Εργατικό Κέντρο Άρτας : Όλοι και όλες μαζί με το ΠΑΜΕ στην απεργία της 1ης Μάη

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ1 ηςΜΑΗ

και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10:00 στο Ε.Κ.Α.

 

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες, επαγγελματίες, νέοι και νέες,

Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας, το δρόμο από το Σικάγο ως την Καισαριανή, μέχρι τις μέρες μας. Τιμάμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα. Από το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, την παιδεία, την υγεία, τους αγώνες για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Συνεχίζουμε τον ίδιο δρόμο! Εμπνεόμαστε από το ίδιο φλογερό σύνθημα που γεννήθηκε μέσα από εργατικές εξεγέρσεις και μεγάλες μάχες: Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε !

 Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά μας, την εργατική αλληλεγγύη.

Είναι το δικό μας όπλο!

 

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας στήριγμα του ΠΑΜΕ παίρνει την πρωτοβουλία, παραμερίζοντας τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό, παλιόκαινέο, για να βγει δυναμικά μπροστά η εργατική τάξη, με τις διεκδικήσεις της, τη φωνή της. Κάθε τίμιος συνδικαλιστής, κάθε εργάτης καλείται να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας πήραν, όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας σήμερα! Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με ψίχουλα και υποσχέσεις.  Καμία αναμονή, καμία ανοχή στα παζάρια των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους που βρίσκονται σε εξέλιξη με ΕΕΔΝΤΕΚΤ.

 

Στέλνουμε μήνυμα με τη συμμετοχή μας !

Αυτή η Πρωτομαγιά δεν είναι μια ακόμα διαδήλωση. Δηλώνουμε την αγωνιστική ετοιμότητά μας, την απόφασή μας να υπερασπίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Οι εργαζόμενοι δεν θα υποδεχτούν με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση τα νέα μνημόνια όπως και να τα ονομάσουν, τα νέα δεινά στη ζωή τους για τα κέρδη των μονοπωλίων. Οι διαπραγματεύσεις και οι συμφωνίες γίνονται για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, των βιομήχανων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλέμπορων.

Ο κόσμος της δουλειάς δεν έχει τίποτα να περιμένει από κυβερνήσεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, όπως η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Αυτό που άλλαξε τους τελευταίους μήνες είναι το χέρι στη σκυτάλη της ίδιας πολιτικής στο “κοινό σπίτι” της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου. Οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι που τσάκισαν μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις, προς όφελος, του κεφαλαίου είναι εδώ. Οι δόσεις που βγαίνουν από το αίμα του λαού πληρώνονται στην ώρα τους και για  το λαό υπάρχει ο “λιτός βίος” και οι ψεύτικες εξαγγελίες.

Την ίδια στιγμή και αυτή η κυβέρνηση χαρίζει εκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο με φοροαπαλλαγές και εισφοροαπαλλαγές, νέα προνόμια. Για τα συμφέροντά τους παίρνει ενεργά μέρος στο επικίνδυνο παιχνίδι των ανταγωνισμών στη περιοχή μας.

 Συναγωνιστές- Συναγωνίστριες,

Σήμερα που υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να περάσει η ζωή των εργαζομένων σε ανώτερο επίπεδο ευημερίας, η ανεργία και η απλήρωτη δουλειά, παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα και αυτό γιατί ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης κίνητρο έχει κέρδος και όχι την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Έτσι σε μεγάλους  εργασιακούς χώρους όπως η ΒΙΚΗ η απλήρωτη εργασία έχει γενικευτεί μαζί με απολύσεις που έχουν γίνει, στον Πτηνοτροφικό   Συνεταιρισμό Άρτας καλούνται οι εργάτες μέσω της μειώσης του μισθού να συμβάλλουν στην αποπληρωμή των χρεών της εργοδοσίας προς το ΙΚΑ. Στην ΙΟΝ ο εργοδοτικός συνδικαλισμός αφήνει τους εργαζόμενους ανοργάνωτους έξω απο κάθε συλλογική διαδικασία. Στο κλάδο του εμπορίου οι απολύσεις, η εκ περιτροπής εργασία, οι μειώσεις μισθών με ατομικές συμβάσεις, οι ελαστικές μορφές εργασίας γενικεύονται και προχωρούν τα σχέδια για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

 Στα εργοτάξια της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας, με μεροκάματα που ξεκινούν από 3 ευρώ την ώρα, με εντατικοποίηση της δουλειάς, με εξαντλητικά ωράρια (10 και 12 ώρες), σε πολλούς εργολάβους οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, με αποτέλεσμα να βάζουν την ζωή τους σε κίνδυνο. Ανάλογη είναι η κατάσταση και σε άλλους εργασιακούς χώρους. Επιπλέον ταχαράτσια,ηβαριάφορολογία,ηεμπορευματοποίησητηςυγείας,τηςπαιδείαςπαραμένουνόπωςκαιόλαταάλλαπροβλήματα.

 Μπροστά σ΄αυτη την κατάσταση ένα δρόμο έχουμε.

 

Μέσα από τη δική μας δράση, από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας, από την οργάνωση της πάλης με άξονα την ανάκτηση των απωλειών και τη διεκδίκηση ικανοποίησης των σύγχρονων εργατικών λαϊκών αναγκών όπως η λήψη μέτρων στήριξης των ανέργων και των απλήρωτων, η πληρωμή όλων των δεδουλευμένων, τα μέτρα περιορισμού της ανεργίας, η πάλη να καταργηθεί η βαριά φορολογία, μέτρα για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της δημόσιας υγείας, παιδείας, η ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, καθώς επίσης και με τη πάλη για το ξήλωμα του αντεργατικού αντιλαϊκού πλαισίου εξαρτάται η «σωτηρία» μας, η αξιοπρεπής ζωή, η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

 Αγώνας Ρήξη Ανατροπή  – Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια ανεργία μνημόνια!

 Ταυτόχρονα, βλέπουμε η Μεσόγειος να γεμίζει πτώματα, όσοι γλιτώσουν ζουν κυνηγημένοι από την καταστολή, την άγρια εκμετάλλευση των αφεντικών, το μαχαίρι του φασίστα. Παράλληλα, η κυβέρνηση στηρίζει τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών που αιματοκυλούν όλη την περιοχή από τη Λιβύη ως το Ιράκ και από τη Συρία ως την Ουκρανία εμπλέκοντας την Ελλάδα στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να έχει καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γίνονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Κανένας εργαζόμενος να μην παρασυρθεί από τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών. Απειθαρχία στο Δουβλίνο και τη Σένγκεν, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε “αποθήκη ψυχών”, εγκλωβίζοντας ανθρώπους. Ασυλο στους πρόσφυγες και ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν, ανθρώπινοι ανοιχτοί χώροι φιλοξενίας, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και έχουν αποκτήσει βιοτικούς δεσμούς.

 Κανένας δεν πρέπει να μείνει απαθής απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα, τους μαζικούς πνιγμούς μεταναστών και προσφύγων στη Μεσόγειο.

 Το Εργατικό Κέντρο Άρτας θα δώσει όλες τις δυνάμεις του για την ανασυγκρότηση σε ταξική βάση του συνδικαλιστικού κινήματος και την προώθηση της κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας εργατών, υπαλλήλων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, φτωχών αγροτών, φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών, γυναικών των λαϊκών οικογενειών διεκδικώντας ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρό του τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες εξασφαλίζοντας όλες τις προϋποθέσεις για την ικανοποίησή τους.

 Αυτό είναι το σύγχρονο μήνυμα της 1ηςΜΑΗ

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ:

 

  • Την Τετάρτη 29/4 στις 10:30 π.μ.παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ

  • Την Τετάρτη 29/4 στις 8.00 μ.μ. στη αίθουσα του Ε.Κ.Α.προβολή dvd για την 1ηΜάη

  • Τη ν Πέμπτη 30/4 στις 8.00 μ.μ.  στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό του Ε.Κ.Α. και αφιέρωμα στο εργατικό λαϊκό τραγούδι από φοιτητές του Τ.Λ.Π.Μ.

  • Την Παρασκευή 1ηΜΑΗ στις 10:00 π.μ.στη συγκέντρωση στο Ε.Κ.Α. και στην κεντρική ομιλία που θα γίνει στην πλ. Μονοπωλίου

 Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά! Όλοι στην οργάνωση! Όλοι στον αγώνα !

 

ΑΡΤΑ 20.04.2015                Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ  Ε.Κ.Α.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...