Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Μαθήματα αλληλεγγύης για μαθητές γυμνασίου

Δημοσιεύτηκε στις

Ξεκινάει μία νέα σχολική χρονιά. Την ώρα που η κυβέρνηση με τους συμμάχους της πανηγυρίζουν για το “τέλος των μνημονίων” και την επιστροφή στην κανονικότητα, οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ξέρουν καλά ότι τα πράγματα δεν θα κυλήσουν

“κανονικά”.

Στόχος των μαθημάτων αλληλεγγύης είναι να μη μείνει κανένα παιδί λαϊκής οικογένειας χωρίς αυτή τη βοήθεια, η οποία, στο σημερινό σύστημα Παιδείας, έχει καταστεί αναγκαίο κακό και επιβάλλεται ως αποτέλεσμα της συνεχούς υποβάθμισης της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Η συμμετοχή για τους μαθητές δεν έχει κανέναν όρο και προϋπόθεση. Ο μόνος περιορισμός είναι η επάρκεια σε εθελοντές εκπαιδευτικούς. Κάθε εκπαιδευτικός που κάνει το βήμα να συμμετέχει, αποτελεί αληθινό παράδειγμα παιδαγωγού.

Συνεχίζουμε και φέτος για 5η συνεχή χρονιά τα δωρεάν μαθήματα αλληλεγγύης για μαθητές Γυμνασίου.

Με μεράκι και περηφάνια, στηρίζουμε τα παιδιά των εργατικών λαϊκών οικογενειών»

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και τα Σωματεία που παίρνουν αυτήν την πρωτοβουλία γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια για να μάθουν γράμματα τα παιδιά της, τα υπέρογκα ποσά που δίνει σε φροντιστήρια, αναλώσιμα κλπ.

Μάλιστα κάθε κυβέρνηση βάζει το δικό της λιθαράκι για την πλήρη εμπορευματοποίηση της Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι με την τελευταία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η Γ’ Λυκείου μετατρέπεται σε προπαρασκευαστική τάξη για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξέλιξη που κάνει τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων να τρίβουν τα χέρια τους.

Τέλος απευθύνουμε κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς που θέλουν να συνεισφέρουν σ’ αυτή την πρωτοβουλία να επικοινωνήσουν με το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.

Οι εγγραφές για τα μαθήματα θα γίνονται καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή (9:00-13:00 και 17:30-19:30) στα γραφεία του Ε.Κ.Α. από 17 έως 25 Σεπτεμβρίου 2018.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26410 22 325.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...