Εργατικό Κέντρο Άρτας : Σύσκεψη την Τετάρτη 10 Φλεβάρη

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας χαιρετίζει τους εκατοντάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, ανέργους, επιστήμονες, γυναίκες, μαθητές και σπουδαστές που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΑ στις 4 Φλεβάρη. Ιδιαίτερα χαιρετίζει τους μικρομεσαίους αγρότες που εδώ και 14 μέρες βρίσκονται στο μπλόκο της Γέφυρας και σήμερα ένωσαν τη φωνή τους με τους εργάτες της περιοχής που έκαναν το βήμα και συμμετείχαν στην απεργία και την πορεία, η οποία κατέληξε στο μπλόκο των αγροτών. Ξεχωριστής σημασίας ήταν η συμμετοχή των απεργών εργατών από μεγάλους εργασιακούς χώρους της περιοχής, όπως ΒΙΚΗ, Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό, ΙΟΝ, Ιόνια Οδό κ.α.

Η μαζικότατη απεργιακή συγκέντρωση με μαχητικότητα απαίτησε να μην περάσει ο «νόμος λαιμητόμος», να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα που διαλύει και ενταφιάζει την κοινωνική ασφάλιση. Η δυναμική της απεργιακής κινητοποίησης ήταν αισθητή σε όλη την πόλη της Άρτας και εκφράστηκε με μια μεγάλη σε όγκο και παλμό πορεία που κατέληξε στο μπλόκο των αγροτών που εδώ και δύο βδομάδες έχει σχηματιστεί στη Γέφυρα της Άρτας, ως ένδειξη αλληλεγγύης και στήριξης του δίκαιου αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι φτωχοί μικρομεσαίοι αγρότες.

Τη μαζικότητα και το δυναμισμό της απεργιακής συγκέντρωσης του Εργατικού Κέντρου, εργατικών σωματείων και των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ φρόντισαν να τη “θάψουν” ορισμένα τοπικά μέσα ενημέρωσης Ούτε μια φωτογραφία δεν έβαλαν από την μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων χρόνων. Αντίθετα στα ρεπορτάζ της πλειοψηφίας του έντυπου τύπου προτίμησαν να προβάλλουν δυνάμεις όπως το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των Δικηγορικού συλλόγου, ΤΕΕ, Ιατρικού συλλόγου, που όχι μόνο έχουν βάλει πλάτη όλα αυτά τα χρόνια στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και σήμερα δεν αμφισβητούν την ουσία του ασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης και φυσικά δεν κάνουν τίποτε για την οργάνωση της εργατικής – λαϊκής πάλης.

Το ΕΚΑ καλεί πιο μαχητικά, πιο ορμητικά στον αγώνα με πιο ανεβασμένες μορφές. Μπορούμε να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα! Η απεργία της 4ης Φλεβάρη ήταν η αρχή.Κλιμακώνουμε τη δράση μας και καλούμε σε νέο απεργιακό μέτωπο. Να πολλαπλασιάσουμε τις κινητοποιήσεις, με γενικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, με στάσεις εργασίας, κλαδικές απεργίες.

Σε αυτή την κατεύθυνση το ΕΚΑ οργανώνει πλατιά σύσκεψη την Τετάρτη 10 Φλεβάρη στις 7 μμ στο Εργατικό Κέντρο, για να συζητήσουμε τα συμπεράσματα μετά την απεργία στις 4 Φλεβάρη και την κλιμάκωση της πάλης ενάντια στο ασφαλιστικό έκτρωμα.

Δεν πρέπει να υπάρχει κλάδος που δεν θα μπει στον αγώνα, δεν πρέπει να μείνει σωματείο, σύλλογος, επιτροπή αγώνα που δεν θα πάρει απόφαση για νέα ακόμα πιο μεγάλη πιο μαζική απεργία.

 

Άρτα, 8/2/2016 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Πρόσκληση για την πλατιά Σύσκεψη της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ 3 Σεπτέμβρη 6.30μ.μ.

ΣΥΣΚΕΨΗ "Η οργάνωση της πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας κόντρα στην αντιλαϊκή...

4ο Δημοτικό Γλέντι Ταξικής Αλληλεγγύης στην Ηγουμενίτσα

Σας καλούμε την Παρασκεύη 31 Αυγούστου 2018, στο 4ο Δημοτικό Γλέντι Ταξικής Αλληλεγγύης του...

Κάλεσμα της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ για Σύσκεψη 16 Μάη στον Κινηματογράφο Studio στις 6.30 το απόγευμα

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής στις 7 Μάη αποφάσισε...