Επιστολή του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου για τις αθλητικές υποδομές

Δημοσιεύτηκε στις

 

προς :

Περιφέρεια Αττικής , Δήμο Λαυρεωτικής και κάθε αρμόδια αρχή.

Τον λαό της Λαυρεωτικής.

            Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για την απαράδεκτη κατάσταση που βρίσκονται  οι αθλητικές υποδομές, γενικότερα στην περιοχή της Λαυρεωτικής, και ειδικότερα στην πόλη του Λαυρίου, με κυρίως πληγέντα, τα γήπεδα ποδοσφαίρου με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στο άθλημα του ποδοσφαίρου και του στίβου.

Η περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Λαυρεωτικής  έχουν την πλήρη ευθύνη, καθώς έχουν αφήσει ασυντήρητα, τα δυο γήπεδα ποδοσφαίρου με τον τεχνητό χλοοτάπητα (της ΑΠΕΛ και του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ)  ενώ το τρίτο (του ΠΑΛΑΥΡΕΩΤΙΚΟΥ) σε ανεξέλεγκτη  διάλυση. Η αγανάκτηση δεν είναι μόνο του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου αλλά και όλων τον ανθρώπων που αγαπάνε τον αθλητισμό, των γονιών, των παιδιών, των παραγόντων των ομάδων, που με κόπο και ιδρώτα δίνουν μάχη για να κρατηθεί όρθιος ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, που είναι πηγή ζωής της νεολαίας και της κοινωνίας.

Κράτος, περιφέρεια και δημοτική αρχή εγκληματούν ενάντια στα παιδιά μας, που προσπαθούν να αθληθούν σε άθλιες συνθήκες επικίνδυνες για την σωματική τους ακεραιότητα, δεν συντηρούν τα γήπεδα των ερασιτεχνικών ομάδων την ίδια ώρα που, και τώρα,  αλλά και παλαιότερα ταΐζουν με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ επιχειρηματίες για να φτιάχνουν γήπεδα, που θα τα διαχειρίζονται οι ίδιοι, για να βγάζουν κέρδη πάνω στην ανάγκη και την αγάπη του λαού για άθληση.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι στο γήπεδο της Νεάπολης, που πραγματοποιούνται όλοι οι επίσημοι αγώνες ποδοσφαίρου και φιλοξενεί  εκατοντάδες φιλάθλους και μικρά παιδιά κάθε εβδομάδα, οι εξέδρες είναι σε ακόμα πιο άθλια κατάσταση με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος δυστυχήματος την ίδια ώρα που και οι πυλώνες των προβολέων είναι ασυντήρητοι και με δεδομένο ότι υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος και μέθοδος συντήρησης πρέπει άμεσα να ελεγχθούν, οι υπεύθυνοι ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους προτού να είναι αργά.

Το Εργατικό Κέντρο, πιστό στην υπόσχεσή του ότι θα είναι μπροστάρης των προβλημάτων των εργαζομένων και της νεολαίας, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να αναδείξει το τεράστιο πρόβλημα των υποδομών στην ευρύτερη περιοχή και τις τεράστιες ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, και της σημερινής, καθώς και περιφερειακών και δημοτικών αρχών, που θεωρούν το λαϊκό αθλητισμό επιβάρυνση των προϋπολογισμών, και την άθληση εμπόρευμα, για τον λόγο αυτό άλλωστε,  υποχρηματοδοτούν τα ερασιτεχνικά σωματεία και τους σφίγγουν την θηλιά στο λαιμό, μην μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις αυξανόμενες ανάγκες, οδηγώντας τα έτσι στην διάλυση.

Καλούμε όλο το λαό της περιοχής, αθλητές, παράγοντες, γονείς όλους όσους αγαπάνε τον υγιή αθλητισμό να συμπαραταχθούν με το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και να συμμετέχουν ενεργά στις παρεμβάσεις που θα προβεί το επόμενο διάστημα, τις πιέσεις που θα ασκήσουμε για να δοθεί άμεση λύση. Θα πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να περιμένουμε Μεσσίες που θα λύσουν τα προβλήματα, των παιδιών μας και τα δικά μας, χωρίς την δική μας παρουσία, να σταματήσουμε να πιστεύουμε, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα των Δημάρχων και των παρατρεχάμενών τους, αυτοί άλλωστε είναι μέρος του προβλήματος καθώς εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική της κεντρικής εξουσίας που θέλει τους προϋπολογισμούς των Δήμων  να δίνουν ψίχουλα για τον αθλητισμό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:

 

  • Να ξεκινήσουν τώρα τα έργα αλλαγής του τεχνητού  χλοοτάπητα και το ταρτάν του στίβου στο στάδιο της ΑΠΕΛ.

  • Να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες συντήρησης του τεχνητού χλοοτάπητα καθώς και των κερκίδων στο γήπεδο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ που  φιλοξενεί  και τις τρεις ομάδες του Λαυρίου και να μπει χρονοδιάγραμμα για την αλλαγή του τάπητα.

  • Να επαναλειτουργήσει και να τοποθετηθεί τάπητας και κερκίδες στο γήπεδο του ΠΑΛΑΥΡΕΩΤΙΚΟΥ και να δοθεί για χρήση στην ομάδα.

  • Να κατασκευαστούν στον περιβάλλοντα χώρο και των τριών γηπέδων  βοηθητικά για τις προπονήσεις ώστε να μην επιβαρύνονται οι τάπητες των γηπέδων των επίσημων αγώνων.

  • Να καλυφθούν από τον προϋπολογισμό του Δήμου όλα τα λειτουργικά έξοδα των ερασιτεχνικών σωματείων όλων των αθλημάτων

  • Να καλύπτει ο Δήμος τις ανάγκες των αθλητών για ιατρική υποστήριξη.

  • Να τοποθετηθεί υλικοτεχνικός εξοπλισμός αγωνισμάτων στίβου στο στάδιο της Κερατέας.  

  • Να τοποθετηθούν  φύλακες σε όλους του αθλητικούς χώρους ώστε να αποσοβείται τυχόν καταστροφή τους.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ, ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ.


Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Αποχαιρετούμε με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά

Οι  Διοικήσεις των Σωματείων μας αποχαιρετούν με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά, την...

Η ΠΕΜΕΝ αποχαιρετά την Αθηνά Ζύμαρη

Το Δ.Σ. της ΠΕΜΕΝ, αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Αθηνά Ζύμαρη,...

Σωματείο Καθαριστών-Καθαριστριών Πειραιά: Συλλυπητήριο Σημείωμα για την απώλεια της Αθηνάς Ζύμαρη

Το Δ.Σ του Σωματείου καθαριστριών – καθαριστών Πειραιά εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην...