Εργατικό Κέντρο Άρτας: Για 3η χρονιά τα Λαϊκά Μαθήματα αληλεγγύης

Δημοσιεύτηκε στις

Ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς των μαθητών

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας απευθύνεται στους εργάτες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, ανέργους γονείς και σας καλεί να στηρίξετε την πρωτοβουλία λειτουργίας των Λαϊκών Μαθημάτων Αλληλεγγύης, που πραγματοποιείται για 3η χρονιά. Απευθύνεται σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα στήριξης των παιδιών τους στην προσπάθειά τους για μόρφωση.

Με σύνθημά μας «Όλοι για έναν και ένας για όλους» καλούμε τους εργαζόμενους και τους άνεργους γονείς να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή αλλά παράλληλα να συμμετέχουν ενεργά στα σωματεία προκειμένου να οργανώσουμε τον αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης αυτής πολιτικής που καταδικάζει το μέλλον των παιδιών μας και τους στερεί το δικαίωμα στη μόρφωση και στη δουλειά.

Τα μαθήματα αλληλεγγύης έχουν διπλή έννοια: από τη μια αλληλεγγύη στην ανακούφιση από το άμεσο πρόβλημα και από την άλλη αλληλεγγύη στον αγώνα για τη διεκδίκηση όσων μας ανήκουν.

Διαχωρίζουμε το νόημα της ταξικής αλληλεγγύης από τη φιλανθρωπία άλλων φορέων που μπαλώνουν τις τρύπες του συστήματος. Ο λαός και η νέα γενιά δεν πρέπει να μάθουν να ζουν σαν επαίτες, αλλά να συνδυάζουν τη διεκδίκηση άμεσων λύσεων με την πάλη για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια και εκμετάλλευση.

Η λαϊκή οικογένεια πρέπει να επιβιώσει, να σταθεί όρθια για να ανατρέψει όσους την έφτασαν σε αυτό το σημείο.

  • ·        Τα δωρεάν μαθήματα στήριξης θα γίνονται στο Εργατικό Κέντρο Άρτας (οδός Μακρυγιάννη 40) απογευματινές ώρες σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων.
  • ·        Οι εγγραφές πραγματοποιούνται από 12 Σεπτέμβρη έως 15 Οκτώβρη.
  • ·        Πληροφορίες και εγγραφές στο Εργατικό Κέντρο Άρτας και στα τηλέφωνα: 26810 28023 και 6973567731 τις ώρες 8.30πμ – 2.30μμ και 6μμ – 9μμ,

 

 

Περισσότερα

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Ξεσκεπάζουμε τα ψέματα και τις μεθοδεύσεις τους !

-ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΣΕΒ-COSCO/DPORT και ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΝΑ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι Από το Σικάγο του 1886, ως τους 11...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία! Όλοι 10:30 το...