Εργατικό Κέντρο Άρτας : Όλοι την Κυριακή 8 Μάη στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Δημοσιεύτηκε στις

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30πμ στο Εργατικό Κέντρο Άρτας

130 χρόνια από την πρωτομαγιά του Σικάγο συμπληρώνονται φέτος και Τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας με αγώνες για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης.

Είναι χρέος όλων των εργαζομένων στην χώρα μας να υπερασπιστούν τις όποιες κατακτήσεις απέμειναν οι οποίες είναι ποτισμένες με αίμα. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, όλα τα κατακτήσαμε με σκληρούς αγώνες, έτσι και σήμερα συνεχίζουμε την υπεράσπιση τους με αγώνα για κοινωνική ασφάλιση, για δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα.

Η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου οξύνει την επίθεση σε δικαιώματα και καταχτήσεις. Ετοιμάζεται να ψηφίσει νομοσχέδιο – λαιμητόμο για την Κοινωνική Ασφάλιση και επιπρόσθετα χαράτσια και φόρους για τα λαϊκά εισοδήματα.

Η μείωση των συντάξεων, των παροχών υγείας και πρόνοιας, εξασφαλίζουν στο κεφάλαιο καλύτερους όρους χρηματοδότησης από το κράτος, ανοίγουν δρόμους κερδοφορίας σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της ασφάλισης, της υγείας και πρόνοιας.

Αυτά τα μέτρα δεν είναι τα τελευταία. Ανοίγουν το νέο κύκλο της επίθεσης, που είναι διαρκής. Οι ιδιωτικοποιήσεις, το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας, το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς, είναι οι επόμενοι σχεδιασμοί.

 Τώρα είναι ώρα ευθύνης.

 Η επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να  μεταθέσει την απεργία της πρωτομαγιάς ως αργία την Τρίτη του Πάσχα έχει σκοπό να βάλει εμπόδια στις κινητοποιήσεις και στην έκφραση της λαϊκής αγανάκτησης και οργής.

 ΗΠρωτομαγιά είναι η μέρα των εργατών και τιμούμε σ’αυτήν τους αγώνες της τάξης μας, τους εργάτες που έδωσαν τη ζωή τους στο καμίνι της ταξικής πάλης, συνεχίζοντας τον αγώνα.

Διδασκόμαστε από τους αγώνες της τάξης μας, που σηματοδοτούν ότι όσα καταφέραμε ήταν αποτέλεσμα σκληρών συγκρούσεων. Κανένας δεν μας χαρίστηκε.

Γι΄ αυτό, δίπλα στον αγώνα για να ανακουφιστεί η ζωή μας από την ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου για κέρδη βάζουμε τον αγώνα να οικοδομήσουμε με τα δικά μας χέρια μια κοινωνία που θα περάσει τη ζωή μας σε πραγματικά ανώτερο στάδιο ευημερίας.

Η καλύτερη τιμή στους νεκρούς ήρωες της τάξης μας είναι ο αγώνας για την επιτυχία αυτού του σκοπού. Σε αυτή την κατεύθυνση, ακούραστα, κάθε ώρα, κάθε μέρα, καταθέτουμε κόπους και θυσίες.

Αργά ή γρήγορα θα μετρήσουμε τα αποτελέσματα που έχει ανάγκη η ζωή μας.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Άρτας που αποτελεί στήριγμα του ΠΑΜΕ, προκηρύσσει 24ωρη Απεργία για την Κυριακή  8 του Μάη και απεργιακή συγκέντρωση 10:30πμ στο Εργατικό Κέντρο Άρτας, Τιμώντας της εργατική Πρωτομαγιά,  με σύνθημα «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας» . Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην 48ωρη Απεργία ενάντια στον Νόμο λαιμητόμο, όταν αυτός έρθει για ψήφιση στην βουλή.

  «ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ»

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ.

Όλοι την Κυριακή 8 Μάη στην Απεργία της Πρωτομαγιάς στο Εργατικό Κέντρο Άρτας στις 10:30πμ

 

                                                                                                              Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...