Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό : Για τις κινητοποιήσεις στα ξενοδοχεία Zorbas Village (Vita Hotels) και Cretan Village (Aldemar)

Δημοσιεύτηκε στις

Για δεύτερη μέρα, συνεχίστηκε χθές (Κυριακή 2/10) η κινητοποίηση των εργαζομένων στο ξενοδοχείο Zorbas Village του ομίλου Vita Hotels του κ. Βαμιεδάκη με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων τους που αφορούν του μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβρη. Παράλληλα η γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και η επιτροπή αγώνα εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο ξενοδοχείο Cretan Village του ομίλου Aldemar, όπου η καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων ξεπερνάει σε πολλές περιπτώσεις τους δυο μήνες.

Η αποφασιστικότητα των εργαζομένων του Zοrbas Village ανάγκασε τη διοίκηση της εταιρίας να δεσμευτεί για καταβολή του μισθού του Αυγούστου μέχρι αύριο (Τρίτη 4/10) και του Σεπτέμβρη μέχρι τις 15 Οκτώβρη.

Σε αυτόν τον αγώνα οι εργαζόμενοι αντιμετώπισαν τις απειλές και τις πιέσεις της διεύθυνσης και μερίδας των προϊσταμένων για να κάνουν πίσω, να σκύψουν το κεφάλι και να μπουν στη δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί. Αντιμετώπισαν την ξεδιάντροπη κοροϊδία από την πλευρά της πλειοψηφίας της διοίκησης του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και προσωπικά του προέδρου Αρετίνη που προσπαθούσε να τους πείσει να επιστρέψουν στη δουλειά για 300 και 400 ευρώ, που τους άφησε εκτεθειμένους στην εργοδοσία, αφού δεν μπήκε στον κόπο παρά τις πιέσεις των εργαζομένων και των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ να καλέσει σε έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο και να πάρει απόφαση στήριξης του αγώνα τους και προκήρυξης 4ωρων επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Είναι ο ίδιος ο Αρετίνης που κάλεσε τους εργαζόμενους στο Arina Sand που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα απληρωσιάς(επίσης του κ. Βαμιεδάκη) να μην κάνουν τίποτα και να περιμένουν μέχρι την Τετάρτη!

Την ίδια ακριβώς στάση κράτησε η πλειοψηφία του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και στο Cretan Village, όπου μάλιστα υπάρχουν εργαζόμενοι που είναι μέλη της παράταξης του Αρετίνη και του Διοικητικού Συμβουλίου και δε λένε κουβέντα!Μάλιστα εκεί η προκλητικότητα της εργοδοσίας ξεπέρασε κάθε όριο. Σε επιστολή του ο ίδιος ο πρόεδρος της εταιρίας, Νίκος Αγγελόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους να βάλουν πλάτη στην απληρωσιά, να στηρίξουν την εταιρεία για να συνεχίζει να βγάζει τα κέρδη της και όλοι μαζί επιχείρηση και εργοδοσία να ξεπεράσουν αυτές τις “δύσκολες στιγμές”. Και όλα αυτά σε ένα όμιλο που πάει από ρεκόρ σε ρεκόρ, με έσοδα που ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ και με γεμάτα ξενοδοχεία καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν!

Η ανυποχώρητη στάση των εργαζομένων του Zorbas Village, που ξεπερνώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς συνέχισαν τον αγώνα τους και απέσπασαν τη δέσμευση της εταιρίας, η οργάνωση των εργαζομένων στα ξενοδοχεία της Aldemar στη Ρόδο, όπου ίδρυσαν επιχειρησιακό σωματείο δείχνουν το δρόμο για όλους τους ξενοδοχοϋπάλληλους και την εργατική τάξη, εμπνέουν, δίνουν κουράγιο σε όλους τους εργαζόμενους.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα, να είναι αποκούμπι και στήριγμα για όλους τους εργαζόμενους. Για την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε αυτά τα χρόνια από ξενοδόχους – κυβερνήσεις – μνημόνια και με τις πλάτες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Για να διεκδικήσουμε μισθούς και δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας και τον πλούτο και τη χλιδή που παράγουμε με τον ιδρώτα μας και μας τον κλέβουν μια χούφτα ξενοδόχοι.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ

Περισσότερα

Σωματέιο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ – Σε κίνδυνο οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από την ΛΑΡΚΟ

Κύριοι Με την υπ αριθμό 267 επιστολή μας που λάβατε με δικαστικό επιμελητή, σας ανακοινώνουμε...

ΕΚ Ζακύνθου – Να γίνει άμεσως έλεγχος στις συνθήκες εργασίας στο αεροδρόμιο Ζακύνθου

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ        Την προηγούμενη εβδομάδα άλλος...

Απεργιακή συγκέντρωση στη Βουλή ενάντια στη διάλυση των δομών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή διοργάνωσαν σωματεία και φορείς της Υγείας και της απεξάρτησης...