Επιτροπή Αγώνα Σχολικών Καθαριστριών : Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες σχολικές καθαρίστριες να συμμετέχουν μαζικά στο Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο την Τρίτη 24 Οκτώβρη 2017 στις 6.30μ.μ

Δημοσιεύτηκε στις

Όλους αυτούς τους μήνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ συντηρεί μια συζήτηση για το πώς υποτίθεται θα αντιμετωπιστεί το αισχρό καθεστώς της μόνιμης εργασιακής ομηρίας μας. Καλλιεργεί ελπίδες και προσδοκίες, προσπαθεί να επαναπαυτούν οι εργαζόμενοι μοιράζοντας κάλπικες υποσχέσεις.

Εξαγγέλλουν ότι θα έρθει άλλος αέρας και η “ανάπτυξή” τους θα δικαιώσει τους κόπους και την εργασία των καθαριστριών που εργάζονται με εξευτελιστικά δικαιώματα σε ένα χώρο που διαμορφώνεται η προσωπικότητα των παιδιών.

Εμείς ζούμε ήδη στο πετσί μας την «δίκαιη ανάπτυξή» τους :

Προσμετράμε τις 15 απολύσεις των συναδελφισσών καθαριστριών στο Δήμο Ζίτσας, τους 11 απολυμένους τραπεζοκόμους στο Χατζηκώστα και τους 150 εργολαβικούς εργαζόμενους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Μας θέλουν ακόμα πιο φθηνές, ευέλικτες εργαζόμενες χωρίς δικαιώματα, με δουλειά με ημερομηνία λήξης. Με απολύσεις, χωρίς εργασιακά δικαιώματα και με σακατεμένους εργαζόμενους θα έρθει η “ανάπτυξη” που διαλαλούν.

Για τις απολύσεις των σχολικών καθαριστριών τόσο η κυβέρνηση όσο και η δημοτική αρχή στη Ζίτσα χρησιμοποιούν το επιχείρημα της καταπολέμησης της ανεργίας. Λένε δηλαδή ότι δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και κρύβουν ότι για κάθε μια θέση εργασίας, που φτιάχνουν, δημιουργούν ταυτόχρονα και έναν καινούργιο άνεργο. Επενδύουν στην εξαθλίωση των ανέργων για να νομιμοποιήσουν τις απολύσεις των συμβασιούχων.

Η Δημοτική αρχή της ΝΔ στη Ζίτσα που με προκλητικότητα έφτασε να περηφανεύεται για τους χειρισμούς της που αφορούν στην κατάσταση στα σχολεία, προσπάθησε να καλυφθεί πίσω από την νομιμότητα που της δίνει η αντεργατική νομοθεσία που διατηρεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να δικαιολογήσει τις απολύσεις. Η απόφαση για τις απολύσεις δεν θα έβρισκε νομιμοποίηση χωρίς τη βοήθεια της αντιπολίτευσης (πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης) που μετέτρεψε την απόφαση για επαναπρόσληψη σε ψήφισμα. Με αυτό τον τρόπο η δημοτική αρχή της ΝΔ στη Ζίτσα βάζει το “λιθαράκι” της στη “δίκαιη ανάπτυξη” της Κυβέρνησης. Δίνει το μήνυμα στους βιομήχανους της περιοχής να διώχνουν κόσμο χωρίς να λογαριάζουν τίποτα, να προχωρούν σε ομαδικές απολύσεις. Γι αυτό άλλωστε θα τρέξει όχι απλά να συμμετέχει αλλά να πιάσει και από νωρίς “στασίδι” στο αναπτυξιακό συνέδριο που θα γίνει στην πόλη μας.

Οι καθαρίστριες του Δήμου Ζίτσας δεν νομιμοποίησαν στην συνείδησή τους ότι “ο νόμος του Κράτους είναι πάνω απ’όλους” γι’αυτό όλο το προηγούμενο διάστημα σχεδίασαν τον αγώνα τους μέσα από συλλογικές διαδικασίες μαζί με το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων έχοντας συμπαραστάτες και αλληλέγγυους τα ταξικά σωματεία, τους μαθητές και τους γονείς της περιοχής, όλους όσοι συμμετείχαν στο Συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου στην Ελεούσα.

Οι σχολικές καθαρίστριες, έχουμε καθαρό ότι εμείς δουλεύουμε, εμείς παράγουμε και η κυβέρνηση μαζί με τις δημοτικές αρχές προστατεύουν τα αφεντικά που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να αυξάνουν τα κέρδη τους από το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας. Όσο ο στόχος της “ανάπτυξης” είναι τα κέρδη των αφεντικών, τόσο θα κόβονται κονδύλια από την παιδεία, από την καθαριότητα των σχολείων, τόσο εμείς θα παραμένουμε στην εργασιακή ομηρία των συμβάσεων για να περισσεύει “ζεστό χρήμα” για τις επιχειρήσεις. Αυτή είναι η “ανάπτυξη” που μας επιφυλάσσει η κυβέρνηση, η ΕΕ και το κεφάλαιο. Αυτή την ανάπτυξη θέλουν να προπαγανδίσουν στο συνέδριο που θα γίνει στην πόλη μας.

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες να συνεχίσουν την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Για μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Για μισθούς που να μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια, να καλύπτουμε τις ανάγκες μας. Για κατάργηση του κριτηρίου των αιθουσών, του καθεστώτος των συμβάσεων έργου που μας θεωρεί εργολάβους αντί για σκληρά εκμεταλλευόμενες εργαζόμενες. Για παροχή μέσων ατομικής προστασίας και γιατρών εργασίας. Αυτή είναι η ανάπτυξη που μας αξίζει.

Είναι κοινός ο αγώνας των καθαριστριών στα Γιάννενα και τη Ζίτσα για να αποτρέψουμε τις απολύσεις και να παλέψουμε μαζί για ένα σύγχρονο σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει, για ένα ενιαίο δημόσιο δωρεάν δωδεκάχρονο σχολείο που δε θα κάνει διακρίσεις στις ζωές μας.

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες σχολικές καθαρίστριες να συμμετέχουν μαζικά στο Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ν. Ιωαννίνων την Τρίτη 24 Οκτώβρη 2017 στις 6.30μ.μ

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

1η Μάη απεργούμε! Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!  Όλοι στην συγκέντρωση στις 10:30π.μ στο Πασαλιμάνι!  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο...

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά: Όλοι στην Απεργία 1η Μάη

1 ΜΑΗ ΔΕΝ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Δελτίο Τύπου για τη συγκέντρωση και τη πορεία ειρήνης

Πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 23 Απριλίου με επιτυχία η δράση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου στα...