Εργατικο Κεντρο Βορειου Συγκροτηματος Δωδεκανησου για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών στις 26 Ιούνη

Δημοσιεύτηκε στις

Εμείς οι εργαζόμενοι και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα,   καθημερινά, δεχόμαστε επίθεση στα δικαιώματά μας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, η οποία συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις πολιτικές των προηγούμενων.

Οι μισθοί έχουν γίνει φιλοδώρημα,  οι συνθήκες δουλειάς θυμίζουν συνθήκες σύγχρονης δουλείας, τα χαράτσια και οι φόροι τσακίζουν τα όποια εισοδήματα μας. Μεγαλώνουν καθημερινά τα εμπόδια για άθληση,διασκέδαση,αναψυχή, αφού χρειάζεται να βάλουμε για άλλη μια φορά βαθιά, το χέρι στη τσέπη.

Έχοντας όλα τα παραπάνω φορτωμένα στο κεφάλι μας, με το άγχος και την ανασφάλεια να μας πνίγουν, η κυβέρνηση μαζί με τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ  από την μία εφαρμόζουν την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική που τη ζούμε στο πετσί μας, κι από την άλλη  προβάλλουν ως υγιές και εκσυγχρονισμό και ελευθερία την χρήση ναρκωτικών.

Ενώ τα στοιχεία απο χώρες που έχουν νομιμοποιήσει την χρήση των ναρκωτικών δείχνουν αύξηση της χρήσης και τον κίνδυνο εθισμού,η κυβέρνηση προχωρά σε φεστιβάλ ναρκωτικών,απελευθερώνει την χρήση,προχωρά στην “ιατρικοποίηση” του φαινομένου που είναι η άλλη όψη της ατομικής αντιμετώπισης, μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα που ψήφισαν την χρήση της “ιατρικής” κάνναβης στήνουν δουλειές δισεκατομυρίων για μεγαλοεπιχειρηματίες.

Η παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών στις 26 Ιούνη είναι ημέρα πάλης απέναντι στη ναρκω-κουλτούρα που υπηρετεί και αυτή η κυβέρνηση, με ψευτοτίτλους για… ελευθερία!!! Μαλακά και σκληρά ναρκωτικά, Ατομική επιλογή, και με ένα σωρό αντιεπιστημονικούς όρους και θεωρίες που απομονώνουν το πρόβλημα από την ουσία.

Τα παιδιά της εργατικής λαϊκής οικογένειας , οι  εργαζόμενοι και άνεργοι να μην δεχτούν να γίνουν μέρος αυτού του δρόμου, να γίνουν χειροκροτητές στις φιέστες και τα αντιαπαγορευτικά φεστιβάλ. Αντίθετα να διαλέξουν το δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης μέσα από τα Σωματεία τους για να απαιτήσουν όλα όσα τους ανήκουν.

Το ΕΚΒΣΔ συσπειρωμένο στο ΠΑΜΕ είναι  ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, ενάντια στην εξάρτηση από κάθε είδους ναρκωτική ουσία.

Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής να εντείνουν τη δράση τους απέναντι σε όλα τα ναρκωτικά. Στηρίζουμε τη δράση του ΚΕΘΕΑ  σε όλα τα νησιάτου Β.Συγκ/τος και στην Κω και καλούμε το Σάββατο 23 Ιούνη τους εργαζόμενους της περιοχής να πάρουνε μέρος στην ποδηλατοδρομία 19:30 Πλ. Ελευθερίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Πρόληψη – απεξάρτηση – κοινωνική επανένταξη δημόσια και δωρεάν με ευθύνη του κράτους για όλους. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα.

    Προγράμματα «στεγνής» θεραπείας, τόσα όσα έχει ανάγκη ο τόπος, με ευθύνη του κράτους. Η θέση του χρήστη είναι σε πρόγραμμα θεραπείας και όχι στα «υποκατάστατα της ηρωίνης», στο δρόμο, στη φυλακή, σε «χώρους γκέτο» που θα κάνει χρήση απλά για να μην ενοχλεί.

    Προγράμματα Πρόληψης στα σχολεία, τις σχολές, το στρατό, τους χώρους που εργάζεται και διασκεδάζει η νεολαία. Πρωτογενής Πρόληψη που στοχεύει στα αίτια και όχι στα αποτελέσματα της τοξικομανίας.

    Μαζικές προσλήψεις και κρατική χρηματοδότηση στην Πρόληψη – Θεραπεία – Έρευνα για τα ναρκωτικά .

    Μέτρα προστασίας των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Περισσότερα

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τη σημερινή απεργία

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, που με τη σημερινή απεργία έδωσαν ώθηση στον αγώνα να ικανοποιηθούν...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αθλιότητα των «απογευματινών» επί πληρωμή...

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα

Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα που διεκδικεί ...