Εργατικό Κέντρο Άρτας: Παράσταση Διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΙΚΑ τη Δευτέρα 11 Γενάρη

Δημοσιεύτηκε στις

 

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποίησε το εργατικό κέντρο Άρτας με τη συμμετοχή εργαζομένων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, σπουδαστών με στόχο την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα που θα φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση τον Γενάρη.

 

Την εισήγηση στη σύσκεψη έκανε ο πρόεδρος του ΕΚΑ Γιάννης Γάλλιος που μεταξύ άλλων ανέφερε: ότι  «το ασφαλιστικό αποτελεί αιτία πολέμου» για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και με τέτοιο πνεύμα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η οργάνωση της απεργίας γιατί αν περάσει το αντιασφαλιστικό που ετοιμάζουν, δεν θα μείνει κανείς που δεν θα πειραχτεί (συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, γυναίκες, νέοι), αφού θα μειωθούν δραστικά οι συντάξεις (κύριες και επικουρικές), οι παροχές υγείας-πρόνοιας, θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης για όλους.

 

Επίσης κάλεσε τα σωματεία να συνεδριάσουν γρήγορα, να αρχίσουν αμέσως Γ.Σ, συσκέψεις, συζητήσεις για το ασφαλιστικό και την προετοιμασία της. Να ξεκινήσουν άμεσα πρόγραμμα περιοδειών- συζητήσεων σε χώρους δουλειάς.

 

Τέλος στη σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ την Δευτέρα 11 Γενάρη στις 11πμ.

 

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...