Εργατικό Κέντρο Άρτας : Τα σχέδια της εργοδοσίας σταμάτησαν μπροστά στον ενωμένο αγώνα των εργαζομένων στο συνεργείο καθαριότητας του Νοσοκομείου Άρτας

Δημοσιεύτηκε στις

Ο ενωμένος αγώνας των εργαζόμενων στο συνεργείο καθαριότητας του Νοσοκομείου Άρτας σταμάτησε τα σχέδια του εργολάβου για συμβάσεις που περιείχαν όρους διαφορετικούς απο την σύμβαση που είχε υπογράψει ο εργολάβος με την Διοίκηση του Νοσοκομείου. Συγκεκριμένα ενώ στην σύμβαση εργολάβου – Διοίκησης Νοσοκομείου προβλεπόταν 30ώρες εργασίας την βδομάδα για κάθε εργαζόμενο, ο εργολάβος καλλιεργώντας φόβο και τρομοκρατία ζήτησε να υπογράψουν οι εργαζόμενοι αναγγελία πρόσληψης για 1 ώρα τη βδομάδα παρ΄όλο που ήδη δουλεύουν πάνω απο μήνα κανονικά σε βάρδιες.

 Για αυτή την εξέλιξη είναι υπεύθυνη και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που υλοποιώντας το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ενισχύει το αντεργατικό θεσμικό πλαίσιο που είχαν δημιουργήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Δίνει γη και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο για πλήρη κατάργηση όσων δικαιωμάτων έχουν μείνει από τα αποκαΐδια των προηγούμενων χρόνων. Το μοντέλο των συνεχώς μειούμενων μισθών σε συνδυασμό με τη μερική απασχόληση είναι μοντέλο που και αυτή η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά ώστε να εναρμονιστεί πλήρως με αυτό που χρησιμοποιούν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία) είτε έχουν μνημόνιο είτε όχι.

 Οι εργαζόμενοι επομένως δεν πρέπει να εφησυχάσουν απο τις δεσμεύσεις που πήραν απο την διοίκηση. Πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα γιατί το επόμενο διάστημα ακόμα πιο έντονα θα έρθουν αντιμέτωποι με μέτρα που επιβάλλονται για να βολεύουν πλήρως τους ντόπιους και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους και το μεγάλο κεφάλαιο. Γι’ αυτό και παίρνουν μέτρα για δυνατότητα μαζικών απολύσεων χωρίς αποζημιώσεις, ώστε να χρησιμοποιούν εργαζόμενους για όσο χρονικό διάστημα τους χρειάζονται και μετά να τους πετάνε στην ανεργία, μη έχοντας καμία υποχρέωση απέναντί τους. Αυτές οι νέες αλυσίδες θέλουν να δέσουν το λαό και τους εργαζόμενους προκειμένου να δυσκολέψουν την πάλη του.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ

 

Με αποφασιστικότητα και συλλογικό οργανωμένο αγώνα οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να σπάσουν το φόβο και την τρομοκρατία, να απαιτήσουν μαχητικά και αγωνιστικά τα δικαιώματά τους. Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος να μην βρίσκεται κάτω απο τα 751 ευρώ. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

 Το Εργατικό Κέντρο Άρτας συμπαραστέκεται στον αγώνα τους, βρίσκεται απο την πρώτη στιγμή στο πλάι τους και τους καλούμε: Να δώσουν συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους με το αγωνιστικό παρών στο συλλαλητήριο που οργανώνει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΗ στη Πλατεία Κιλκίς στις 19:30 στο πλαίσιο της πρότασης του ΠΑΜΕ και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με το πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 22/10 και την προετοιμασία της γενικής πανεργατικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη.

 

 

 

Περισσότερα

Κάλεσμα συμμετοχής στη Συγκέντρωση των Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, 10 Μάη στις 7μμ στο Σύνταγμα

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ,...

Κινητοποίηση αύριο Τετάρτη 8 Μάη στις 10πμ στην INTRUM και στις 12μ στη doValue.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η εβδομάδα των παθών δεν έχει τέλος για τα λαϊκά νοικοκυριά. Συνεχίζονται αμείωτοι...

Ενημέρωση από το πολιορκημένο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια -UCLA

Το ΠΑΜΕ σταθερά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, των φοιτητών και των εργαζομένων...