα των δικαιωμάτων των λαϊκών στρωμάτων.

Σε αυτή τους την προσπάθεια, έχουν και τους ανθρώπους τους στην περιοχή μας. Την Περιφερειακή Διοίκηση, Δημοτικές Διοικήσεις, ανθρώπους τους στο εργατικό και αγροτικό κίνημα και πάνω απ’ όλα έχουν τον τοπικό ΣΕΒ και τους ανθρώπους τους στα επιμελητήρια.

Όλοι αυτοί έχουν σημαία τους και το διαλαλούν (το απέδειξαν άλλωστε με τη συμμετοχή στους στο αναπτυξιακό συνέδριο της Περιφέρειας που έγινε πρόσφατα στην πόλη μας), την ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα που με ζήλο αναπτύσσουν για να εξασφαλίσουν επιπλέον κέρδη στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα – εγχώρια και διεθνή- που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το «αναπτυξιακό τους μοντέλο» για την περιοχή μας σημαίνει ενσωματωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα «άκρα του τάφου σιωπή» για διεκδικήσεις και κατακτήσεις, σημαίνει λυτά τα χέρια για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους σε τομείς όπως: ενέργεια, μεταφορές, κατασκευές, υγεία, τουρισμός, αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, Πανεπιστημιακή – επιστημονική έρευνα, κτλ

Εργατοϋπάλληλοι, άνεργοι, μικρομεσαίοι επαγγελματίες, αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες,

Καμιά εμπιστοσύνη στην πολιτική και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, καμιά εμπιστοσύνη στους τοπικούς φορείς που κάνουν τη βρώμικη δουλειά για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής στην περιοχή μας. Νιώσαμε στο πετσί μας, την πολιτική τους στο όνομα ξεπεράσματος της κρίσης, στο όνομα της ανάπτυξης για την περιοχή μας. Αυτοί είναι το άγριο εκμεταλλευτικό σύστημα που δεν κρύβει τα δόντια του με όση χρυσόσκονη «περί δίκαιης ανάπτυξης» κι αν το πασπαλίσουν.

Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η περιβόητη «γεωπολιτική αναβάθμιση» και η «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική» σημαίνουν βαθύτερη εμπλοκή στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, μεγαλύτερους κινδύνους για εμπλοκή σε στρατιωτικούς σχεδιασμούς, νέες θυσίες για το λαό. Με την αναβάθμιση του ρόλου των αεροδρομίων Αράξου και Ανδραβίδας, με τον κίνδυνο εγκατάστασης εκεί πυρηνικών όπλων αξιοποιούνται συνολικά οι παραπάνω σχεδιασμοί για τη στρατηγική του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας.

Τώρα χρειάζεται να μην ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση, να μην επιτρέψουμε να τσακίσουν το παρών και το μέλλον μας με τις επιδιώξεις και τους σχεδιασμούς τους.

Έχουμε πλούσια πείρα από τα τελευταία χρόνια. Τα συμφέροντά μας δε μπαίνουν στο ίδια τσουβάλι με τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του κεφαλαίου και των κομμάτων τους. Μπορούμε να βάλουμε φρένο στην πολιτική τους, στα καταστροφικά για τις ζωές μας σχέδιά τους.

Τώρα οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, οι αγρότες, η νεολαία και οι γυναίκες των εργατικών λαϊκών οικογενειών να πυκνώσουμε τις γραμμές του οργανωμένου εργατικού και λαϊκού κινήματος για να δώσουμε την πρέπουσα απάντηση.

Βάζοντας φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, που είναι συνέχεια των προηγούμενων , δεν λέμε «περασμένα ξεχασμένα», διεκδικούμε ό,τι μας στέρησαν στη διάρκεια της κρίσης.

Στοχεύουμε τον πραγματικό υπεύθυνο που είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης , των κρίσεων, των πολέμων, της φτώχειας, της ανεργίας, της προσφυγιάς.

Παλεύουμε και διεκδικούμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας στην υγεία και την παιδεία, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά με ΣΣΕ χωρίς ανεργία, για ανάπτυξη της βιομηχανικής και αγροτικής παραγωγής, της επιστήμης και της τεχνολογίας προς όφελος του λαού.

Είναι αναγκαίο σήμερα οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι , οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες , οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι νέοι της περιοχής μας, να ενωθούν όλοι στον αγώνα για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των επιχειρηματικών ομίλων που καταστρέφουν τη ζωή μας.

Απαντάμε μαζικά στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των ανθρώπων της στην περιοχή μας, που με αυτό τους το συνέδριο προωθούν την στρατηγική του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, στη Δυτική Ελλάδα.

Όλοι στη συγκέντρωση, την Τρίτη 6 Φλεβάρη, στις 5:30μμ,

στην πλατεία μπροστά στον Αγ. Ανδρέα στην Πάτρα

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 3:45 μ.μ. από το Ε.ΚΑ. – 4:00 μ.μ. από τα τρένα

Δηλώσεις συμμετοχής στα σωματεία και στο Ε.Κ.Α. στο τηλ : 26410 22325ώρες : 9:00- 13:00

Για να πορευτούμε διαδηλώνοντας στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου, στο χώρο πραγματοποίησης ομιλίας από τον πρωθυπουργό.

ΤΟ Δ.Σ.

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...