Εργατικό Κέντρο Άρτας : Όλοι στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο Σάββατο 13 Φλεβάρη

Δημοσιεύτηκε στις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Άρτας την Τετάρτη 10 Φλεβάρη, με θέμα την αποτίμηση, τη συζήτηση των συμπερασμάτων της απεργίας της 4ης Φλεβάρη, καθώς και την οργάνωση της κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές που μας έφεραν στην σημερινή κατάσταση.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν διοικήσεις και μέλη σωματείων και συλλόγων εργαζομένων, αγροτών, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, νεολαίας, οι οποίοι και παρενέβησαν στη συζήτηση με τοποθετήσεις τους μετά την εισηγητική ομιλία του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Γιάννη Γάλιου. Από το σύνολο των τοποθετήσεων εκφράστηκε η συμφωνία ότι η απεργία της 4ης Φλεβάρη ήταν από τις μαζικότερες των τελευταίων χρόνων. Αποκαλύπτει τις δυνατότητες που υπάρχουν για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα στο ασφαλιστικό, να βάλουμε μπρος για νέες διεκδικήσεις. Ακόμη όλοι συμφώνησαν ότι η πρόσφατη απεργία αποκάλυψε το μεγάλο όπλο του λαού: Τη συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχομεσαίας αγροτιάς, γυναικών και νεολαίας. Ότι η επιτυχία της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ έδειξε το μέγεθος της δύναμης που έχει η λαϊκή συμμαχία, πόσο μεγάλη αξία έχει η συγκρότηση και το δυνάμωμά της, με αιτήματα και συνθήματα απέναντι στην καρδιά όσων σήμερα πλουτίζουν εις βάρος μας, των εκμεταλλευτών μας, ενάντια στα μονοπώλια, την μεγαλοεργοδοσία, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους.

Ακόμη όπως επισημάνθηκε εισηγητικά και εκφράστηκε και από τις παρεμβάσεις έχει μεγάλη σημασία να γίνουν μαζικές διαδικασίες συζήτησης και απόφασης για τη συνέχεια στα σωματεία, μέσα σε χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, με όλους τους τρόπους. Να προχωρήσουν τα σωματεία σε συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις με στόχο να εμπεδωθεί το πλαίσιο και οι στόχοι πάλης, να ανοίξει αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του συμβιβασμού, να τραβήχτούν δυνάμεις που έκαναν ένα πρώτο βήμα.

Μπροστά στην απεργία τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυση του κοινού βηματισμού με τη φτωχομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους που βγήκαν στον αγώνα. Η ανάγκη η να ισχυροποιηθεί κοινωνική συμμαχία.

Όπως εκφράστηκε από το Εργατικό Κέντρο Άρτας βασικό θέμα είναι να συνεχίσουμε χωρίς να χαθεί χρόνος. Γρήγορα να συνεχίσουμε για την προετοιμασία των νέων κινητοποιήσεων. Να συνεχιστεί αποφασιστικά η πίεση με κινητοποιήσεις ώστε το νομοσχέδιο να μην φτάσει στη Βουλή. Στην περίπτωση που έρθει το ΕΚΑ μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ έχει πάρει απόφαση για κλιμάκωση με 48ωρη απεργία.

Τέλος το ΕΚΑ καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία όλους όσους έχουμε πληρώσει με αμέτρητες θυσίες τις συνέπειες της κρίσης τα τελευταία χρόνια, που βρισκόμαστε στο στόχαστρο του νέου ασφαλιστικού, να συμπαρασταθούμε με όλες τις δυνάμεις μας δίπλα στους αγρότες και να συμμετέχουμε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο, με στόχο να βουλιάξουμε την Αθήνα!

  • Για την κάθοδο στην Αθήνα το ΕΚΑ δρομολογεί λεοφωρεία τα οποία θα αναχωρήσουν στις 5:15΄ το πρωί από το πάρκινγκ του πρώην Ράδιο Κορασίδη. Η επίστροφή θα γίνει την ίδια μέρα.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: 1η Μάη Υποκλινόμαστε με σεβασμό στους νεκρούς της εργατικής τάξης!

ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΧΑΛΚΙΔΑ: 10:30πμ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΙΒΕΡΙ: 10:00πμ – ΑΓΑΛΜΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙ: 11:00πμ –...

Συνδικάτο Τύπου Χάρτου: Στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στο εργοστάσιο της ΜΟΡΝΟΣ ΑΕ, στη Θήβα

Το Δ.Σ του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου και οι εργαζόμενοι στο κλάδο, στηρίζουμε τις...

Δημοσιογραφική Συνεργασία: Η ΕΣΗΕΑ αναγνωρίζει το ΝΑΤΟικό προτεκτοράτο του Κοσσόβου

Η “Δημοσιογραφική Συνεργασία” καταγγέλλει την απόφαση του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ να συμμετάσχει στη Γενική...