Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας στην E Value

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στις 29/4 πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας στην E Value για το κτήριο του Αγίου Στεφάνου, όπως έγινε και σε όλο τον Όμιλο ΟΤΕ. Ήταν μια κίνηση (που όπως έχουμε ξαναπεί) αγκαλιάστηκε από τους συναδέλφους και δίνει μήνυμα στην εργοδοσία: ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ & ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ.

Από τις εκλογές εκλέχθηκαν οι παρακάτω συνάδελφοι, όπου οι 5 πρώτοι αποτελούν την Επιτροπή Υγιεινής & Ασφάλειας:

  1. Βίτσας Αλέξανδρος

  2. Τζίμα Κατερίνα

  3. Αλεξίου Θανάσης

  4. Βλάμη Χαρά

  5. Πατούλιας Δημήτρης

  6. Βροντινάκη Χαρά

  7. Μερεντίτη Σταυρούλα

  8. Χώτος Μιχάλης

  9. Κάμπας Αλέξανδρος

  10. Κουρούνης Γιώργος

Την κίνηση αυτή σαφώς και η διοίκηση δεν την είδε με καλό μάτι και έβαλε χίλια εμπόδια: μη αναγνώριση της εφορευτικής επιτροπής, άρνηση να παραδώσει λίστες με τα ονόματα των εργαζομένων στο κτήριο, άρνηση να κάνουμε 2η γενική συνέλευση. Να σημειώσουμε ότι είχε προηγηθεί ενημέρωση και συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή και εκπροσώπους από την Ομοσπονδία (ΟΜΕ – ΟΤΕ), εκπροσώπους του ΣΕΤΗΠ και συνάδελφο από την E Value.

Στις 13/5 η διοίκηση έκανε ένα βήμα ακόμα: με δικαστικό επιμελητή παρέδωσε εξώδικα στους παραπάνω 10 συναδέλφους, καλώντας τους να απολογηθούν (!!!!!!) για την επιτροπή, προσβάλλουν την όλη διαδικασία των εκλογών δήθεν ότι δεν έγιναν νόμιμα (!!!!!) και δεν αναγνωρίζουν ότι οι παραπάνω είναι εργαζόμενοι της EValue,αλλά επινοικιαζόμενοι!!!!

Η άρνηση της διοίκησης δεν μας εκπλήσσει. Είναι συνέχεια της αδιαφορίας που έχει δείξει για τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας που μας απασχολούν. Είναι ξεκάθαρο ότι ούτε ενδιαφέρονται για αυτά και ακόμα περισσότερο δε θέλουν τους εργαζόμενους οργανωμένους, να αγωνίζονται και να διεκδικούν. Είναι ακριβώς η ίδια τακτική που ακολουθούν οι εργοδότες σε κάθε επιχείρηση παντού, τακτικές που οδήγησαν και στο εργοδοτικό έγκλημα που έγινε τις προηγούμενες μέρες στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ). Ατύχημα που έστειλε 6 συναδέλφους στο νοσοκομείο να χαροπαλεύουν. Λειψές εγκαταστάσεις, λειψά μέτρα προστασίας & ασφάλειας κτλ. Παίζουν με τις ζωές μας, με την υγεία μας, προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους. Για αυτούς είναι θέμα budget και προϋπολογισμού να δουλεύουμε σε συνθήκες ανθρώπινες & να διασφαλίζεται η ζωή μας. Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει νόμιμο για τους εργοδότες: μισθοί των 400€, μηνιαίες συμβάσεις, warning letters, τρομοκρατία, επινοικιαζόμενη εργασία, ανασφάλεια είτε με ορισμένου είτε με αορίστου χρόνου σύμβαση.

Απέχουν μακράν από τις ανάγκες μας και τα θέλω μας για τις ζωές μας. Δεν τα δεχόμαστε άλλο.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύψουν σε τέτοια διλλήματα και εκβιασμούς, να μη φοβηθούν. Να έχουνε στο μυαλό τους ένα πράγμα: οι εργοδότες μας φοβούνται περισσότερο όταν είμαστε μια γροθιά. Η Επιτροπή είναι εδώ και δε θα κάνουμε βήμα πίσω.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Αυτές τις μέρες γίνεται το Συνέδριο της ΟΜΕ – ΟΤΕ, όπου είναι εκεί όλοι οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές του Ομίλου και άλλοι εργαζόμενοι. Εκεί θα συζητήσουν ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους, τις συμβάσεις, τα προβλήματα. Σε αυτούς ακριβώς απευθυνόμαστε και λέμε:

Καλούμε κάθε έναν ξεχωριστά, κάθε παράταξη, ΕΣΚ,ΑΣΕ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ κτλ να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας. Τους καλούμε να μας στηρίξουν, να πάρουν θέση στο πλευρό των εργαζομένων, να μην επιτρέψουν τον εκβιασμό και την τρομοκρατία.

Είμαστε εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ, δουλεύουμε για τον Όμιλο ΟΤΕ, φέρνουμε κέρδη με τη δουλειά μας, με τον κόπο μας, με τις γνώσεις μας και τις δυνάμεις μας. Αντιμετωπίζουμε καθημερινά δεκάδες προβλήματα που αφορούν τις κτηριακές εγκαταστάσεις και άλλα τόσα που αφορούν την υγεία μας. Να πάρουν τώρα θέση. Να σταματήσει πια αυτός ο διαχωρισμός στους εργαζόμενους. Αυτό θέλει η εργοδοσία για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της, δηλαδή τα κέρδη της. Αυτό θέλουμε και εμείς;

Μην ξεχνάς συνάδελφε, η υγιεινή & ασφάλεια δεν αφορά τον Teamleader, τον supervisor, τον διευθυντή για να μας το λύσει. Δεν αρκεί ένα «παράπονο» και η «γκρίνια». Η Επιτροπή που θέλουν εκείνοι θα αποτελείτε από manager, teamleader και διευθυντές. Αυτός που μας φωνάζει πάνω από τα κεφάλια μας και μας πιέζει κάθε μέρα για τους στόχους, που μας λέει ότι δε δουλεύουμε αν δεν πιάνουμε το στόχο, που μας τρομοκρατεί με τα warningletters, τι σχέση μπορεί να έχει με μας, που αφήνουμε τη φωνή μας και λιώνουμε κάθε μέρα στο ακουστικό, που πονάμε από τις τενοντίτιδες, τα αυχενικά και τις ωτίτιδες;;; Καμία σχέση συνάδελφοι.

Η υγεία μας και ασφάλειά μας στο χώρο δουλειάς είναι ζήτημα που αφορά εμάς τους εργαζόμενους, είναι ζήτημα αγώνα και πάλης μας συλλογικά γύρω από την ΕΥΑΕ και από τα σωματεία μας. Εμείς με τη συλλογική μας δύναμη μόνο μπορούμε να πιέσουμε και να δώσουμε λύση σε τέτοια προβλήματα.

Περισσότερα

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...

Για την απόφαση του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας

Η αλληλεγγύη των συνδικάτων και των εργαζομένων που υπήρξε σε όλο το διάστημα του...

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας